Kuvaus

Huuto-/ostohinta  y h d e s t ä  kirjasta.

Kohteen sulkeuduttua ilmoita valintasi!

 

1. Sisko Latvus: SAVIMINÄ. 1966 WSOY Vihreä kirjasto (toinen painos). 167-sivuinen sidottu kirja, siistissä kansipaperissa joku pieni repeämä (ks. kuvat), itse kirja täysin ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Saviminä (1965), lahjakkaan 20-vuotiaan kirjoittajan vakavahenkinen tyttöromaani, kuvaa tuoreesti ja aidosti sitä valtavaa murrosta, joka nuoressa ihmisessä tapahtuu hänen koettuaan uskonnollisen heräämisen. 16-vuotias Salme ei ole mikään enkeli, kiivas ja äkkipikainen hän on ja riidellä nahistelee kotona äitinsä ja komentelevan mummonsa kanssa. Salme haluaa olla nuori nuorten lailla, hän käy kouluhipoissa, ihailee beatleja ja heilakin hänellä on: mukava sinisilmäinen Hasse. Mutta kaikki on ristiriitaista, isän ääni kuuluu ikuisuuden rajan tuolta puolen ja eräänä päivänä mummokin on poissa. Kerran iltayön hetkenä pehmeä savi alkaa tapailla muotoaan, tulee ratkaisun aika... Kun Salme pääsee selvyyteen, hän ei tee enää mitään kompromisseja eikä katso taakseen; hänen edessään on kokonaan uusi tie.

"Harvoista nuorille tarkoitetuista uskonnollisista kirjoista 'Saviminä' eroaa yksinkertaisuutensa, luonnollisuutensa ja ehdottomuutensa vuoksi." – Uusi Suomi
"Kirjailija on käsitellyt tavallisen ihmisen murroskautta aidosti ja lämpimästi. –  Kerronta on miellyttävän vähäeleistä ja luontevaa." – Kotimaa
"Teos on todellinen nuorten kirja nuorille." –  Uudenmaan Sanomat

Sisko Latvus (o.s. Pörsti, s. 1945 Närpiö) on koulutukseltaan filosofian maisteri. Hän on kirjoittanut pääasiassa lasten- ja nuortenkirjoja. Esikoisteos Saviminä ilmestyi 1965. Kirjoja on käännetty ruotsiksi, norjaksi, tanskaksi, saksaksi ja unkariksi. Latvus palkittiin J. H. Erkon kirjoituskilpailussa 1963, teos Kaukana omalta maalta oli Finlandia Junior -ehdokkaana 2011 ja Kaksi sateenkaarta Topelius-palkinto-ehdokkaana 2015. Sisko Latvus on julkaissut 16 lasten- ja nuortenkirjan (1965 –  2014) ohella romaanin Elina, eronnut nainen (1980), nimellä Sisko Pörsti teoksen Menolippu Marseilleen (1991) ja teoksen Erkki Leminen, armon matkamies (1994).

 

2. Merja Otava: PRISKA KESÄSTÄ KESÄÄN. Päällys: Pirjo Lausamo-Laine. 1959 WSOY (kolmas painos). 153-sivuinen sidottu kirja, ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Merja Otavan esikoisteos Priska kesästä kesään (1959) on useita koti- ja ulkomaisia palkintoja saanut nuortenromaani. Sen tapahtumat ajoittuvat oppikoulun lukuvuoden kulkuun. Kirja on ulkoiselta tapahtumiseltaan koululaiselämän heijastelua sellaisena kuin 14-vuotias nimihenkilö koulun, toverit, kotoisen arjen ja ensirakkauden ikävaiheessaan kokee. Päähenkilön rinnalla elää kokonainen joukko nuoria ihmisiä, joiden ongelmien langat juoksevat ulkoisen tapahtumajuonen alitse ja lomitse.

"Omaperäinen ilmaisu, herkkä kuvakieli, sanonnan hiljaisesti humoristinen nasevuus ja repliikkien aito asu saavat lukijan tempautumaan viehättyneenä mukaan Priskan ja tämän toverien ongelmiin." Helsingin Sanomat
"Raikas, läikkyvä sekoitus elämisen ja tuskan iloa. Kaikki on luontevaa ja uskottavaa, niin mielen ailahtelut kuin puhekielen ilmaisutkin." Aamulehti

Merja Otava (Merja Schroderus os. Otava, s. 1935 Helsinki) valmistui Ateneumista koristetaiteilijaksi 1958 ja toimi vapaana kirjailijana. Hänen esikoisteoksensa Priska kesästä kesään (1959) voitti Anni Swanin nuorisoromaanikilpailun. Kirja on käännetty ruotsiksi, norjaksi, tanskaksi, englanniksi, saksaksi ja puolaksi. Priska toi nuortenkirjallisuuteen uuden lajityypin, nuorten aikuisten kirjat, joissa teini-ikäisiä henkilöitä kuvataan heidän omalla kielellään ja oman kokemusmaailmansa kautta. Priskassa oli alullaan 1960-luvulla yleistynyt nuortenkirjojen asenne, nuorten omalla äänellä ja kaveripiirillä oli suurempi merkitys kuin esimerkiksi vanhempien opastuksella. Nuoria ja heidän aikuistumistaan Otava kuvaa seuraavissakin teoksissaan: Minä Annika ÄP (1961), Kävelyillat (1963), Puzzle (1966), Kuuvuosi (1969) ja Fifti-fifti (1971).

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 67 vrk 8 h 20 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

6 € Sulkeutuu 67 vrk 8 h 20 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.