Kuvaus

Huuto-/ostohinta  y h d e s t ä  kirjasta.

Kohteen sulkeuduttua ilmoita valintasi!

 

1. Elaine Clark McCarthy: HAUKKAMIES. Suomentanut Marja Haapio. 1996 Otava. 173-sivuinen sidottu kirja, lukematon, ehjä ja siisti, ehjä kansipaperi, kannen ja esilehden välisellä tyhjällä sivulla peitetty merkintä, ei muita merkintöjä.

Haukkamies (1996; The Falconer 1996) on haikeankaunis kertomus kahden aikuisen rakkaudesta. Elämäntarkoitusta pohtiessaan se samalla puolustaa ihmisen oikeutta onneen ja suuriin ratkaisuihin.

" Kun mies sinä aamuna palasi niityiltä lennättämästä haukkojaan, hän ei hetkeen ollut uskoa silmiään. Valkoisiin pukeutunut nainen ilmestyi vanhan talon varjosta päivänvaloon kuin usvasta ja kulki häntä kohti kuin olisi omistanut maan.
 India oli matkannut vuorille tapaamaan miestä vain, koska halusi oppia lennättämään haukkaa. Alkuun hän oli tuntenut itsensä tungettelijaksi, mutta jokin Rhodrissa lumosi hänet.
 Näin he myöhemmin muistelivat hetkeä, jolloin he kohtasivat. Kuinka oli mahdollista, että he tunnistivat toisensa ensisilmäyksellä? Johtuiko se aamun kauneudesta vai kipeästä yksinäisyyden tunteesta jota kumpikin tunsi?
 Aikaa oli vähän – India oli kolmekymmentäseitsemän ja vakavasti sairas – mutta ehkä juuri se sai heidät unohtamaan kaiken turhan: oli myös myöhäistä miettiä, mikseivät he olleet tavanneet aikaisemmin, tai miksi India edelleen oli naimisissa Dougien kanssa. Yhdessä he toteuttivat haaveistaan tärkeimmän, kokivat intohimon joka on kuolemaakin väkevämpi. "

Haukkamies on runollinen tarina syöpään kuolevan Indian ja Haukkamiehen, Rhodrin, lyhyestä mutta intohimoisesta suhteesta. India elää kuluneessa avioliitossa eikä osaa päästää irti. Hän tapaa Haukkamiehen jo sairastuttuaan, joten heidän yhteinen aikansa jää hyvin lyhyeksi. Haukkamies saa nimensä haukoista, joita hän kasvattaa kaukana vuoristomajassaan. Tarina on episodimainen magneettinen palapeli, jossa elämän suuret kysymykset käydään läpi taidokkaasti pienin oivalluksin ja huomioin. Lukukokemus pysähdyttää lukijan perimmäisten kysymysten äärelle kuin lähteelle – virkistäytymään.” – Ria Tuomas-Kettunen

Kirjassa kerrotaan haukkojen hoidosta, metsästyksestä ja siitä kuinka haukalle laitetaan huppu päähän, jotta lintu saadaan rauhalliseksi. Nälkäiset haukat kiertelevät etsimässä saalista ja pian India ja haukkamies katsovat toisiaan vähintään yhtä nälkäisinä. Kaikki mikä tapahtuu on vääjäämätöntä, huikeankaunista, kuolemaakin väkevämpää.” – Sinikka

Elaine Clark McCarthy on yhdysvaltalainen kirjailija. The Falconer (1996; suom. Haukkamies 1996) on hänen ensimmäinen romaaninsa ja ainoa suomennettu teoksensa.

 

2. Tillie Olsen: MERIMIES, HEI MIKÄ LAIVA? 1985 Love Kirjat, Novellin mestareita 2. 126-sivuinen sidottu kirja, ehjä kansipaperi, itse kirja ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Merimies, hei mikä laiva? (1985; Tell Me a Riddle 1962) -teos sisältää neljä novellia: Silittäjä, Merimies, hei mikä laiva?, Kaste ja Kerro arvoitus. Tillie Olsen on kirjoittanut novellit keskellä Yhdysvaltojen pelottavaa poliittista taantumusvaihetta 1950-luvulla. Ne ovat amerikkalaisen lyhytproosan klassikoita. Olsenien novellien voimanlähde on raivo näivettäviä oloja kohtaan – ja kuitenkin jää päällimmäiseksi aina toivo. Tillie Olsen puhuu novelleissaan niiden luvuttomien, äänettömien työtätekevien miesten ja naisten, varsinkin naisten puolesta, joiden tarpeet ja toiveet jäivät täyttämättä, tukehtuivat lamaan, sotaan, työttömyyteen. Hänen hillitty, tiivis ja samalla monitasoinen kertojanäänensä tunkeutuu hätkähdyttävän voimakkaasti keskelle lapsen, aikuisen, mustan, valkoisen, naisen ja miehen todellisuutta.

