Kuvaus

Meissen tehdas oli Euroopan ensinmäinen, joka aloitti valkoisen posliinin valmistuksen ja sitä kutsuttiin silloin nimellä "valkea kulta " ! Miksi Meissen oli ensinmäinen valkoisen posliinin valmistuksessa? Koska kukaan ei Euroopassa osannut valmistaa posliinia, oli toki ruskeita keramiikka esineitä, mutta kansa oli aivan pyörällä päästään, kuinka Kiina ja Japani osasivat tehdä niin kauniita valkoisia posliini esineitä.

Valkoinen posliini oli keksitty jo 1000 vuotta ennen Eurooppaa Aasiassa, Kiina ja Japani olivat sen keksineet ja Eurooppa ihmiset elivät aina vaan IMPORT tuonti tavaran varassa. Posliini oli todella kallista ! Koko Eurooppa eli kehityksestä jäljessä, me emme yksinkertaisesti tienneet, kuinka valmistaa valkoista posliinia !

Posliinia kuljetettiin " Kiinan Silkkitie " reittiä ja kun British Imperium ja nopeat Hollantilaiset kauppalaivat aloittivat pitkän matkan reitit, oli meritie selvä.   Englanti jopa käytti posliinista sanaa " china ", joka tarkoittaa siis posliini suomeksi. Englanti oli aivan puulla päähän lyöty, kuinka kaunista on valkoinen posliini ja kuinka paljon siitä sai rahaa ja merimatka kannatti tehdä. Rahaa virtasi rikkaille Englannissa, posliinista sai hyvät rahat.

Euroopassa valmistui ensinmäinen posliini esine (valkoinen ) siis Meissen paikkakunnalla ja tehdas oli nimeltään MEISSEN.

Myös kaupunki on nimeltään Meissen ja siellä moni pikkupaja tekee vaikka mitä, usein mainiten paikkakunnan ja se seisoo pohjassa; Meissen.....mutta tällä ei ole yhtään mitään tekemistä MEISSEN Posliinitehtaan kanssa.  

Posliini astiasto maksoi niin paljon, kuin senaikainen auto,  eli  hevonen ja yli 20 hevosta se maksoi....harvalla oli siihen mahdollista ! Köyhyys oli hyvin yleistä, jopa yleisempää, kuin nykyään EU Euroopassa. 

Tavallinen Keski-Euroopan kansa söi ja  joi käyttäen tina astioita ja jo varhain oppi Saksa, joskus 1600 luvulla, että tinan pitää olla puhdasta tinaa, ei lyijyä, muuten tulee sairauksia ! Nykyajan tina esineet on lain nojalla aina 95% puhdasta tinaa, täysin vaaraton ! Suomessa ei ollut edes tina astioita, vaan puulusikka ja puu lautanen, siitä sana LAUTA nen. Suomi oli todella köyhä maa, periferiaa laidoilla ja rahaa ei liikoja ollut. 

Jo silloin oli selvää, että köyhä ja kaikessa pihistävä osti halpaa tina kuppia ja lautasta, joissa oli paljon lyijyä ja köyhä sai siksi sairauksia....ei kannata säästää väärässä paikassa ! Osta kunnollista ja maksa kunnon hinta !

A09AP801  Posliini tuhkakuppi  ja aito Meissen, käynyt olen tehtaalla useaan kertaan, myös katsonut tehdaskierroksen läpi....suosittelen sitä tehdaskierosta kaikille antiikista kiinnostuneille , Meissen on lähellä Dresden kaupunkia.

Tuhkakuppi on valmistunut 1970-1975 ja silloin oli Meissen DDR eli Itä-Saksaa, laatu oli kyllä hyvää ! Halkaisija on 12cm ja paino 152g.

