Kuvaus

Onnenpoika on Mikko Alatalon kuudes albumi. Se julkaistiin vuonna 1979.

Samaan aikaan kun Alatalo keräsi - Suomea kiertäen - tietoa ja kokemuksia Siirtomaa-Suomen laulusarjan loppuunsaattamista varten, hänen lauluntekijäkumppaninsa Harri Rinne koetti yhdistellä yhteiskunnallista otetta sisältävää sanomaa ja vuosikymmenien takaista kuplettiperinnettä toisiinsa. Näistä aineksista syntyi Onnenpoika, Alatalon ensimmäinen todellinen kuplettilevy.

Muuten Finnscandia antoi Alatalolle vapaat kädet, mutta yhtiö ei tahtonut hyväksyä tämän omaa yhtyettä levylle. Laulajalle tämä oli kuitenkin tärkeää ja yhtye hyväksyttiin lopulta. Siihen kuuluivat: Heikki Hakola (rummut), Juuso Nordlund (basso), Raikku Nyyssönen (kitara) ja Mikon tuleva monivuotinen kumppani Masi Luoma (koskettimet). Soolokitarat soitti kuitenkin Janne Louhivuori.

Onnenpojan kappaleista tunnetuin on Syksyn sävel-kupletti "Vesilasi, vessanavain, heiniä paali", jonka ansiosta - Alatalon kansansuosion lisäksi - albumi myi hyvin. Puhdasoppista Alatalo - Rinteen rautalankakuplettia edusti "Se on eldankaa". Samanhenkistä musiikkia he tulisivat tekemään 1980- ja 1990-luvuillakin.

LP-levy on hyväkuntoinen. Kun ostosumma näkyy tililläni, panen heti levyn postiin, toimituskulut huutopakettina 6,85 euroa. Myös nouto mahdollinen. Otan pian yhteyttä, kun kaupankäynti on päättynyt. Koetetaan hoitaa maksut 7 päivän sisällä kohteen sulkeutumisesta.

Voit myös ehdottaa hintaa yksityisviestin kautta, jos haluat nopeampaa kauppaa tai muutosta lähtöhintaan.

Maksu myös mobilepaylla onnistuu: 050 530 6794. En korvaa postin kadottamia paketteja.

Kannattaa huutaa useampia kohteita. 3,2 euron maksulla kulkee 2 normaalipaksuista cd-levyä tai 4 normaalipaksuista cd-singleä tai 2 kasettia. 4 normaalipaksuista cd-levyä kulkee 5,8 euron postimaksulla.  Useampi LP-levy kulkee 6,85 euron maksulla huutopakettina, joka on halvin LP-levyjen lähettämistapa. Muistetaan myös palautteet puolin ja toisin.

Kappalelista:

A-puoli

Rytistän ja rokkaan – 4.26 (säv. Mikko Alatalo/Harri Rinne, san. Alatalo/Rinne, sov. Kassu Halonen)

  • Kärryt on pysäytetty tipahtaneita varten. Asemalla seistään neljättä minuuttia. Tilaa kokonaiselle sukupolvelle ja rapiat päälle.

Vain muutaman vetäisyn tähden – 3.07 (säv. Alatalo/Rinne, san. Alatalo/Rinne, sov. Halonen)

  • Elämä on raskaan kuorman puskemista ja työntämistä, ylämäkeen. Vain harvoin saamme juovuttavan skyytin ryypyn elämän maljasta, ihanammasta kuin kaikki Kuusen Pekan yhteensä. Ja vain muutaman vetäisyn tähden työnnetään ja pusketaan ja työnnetään...

Jätkät senkun porskuttaa – 3.28 (säv. Alatalo/Rinne, san. Alatalo/Rinne, sov. Halonen)

  • Esim. omakotitalon rakentamiseen vaadittavista papereista ja piirustuksista saisi peräkkäin asetettuna ketjun, joka yltäisi paitsi yli Atlantin vielä hyvän matkaa Yhdysvaltain keskiosiin. Mitä tekee jätkä.

