Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus

Mika Kaurismäki VALEHTELIJA & JACKPOT 2 - THE MIKA KAURISMÄKI COLLECTION

VALEHTELIJA ensiesitysvuosi 1981:

"Elokuva, joka merkitsi Kaurismäki-veljesten aikakauden alkamista Suomen elokuvahistoriassa. Mika Kaurismäki toi ohjauksen uudet tuulet Münchenin elokuvakoulusta ja Aki vastasi käsikirjoituksesta, yhdessä Pauli Pentin kanssa. Valehtelija, Mikan ensimmäinen elokuva, oli samalla hänen Münchenin elokuvakoulun lopputyö. Aki näyttelee elokuvassa Ville Alfa -nimistä nuorta miestä, joka yrittää elää irrallaan yhteiskunnasta ja ideologioista. Villen elämä on vapaata ja ajelehtivaa - hän huijaa, pummaa, valehtelee ja varastaa surutta. Ville ei koskaan puhu totta ja antaa kaiken mennä omalla painollaan, mennen itse omia menojaan. Valehtelija palkittiin Valtion elokuvapalkinnolla sekä Risto Jarva -palkinnolla 1981"

JACKPOT 2 ensiesitysvuosi 1981:

"Jackpot 2 on lyhyt sci-fi elokuva - eräänlainen kenraaliharjoitus ennen Kaurismäki-veljesten varsinaista läpimurtoa, Arvottomia. Veljekset käsikirjoittivat Jackpot 2:n yhdessä ja ohjauksesta vastasi Mika. Elokuva kuvaa kolmen nuoren vaiheita Helsingissä, suurtuhon jälkeen. Kaupunki on autio ja raunioina. Kolmikko pitää hauskaa, pohtii elämää ja suunnittelee tulevaisuutta sekä pelaa flipperiä. Onko aikaisempi kulttuuri kokonaan kadotettu? Elokuvan sivuosassa nähdään Matti Pellonpää, josta myöhemmin tuli Kaurismäkien tavaramerkki. Jackpot 2:ta on kuvattu Tarkovsky-henkiseksi, jossa on kuitenkin toimintaa. Elokuva palkittiin Tampereen lyhytelokuvafestivaaleilla 1982.".

DVD ja kotelo ovat uudenveroisia, elokuvien kesto on 51 minuuttia + 32 minuuttia. Tekstityskielinä on valittavissa suomi, ruotsi ja englanti. DVD-kotelon teksti on suomeksi.

Ohjaus molemmissa Mika Kaurismäki, käsikirjoitus Aki Kaurismäki, Veikko Aaltonen ja Pauli Pentti (Valehtelia sekä Aki Kaurismäki ja Mika Kaurismäki (Jackpot2i, näyttelijät Aki Kaurismäki, Pirkko Hämäläinen, Juuso Hirvikangas, Lars Lindberg, Esa Sirkkunen ja Jukka Järvelä (Valehtelija) sekä Martti Syrjä, Jukka Mikkola ja Tiina Bergström (Jackpot 2)

Bonukset: Mika Kaurismäki -haastattelu ja biografiai

Ostajalle postikulut tai nouto Helsingissä (Lauttasaari).

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

14 €
tai
Ilmoitus on sulkeutunut 31.7.2018 21:31
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.