Kuvaus

AC0314

 

OK iskussa oleva opus (Marilyn Monroe) diggareille.

 

Michael Korda: KUOLEMATTOMAT  [Marilyn Monroe]

Kun Marilyn Monroe tapaa Jack Kennedyn ensimmäistä kertaa kesällä 1954, hän on jo Hollywoodin valovoimaisin tähti. Elokuva Joki jolta ei ole paluuta on juuri saatu valmiiksi. Kennedy on nuori ja kunnianhimoinen senaattori. Molemmat ovat naimisissa ja tietävät, että romanssi olisi silkkaa dynamiittia tiedotusvälineille. Kumpikaan ei voi tunteilleen mitään.

Suhde pysyy suurelta yleisöltä salassa, mutta kulissien takana sitä seurataan tarkoin. FBI:n johtaja J. Edgar Hoover käyttää tietoja omiin tarkoituksiinsa. Ammattiyhdistyspomo Jim Hoffa nauhoittaa rakastavaisten intiimejä hetkiä painostaakseen presidentiksi havittelevaa Kennedyä. Hän houkuttelee apajalle mafian ja sysää liikkeelle tapahtumaketjun, joka lopulta tuhoaa legendaarisen kolmikon: Marilynin, Jackin ja Bobbyn, joka on perinyt veljensä naisen...

Michael Korda käyttää taitavasti hyväkseen sitä, mitä tiedämme tai luulemme tietävämme Marilynista ja Kennedyn veljeksistä. Kuolemattomat on uskalias yhdistelmä tarua ja tottaa aikamme kiehtovimmasta romanssista. 

Printed in Finland

Otavan Painolaitokset Keuruu 1993

Suomentanut Kristiina Rikman

 

VOITTOHUUTO ja PK. 5.95e  TILILLE ja PAKETTI POSTIIN.

PK.  on viitteellinen ja se veloitetaan ostohetkellä POSTI:N hinnaston mukaan. POSTI vain tuntuu nostavan hintoja niin tiheään, että kohteessa saattaa olla jo huudon päättyessä "vanha Postitus hinta" :-) 

 

Marilyn Monroe  (1. kesäkuuta 1926 Los Angeles, Kalifornia – 5. elokuuta 1962 Los Angeles, Kalifornia) oli yhdysvaltalainen näyttelijä, laulaja ja malli. Hänen syntymänimensä oli Norma Jeane Mortenson, mutta kasteessa hän sai nimen Norma Jeane Baker. Hän otti taiteilijanimen Marilyn Monroe vuonna 1946 ja virallisti sen oikeaksi nimekseen vuonna 1956.

Rikkinäisen lapsuuden jälkeen Monroe aloitti uransa mallina, mikä johti ensimmäiseen filmisopimukseen vuonna 1946. Hänen varhaiset roolinsa olivat pieniä, mutta hänen suorituksensa elokuvissaAsfalttiviidakko ja Kaikki Eevasta (molemmat vuodelta 1950) saivat hyvän vastaanoton. Hänen komediennen kykyjään ylistettiin muun muassa elokuvissa Herrat pitävät vaaleaveriköistäKuinka miljonääri naidaanPiukat paikat ja Kesäleski ja hänestä tuli yksi Hollywoodin suosituimmista tähdistä.

Monroen luokittelu “tyhmäksi blondiksi” rajoitti hänen uramahdollisuuksiaan, joita hän yritti aktiivisesti laajentaa. Hän opiskeli Actors Studiossa ja perusti oman tuotantoyhtiön, Marilyn Monroe Productionsin. Kriitikot kehuivat hänen roolisuoritustaan elokuvassa Bussipysäkki, ja hän sai parhaan naispääosan Golden Globe -palkinnon musikaali- tai komediaelokuvan kategoriassa roolisuorituksestaan elokuvassa Piukat paikat.

Hän kuoli barbituraattien yliannostukseen, ja hänen kuolemastaan on esitetty erilaisia arvioita. Virallisesti kuolinsyyksi annettiin ”todennäköinen itsemurha”.

Monroe on kaikkien aikojen tunnetuimpia filmitähtiä. Vuonna 1999 American Film Institute listasi Monroen kaikkien aikojen kuudenneksi parhaaksi naiselokuvanäyttelijäksi.

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 56 vrk 49 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

2,75 € Sulkeutuu 56 vrk 49 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.