Kuvaus

Me Rieku ja Raiku – sarjakuvakirja
Tekstit: Jari Lehikoinen
Piirrokset: Tomi Riionheimo
Värit: Hannu Lajunen

Kustannusyhtiö Ilias Oy & Hanhikanto 2005
64 sivua
Kovakantinen
Koko: 22 x 28,5 cm

”Rieku ja Raiku ovat riehakkaita mutta melankoliaan taipuvaisia kukkopoikia. Veljekset ovat tätä aiemmin seikkailleet mm. Ylioppilaslehdessä ja kolmessatoista lyhyessä animaatioelokuvassa. Me-lehti julkaisee parivaljakon seikkailuja jo seitsemättä vuotta ja viimeisen reilun vuoden aikana Rieku ja Raiku -sarjakuvia on nähty säännöllisesti myös mm. Aamulehden ja Karjalaisen sivuilla. Edellinen Rieku ja Raiku -albumi Tiputarhan kuvakirja ilmestyi jo yhdeksän vuotta sitten.

Mitä?
Rieku ja Raiku on esikuvansa tapaan riimiteltyjen säkeiden tahdissa etenevä sarjakuva. Sarjakuvan esikuva on suomalaisen sarjakuvan klassikko, Mika Waltarin ja Asmo Alhon Kotiliesi-lehdessä julkaistu Kieku ja Kaiku. Rieku ja Raiku oli aluksi hilpeä parodia - opettavaisen ja korkeamoraalisen Kieku ja Kaiku -sarjakuvan modernin version kaverukset pimustelivat kaljabaareissa, unelmoivat sukupuolielämästä, juopottelivat ja kärsivät kammottavista kankkusista. "Ei se ota jos ei annakkaan, jos et pyydä et saa pannakkaan". Rehvakkaista aiheista huolimatta Rieku ja Raiku ovat aina olleet moraalisia ja herkkiä velikultia. Ylioppilaslehdessä vietettyjen nuoruuden sekovuosien jälkeen veljekset siirtyivät Me-lehden kunniakkaalle sarjakuvasivulle.

Tekijät
Rieku ja Raiku on ollut aina kolmen joensuulaisen tekijän yhteistuotos. Jari Lehikoinen riimittelee, Tomi Riionheimo piirtää ja härveltää, Hannu Lajunen värittää, tekee kotisivut ja hoitaa muuta tietoteknistä parhautta. Kaksi jälkimmäistä vastasivat myös Rieku ja Raiku -animaatioelokuvien ohjauksesta.”

Kirja on erittäin siistikuntoinen, vain viimeinen (tyhjä) sivu on poistettu siinä olleen lapsen piirroksen takia.

Kirja on kustantajalta loppunut, joten alkaa olla jo kirjaharvinaisuus!

Hakusanoja: sarjakuva sarjakuvat Kieku ja Kaiku

Ostaja maksaa postimaksun 3,50e. Yhdistelen mielelläni postimaksuja.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Korko 0 %, kulut 0 €
Kuukauden kuluton maksuaika ostoksille.

Huutoluoton myöntää
IPF Digital Finlandin omistama Credit24.

Osta heti

5 €
tai
Sulkeutuu 12 vrk 7 h 1 min

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

5 € Sulkeutuu 12 vrk 7 h 1 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.