Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus

Tuote uusi ja muoveissa.

Perhosen uni on Maunu Kurkvaaran ohjaama elokuva vuodelta 1986. Elokuvassa Kurkvaara käytti kuvamateriaalia Huippuvuorilla kesällä 1955 kuvaamastaan keskeneräiseksi jääneestä elokuvasta jonka työnimenä oli Arktinen rakkaus ja Kylmien rantojen maa. Elokuvasta olisi tullut Suomen ensimmäinen värillinen kokoillan näytelmäelokuva mutta hanke kaatui Kurkvaaran ulkomaisen yhteistyökumppanin tehtyä konkurssin. Kuvattu materiaali jäi kuitenkin Kurkvaaran haltuun ja 1980-luvulla hän alkoi laatia käsikirjoitusta materiaalin ympärille. Kurkvaara maalasi itse elokuvan juoneen liittyvät taulut. Elokuvan nimi tuli kiinalaisen Ma Chih-yüenin runokokoelmasta Syysajatuksia.

Kriitikot pitivät vanhan ja uuden kuvausmateriaalin yhdistämistä samassa elokuvassa kiehtovana ja jopa ainutlaatuisena. Elokuva oli näyttelijä Pehr-Olof Sirénin viimeinen roolityö.

Juoni

Eeva tapaa elokuvan alussa kahvilassa vanhan ystävänsä ja alkaa kertoa tälle kuluneen kesän tapahtumista omassa elämässään. Huvilalla äitinsä kanssa kesää viettävä Eeva huomaa että äiti tuntee naapurissa asuvan eläkkeellä olevan toimittajan ja harrastelijamaalarin Sandellin mutta välttelee hänestä puhumista. Kun Sandell kuolee yllättäin Eeva menee Sandellin huvilalle ja löytää Sandellin maalaaman taulun Eevan äidistä, kaitafilmirullan ja vanhan lehtiartikkelin jonka kuvissa Sandell esiintyy Eevan äidin ja isoisän kanssa. Kaitafilmi on kuvattu Eevan isoisän 30 vuotta aiemmin Huippuvuorille tekemän tutkimusmatkan yhteydessä ja myös Sandell ja Eevan äiti esiintyvät filmissä. Eeva kysyttyä asiaa äidiltään tämä kertoo olleensa Huippuvuorilla ja tavanneensa siellä Sandellin joka oli tekemässä lehtijuttua Eevan isoisästä. Eevalle jää kuitenkin epäilys oliko Sandellin ja Eevan äidin välillä aikanaan suhde ja olisiko Sandell Eevan isä. Lopulta hän päättää hukuttautua koska hän tuntee menettäneen pohjan elämältään. Paikalle tullut nuorukainen, filmin kertoja, estää kuitenkin tämän. Elokuvan lopussa filmin kertoja yrittää ottaa tarkempaa selkoa asioista mutta havaistsee että Eevan äidin ja Sandellin huvilat ovat olleet vuosikausia asumattomina ja odottavat purkutuomiota.

Näyttelijät

 Näyttelijä … Rooli  

 Vappu Jurkka … Vappu, Eevan äiti  

 Pehr-Olof Sirén … toimittaja Olle Sandell  

 Sinikka Hannula … Vapun sisar  

 Eeva Eloranta … Eeva  

 Eero Melasniemi … kertoja, Eevan tuttava  

 Ville Sandqvist … nuorukainen  

 Heikki Saloranta … kesänaapuri  

 Sari Lilja … tyttö kahvilassa  

 Samuli Edelmann … poika kahvilassa  

 Unto Salminen … Vapun isä  

 Thor-Bjarne Sirén … Vapun isän assistentti  

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

6 €
Ilmoitus on sulkeutunut 1.9.2018 20:04
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.