Kyröfox – 2.25 (säv. Alatalo/Rinne, san. Alatalo/Rinne, sov. Halonen)

  • Kyrö=aitosuomalainen, mentaliteettia ilmaiseva sana, merk. uhmakas, elämälle mutta ei ihmisille alistuva, elämäniloinen. Kyseistä ilmiötä ei tunneta maamme ulkopuolella; vrt. sisu. Myös nimissä; Iso-, Vähä-, Hämeen-.

Vesilasi, vessanavain, heiniä paali – 2.52 (säv. Alatalo/Markku Lampi/Rinne, san. Alatalo/Lampi/Rinne, sov. Halonen)

  • Ralli, jossa yhdistyvät esittäjän elämäkerralliset ainekset siihen tosiseikkaan että inhimilliset perustarpeet ovat lopultakin varsin vähäiset, jos niikseen tulee. Kunhan imago säilyy.

Syntyny oon Suomesa [sic] – 3.33 (säv. Alatalo, san. Alatalo, sov. Halonen)

  • Vain suomalaiset eivät tiedä, miten hieno maa Suomi on. Puhumattakaan siitä, kuinka hyvän tästä saisi. Asia korjataan tällä siivulla.

Onnenpoika – 2.08 (säv. Alatalo/Rinne, san. Alatalo/Rinne, sov. Alatalo/Masi Luoma)

  • Kansanlaulu, joka kansalta on muilta kiireiltä jäänyt tekemättä.

B-puoli

Se on eldankaa – 2.20 (säv. Alatalo, san. Alatalo, sov. Halonen)

  • Vuodet vierivät, ihminen kypsyy. Silti mitään erehdystä ei olisi halunnut jättää tekemättä. Menneet omat pikku erehdykset ovat kokemusta, vain herrojen erehdykset ovat rikoksia...

Nuoruuden kultasiivet – 3.50 (säv. Alatalo, san. Alatalo, sov. Halonen)

  • Kaikkien vuosikymmenien nuorisoilla on omat Syvärinsä ja Vanhansa. Mutta mikä siitä on vain nuoruutta ja mikä asiaa?

Anna-Liisa – 4.17 (säv. Alatalo, san. Alatalo, sov. Halonen)

  • Oma muutos näkyy toisissa ihmisissä.

Takaisin keskiluokkaan – 3.39 (säv. Alatalo/Rinne, san. Alatalo/Rinne, sov. Halonen)

  • Ne elämäntavat ovat keskiluokkaisia, joita emme ole itse valinneet. Ja syyttömät heittäkööt ensimmäiset kivet.

Luulen, että osaisin rakastaa – 4.15 (säv. Alatalo/Rinne, san. Alatalo/Rinne, sov. Halonen)

  • Rakastumisen kaltainen voimakas tunnetila kiihdyttää solujen kuolemaa miltei 7%. Olisi hyvä oppia rakastamaan tuonne viiden prosentin nurkille terveydellisistä syistä.

Kai vielä kohdataan – 3.55 (säv. Alatalo/Rinne, san. Alatalo/Rinne, sov. Halonen)

  • Joidenkin radioaktiivisten aineiden puoliintumisaika on 100 000 vuotta. Ne ovat vaarattomia miljoonassa vuodessa. Herrat ovat laskeneet, ettei Suomessa ole maanjäristyksiä tai mannerlaattojen liikkeitä tuona aikana, joten jätteitä voidaan säilyttää. Tämä kappale ei kerro näistä asioista.
Näytä lisää Näytä vähemmän

Huutokauppa

Lähtöhinta:
4 €
Sulkeutuu 4 vrk 9 h 33 min
tai 5 minuuttia viimeisen tarjouksen jälkeen.
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Huutokauppa

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Huutohistoria
Lähtöhinta 4 € Sulkeutuu 4 vrk 9 h 33 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.