HUOM!  Tehtaan logo merkin yli, kaksi sinistä miekkaa, on vedetty terävällä piikillä poikkiviiva tai kaksi. Se tarkoittaa sitä, että tarkkaavainen ja hyvin virkaintoinen DDR tarkastaja on huomannut tässä kohteessa jonkun pienen virheen ja ei hyväksy sitä ykköslaaduksi. Kakkoslaatu kulkee nimellä sekunda ja on noin 50% halvempaa ostaa !  Usein ei vikaa normaali ihminen edes huomaa, mutta tarkka nirppanokka DDR naistarkastaja kyllä huomasi ! Hänen tekemät  viivat logon yli huomaa kyllä, jos katsoa tarkasti. 

Meissen tavaroista on liikkeellä paljon väärennöksiä ja niitä on tehty aina. Ota yhteyttä tehtaaseen valokuvan kanssa, ennenkuin ostat mitään kallista, varmistat aitouden. Meissen figuureissa en ole koskaan nähnyt mitään pohjassa valureikiä tms. Tämä on aito !!

Kohde on Hampurissa, Saksa. Kernaasti yhdistelen huutoja samaan pakettiin. 
Lähetyskulut voi hyvin yksinkertaisesti "alentaa siedettäviksi" sillä usein on postimaksu porrastettu painon mukaan ja lähetyskulu on siksi aivan sama, painaa tavara 1kg tai 5kg. Kun huudat samaan pakettiin myös jotain muuta, postimaksu on kohtuullinen. Myös muut kuriirilähetystavat ovat mahdollisia, niissä usein paketin koko on hinnoittelun peruste, eikä paino.
On järkevää ehkä pyytää sitoumuksetta lisää valokuvia ja katsoa, mitä muuta sama lähde tarjoaa, yli 100 kohdetta!   Huomaa, että kuvat ovat osa kohteen kuvausta ja selityksiä, aivan kaikkea ei ehkä ole kirjoitettu. Kuvat ovat siis oleellinen osa huutokaupan ilmoitusta, pyydän, että katsot  ne huolellisesti läpi. 

Maksu:
Normaalisti voittaja maksaa tilisiirtona minun Suomen Danske Bank  pankin tilille. 

Huutokaupan kohde on se,mikä näkyy valokuvassa ja vain se, minkä näet kuvassa, kuuluu myös kauppaan. Jos valokuvassa ei esim. näy myynti/esittely/laatikkoa, ei se kuulu kauppaan tai joku muu tarvike, jonka oletat olevan mukana, mutta ei ole valokuvassa, sitä ei ole mukana. Älä oleta, vaan kysy silloin tarkennusta. 

Tavaran kunnon määritelmän perusta on aina optinen tarkastelu, en missään tapauksessa kokeile ja testaa joka tavaran toimintaa tai sielunelämää. Siksi on mahdollista, että määritelmässä kohteen kunnossa lukee "hyvä" ja kotona havaitset, ettei koje/esine/kohde toimi. En siis kokeile kaikkia lamppuja, en puhalla joka huuliharppua, en testaa tavaraa.  Usein tavara on maannut pahvilaatikon pohjalla hyvin monet vuodet. Tiedossa olevan vian ilmoitan aina, en pimitä tai  juksaa,mutta aivan kaikkea en minäkään tiedä.
Koska kaupan on  käytetty tavara, voi niissä olla naarmuja ja muita käytön jälkiä.
Voit aina ennen kauppaa soittaa minulle, katson kohdetta tarkasti, tai pyytää siitä lisää valokuvia !   Pienen murto-osan olen ostanut kaverilta Belgiasta,kun hän purkaa ja tyhjentää taloja ja asuntoja. Olen ostanut  ne itselleni omaan käyttöön/ keräilyyn ja kun aikaa kuluu usein vuosi pari,  tai rahapula vaivaa, yritän kaupitella tätä omaa tavaraani halvalla eteenpäin. Vanhan tavaran kaupittelusta ei yleensä tule edes voittoa, mutta tappioita voidaan edes minimoida.

 Kyseessä on kauppa yksityiseltä yksityiselle ja palautusoikeus on poissuljettu. Kauppa on ns. Privat to Privat. Ole hyvä ja lue ehdot läpi ennen huudon antoa !
 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

17,50 €
Sulkeutuu 106 vrk 45 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

17,50 € Sulkeutuu 106 vrk 45 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.