Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus

Mika Waltarin tarkkanäköinen kuvaus uudesta modernista elämänjanosta, kiireisyydestä ja tyydyttymättömyyden tunteesta Helsingissä 1930-luvun alussa.

Teos tavoittaa myös kauniilla ja herkällä tavalla nuorten ja nuorten aikuisten ensi ihastumisen ja rakastumisen tunnemaailman, sekä ihmisyydessä aina läsnä olevan eksistentiaalisen merkityksen etsinnän ja elämän merkityksettömyyden uhan pohjavireen ja vuorottelun.


Mika Waltari: Appelsiininsiemen

WSOY 1997, teos ilmestyi alun perin vuonna 1931

Kovakantinen, 508 sivua


Hyväkuntoinen teos, ei omistusta, merkintöjä, revenneitä tai taittuneita sivuja


Mika Waltari kertoo kirjastaan itse (kirjan takakannessa):

”Romaanini alkaa huhtikuisesta illasta vuonna 1930, – sen lopputapaukset keskittyvät huhtikuiseen iltaan vuonna 1931. Siihen sisältyy siis vuoden 1930 historiallinen, levoton kesä ja syyskausi.

”Olen kirjassani pyrkinyt kuvaamaan uutta sukupolvea sellaisena, miksi sen suurimmalta osaltaan käsitän, – tyytymätöntä, kypsymätöntä, harhailevaa sukupolvea, joka on saanut liian paljon ja joka tahtoo aina enemmän, – jonka pyrkimykset kohdistuvat materiaalisiin arvoihin, joka kuvittelee löytävänsä onnen matalassa, hajanaisessa nautintoelämässä. Individuaalinen onnenpyrkimys sen nykyaikaisessa, pettävässä muodossa on teokseni pohjana. Sen kautta olen joutunut koskettelemaan nykyaikaisen perhe-elämän rikkonaisuutta ja nuorison eroottista probleemaa” (Waltari Kirjojen Maailma -lehdessä 16.10.1931)



Nouto ja käteismaksu

tai maksu tilille ja lähetys tulemaan.

Mahdolliset toimituskulut 6,95 e ostajalle.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Huutokauppa

Lähtöhinta:
4,50 €
Ilmoitus on sulkeutunut 23.4.2024 12:49
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Huutokauppa

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Huutohistoria

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.