Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus

John Winton: "ULTRA AT SEA - How Breaking the Nazi Code Affected Allied Naval Strategy During World War II", William Morrow & Co, , New York 1988.
Englanninkielinen / English text. Pehmeät kannet (ei pokkarikoko), 208 sivua. Ikäisekseen erinomaisessa kunnossa, ei kirjoituksia ei töhryjä, sidos hyvä.

John Winton on tunnettu merikirjailija, joka on tehnyt sekä faktaa että fiktiota (mm. "Liityimme laivastoon", "HMS Leviathan", "Aircraft Carrier"). Tässä kirjassa hän tarkastelee mitä radiotiedustelu erityisesti ULTRA-salauspurku saavutti Liittoutuneiden merisodankäynnille erityisesti saksalaisia mutta hiukan myös italialaisia vastaan 1939 - 1945 sodan aikana. Luvuissa käydään kussakin läpi yksittäisiä merisotatoimia, esim. tiettyjä saattueita vastaan tehtyjä sukellusvene-operaatioita, taistelulaivat "Bismarck" ja "Tirpitz" ovat saaneet runsaasti käsittelyä samoin kuin Gneisenau ja sisaraluksensa. saattue PQ17 sekä Biscajan lahden ja Välimeren taistelut ovat saaneet oman lukunsa. Mukana on myös yleisempää tarkastelua ULTRA:n strategisesta merkityksestä sekä kuinka salaisuus oli lähellä paljastua. Mielenkiitoinen näkökulma merisotaan!

Teoksessa on m/v-valokuvia, joista osa suoraan toiminnasta; esim. "Tirpitzin" peräkannelta otetussa näkyy lentokone-torpedojen vanat ihan muutaman metrin päässä perästä, kahden kuvan sarja on otettu britti-ristelijän katapultti-koneesta natsien kaapparilaiva "Atlantiksesta" ajossa ja savuverhoa levittämässä. Ubootteja taistelussa ja kaapattuina hinauksessa, amiraalit Dönitz ja Cunningham yms.
Harvinainen kirja harvinaisesta aiheesta!

Ostaja maksaa postikulut 3.50 euroa Helposti-kuoressa. HUOM! Katso myös muut militaria- ja lentosota-ilmoitukseni.


kuninkaallinen laivasto royal navy air force merivoimat kriegsmarine merisota merimies meriupseeri meriupseerista merihistoriallinen risteilijä hävittäjä korvetti fregatti sukellusvene submarine u-boot uboot u-boat taistelulaiva lentotukialus tukialus carrier battleship cruiser islanti norja fär-saaret suomen malta libya kreeta tykki tutka radiotiedustelu mediterranean theatre 1944 1941 1927 enigma koodi salaus

Näytä lisää Näytä vähemmän

Huutokauppa

Lähtöhinta:
12 €
Ilmoitus on sulkeutunut 3.5.2024 12:33
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Huutokauppa

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Huutohistoria

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.