Kuvaus

Mette Nygård: Klosterliv: En ung läkare bestämmer sig för att bli nunna... Det blir inte riktigt som hon tänkt...

  • Libris, 1991; inbunden bok, kartonnage, 154 sidor
  • boken är i mycket gott skick
  • PRIS: 2 euro + frakt 5,10 euro som brev inom Finland och Åland = 7,10 euro (eller 6 euro som paket med spårningsnummer = 8 euro)
  • (OBS! Det finns plats för fler böcker av samma säljare i samma paket med samma gemensamma fraktkostnader)
  • GÖR SÅ HÄR: Klicka Osta = Köp, så får du ett automatiskt mejl från huutonet. Där hittar du säljarens epostadress och kontonummer. Betala t.ex. boken/tidningen + fraktkostnaderna eller be säljaren om räkning. Om du beställer flera objekt av samma säljare kan du vänta med att betala tills hela paketets innehåll är klart. Meddela säljaren vad paketet ska innehålla så skickar hen en räkning mejl.
  • Postpaket till Åland är dyrare än paket inom övriga Finland. T.ex. 7 euros paket till finska fastlandet kostar motsvaras av ca 12 euros postpaket till Åland eller 11 euros matkahuolto-paket till Mariehamn. Fråga säljaren om fraktkostnader utanför Finland.

Boken handlar om den norska läkaren Mette Nygård som konverterade till katolicismen under 1950-talet.   Då hon endast hade en termin kvar av sina norska läkarstudier flytta till Irland för att bli nunna i Medical Missionaries of Mary (MMM), en klosterorden som specialiserar sig på sjukvård. Det blir ett mycket intensivt liv efter som hon jobbar mer än heltid som läkare på klostrets klinik samtidigt som hon är novis i klostret. Under sin allt annat än stillsamma klostertid hinner Mette vara på Irland, i Rom och i Spanien. När hon slutligen lämnar klostret är det för att hon insett att hon inte har en tillräckligt stark klosterkallelse. Hon reser då hem till Norge och vidareutbildar sig till psykiater. Ödets ironi vill att hon många år senare involveras i ett norskt biståndsprojekt och skickas att arbeta som sekulär läkare vid samma klostersystrars klinik i ett afrikanskt land.

Det här är en bok som ger en ganska realistisk bild av modernt klosterliv i en icke-kontemplativ orden. Den visar också på hur det kan ta lång tid för en mänska att förstå vad den verkligen vill och kan och hur klosterlivet har både positiva och negativa sidor.

sökord självbiografier biografier memoarer läkare nunnor kloster katolska kyrkan luostarit katolinen kirkko muistelmat kristendom uskonto religion

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 24 vrk 3 h 35 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

2 € Sulkeutuu 24 vrk 3 h 35 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.