Yhdysvaltalainen Tillie Olsen (1912 Omaha, Douglas County, Nebraska – 2007 Oakland, Alameda County, California) syntyi maahanmuuttajaperheeseen: hänen vanhempansa olivat juutalaisia, jotka olivat muuttaneet Yhdysvaltoihin Venäjältä. Tillie Olsen, joka asui lähes koko elämänsä San Franciscossa, työskenteli lukion jälkeen mm. tarjoilijana ja elintarviketyöläisenä ja kirjoitti lehtiin kokemuksistaan ammattiyhdistysliikkeessä. Vuonna 1961 hänet palkittiin Yhdysvaltojen parhaana novellistina O. Henry –palkinnolla novellista ’Tell Me a Riddle’ (Kerro arvoitus), joka julkaistiin kokoelmassa Tell Me a Riddle (1962). Romaanin Yonnondio: From the Thirties (1974) ensimmäinen luku oli ilmestynyt 1930-luvulla Partisan Review –lehdessä. Muita teoksia esseekokoelma Silences (1978) ja Mothers & Daughters: That Special Quality: An Exploration in Photographs (1995; yhdessä Estelle Jussimin kanssa) ja The Riddle of Life And Death 2007; yhdessä Leo Tolstoin kanssa).

 

3. Richard Brautigan: TAIMENENKALASTUS AMERIKASSA. Suomentanut Jarkko Laine. 1974 Otava, O.K. (suomennoksen ensimmäinen painos). 139-sivuinen nidottu kirja, kansissa pientä kulumaa (ks. kuva), muuten täysin ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Taimenenkalastus Amerikassa (1974; Trout Fishing in America 1967) on tunnetuin ja kiitetyin Richard Brautiganin teoksista. Se on samalla kertaa sekä hurja ja hellä, surullinen ja iloinen romaani että moni-ilmeinen tutkielma amerikkalaisesta todellisuudesta. Ja se päättyy sanaan majoneesi.

”Olen aina halunnut kirjoittaa kirjan, joka päättyy sanaan majoneesi.” Richard Brautigan

Richard Brautigan (1935 Tacoma, Washington – 1984 Bolinas, Kalifornia) oli yhdysvaltalainen hippiliikkeestä innoittunut runoilija-kirjailija, joka tunsi sekä beatnikkien että hippien sukupolven. Hän muodosti harvinaisen siteen näiden välille: hän tunsi molemmat ja kirjoitti molemmille ja oli erityisesti yhdysvaltalaisnuorison kirjallinen sankari.  Hänen tunnetuimpia teoksiaan ovat täydellisen kalapaikan etsimisestä kertova Taimenenkalastus Amerikassa (1974; Trout Fishing in America 1967) ja Melonin mehu (1975; In Watermelon Sugar 1968), joka on tarina melonin sokerista tehdystä kommuunista, jossa uskotaan vapaaseen rakkauteen. Niiden lisäksi suomeksi on – myöskin Jarkko Laineen suomentamana – ilmestynyt Kartanon peto: Kauhuromanttinen lännenromaani (1977; The Hawkline monster: A Gothic Western 1974). Richard Brautigan asui eri puolilla Yhdysvaltoja ja toimi kirjoittamisen ohella eri ammateissa; hän oli hiljattain muuttanut Kaliforniaan kun hän ampui itsensä 49-vuotiaana 1984.

(Lisäkuva netistä:) A 1974 paperback edition of Richard Brautigan's novel Trout Fishing in America, which is considered his most famous work.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 36 vrk 21 h 53 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

5 € Sulkeutuu 36 vrk 21 h 53 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.