Kuvaus

Tarjolla K3 kuntoinen Vampyyrit Iskevät Albumi . 1:s painos v.1972 .

 

Haikaralaivue (ranskaksi Les Aventures de Tanguy et Laverdure) on Jean-Michel Charlierin (Blueberry) ja Albert Uderzon (Asterix) luoma belgialais-ranskalainen sarjakuva. Se kertoo kahden pilotin, Michel Tanguyn ja Ernest Laverduren, seikkailuista Ranskan ilmavoimissa. Suomessa sarjakuvaa on aiemmin julkaistu myös nimillä Ilmojen haukatMichel ja Ernest seikkailevat sekä Ässälentäjät, ja sarjakuva-albumisarjan 30:sta osasta on tähän mennessä suomennettu 15.

Ensimmäinen Haikaralaivue-sarjakuva julkaistiin 29. lokakuuta 1959 ranskalaisen Pilote-lehden ensinumerossa. Vuonna 1961 Haikaralaivuetta alettiin julkaisemaan myös albumisarjana. Vuoteen 1967 saakka sarjaa käsikirjoitti Charlier ja piirsi Uderzo. Viimeistä Uderzon kuvittamaa tarinaa olivat kuvittamassa myös hänen veljensä Marcel Uderzo sekä Blueberryn piirtäjänäkin tunnettu Jean Giraud. Haikalaivueen kuvittajana jatkoi Uderzon jälkeen belgialainen Jijé. Jijén ohella muutamia albumeita olivat kuvittamassa myös Daniel Chauvin ja Patrice Serres. Jijén kuoltua vuonna 1980 Serres jatkoi yksin Charlierin käsikirjoitusten kuvittamista kahden albumin verran. Vuonna 1989 menehtyneen Charlierin viimeisen käsikirjoituksen ja sarjan 25. osan Survol interdit (1988) kuvitti Al Coutelis.

Haikaralaivueen sarjakuva-albumisarja herätettiin henkiin vuonna 2002 Jean-Claude Laidinin käsikirjoittamana. Laidinin käsikirjoittamia albumeita on tähän mennessä julkaistu viisi, ja niiden piirtäjinä ovat toimineet Yvan FernandezRenaud GarretaFrédéric ToublancJulien Lepelletier sekä Sébastien Philippe.

Sarjakuvien lisäksi Haikaralaivueesta on tehty vuosina 1967–1970 esitetty ranskalainen TV-sarja Les chevaliers du ciel [1] sekä vuonna 2005 ensi-iltansa saanut samanniminen elokuva. [2]

Les vampires attaquent la nuit - 1971
Michel ja Ernest seikkailevat 1: Vampyyrit iskevät - 1972 / Lukupiste Oy -- (45 s. väri)
Suomalaisen kustantajan nimi (Lukupiste Oy) lisätty tarralla, tarran alla lukee a-kirjat.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 45 vrk 16 h 18 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

10 € Sulkeutuu 45 vrk 16 h 18 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.