Kuvaus

MIKKO REITALA: Päähenkilö, 2005, esikoisromaani, 317 s.

Mikko Reitala (s. 12. marraskuuta 1964 Helsinki) on suomalainen näyttelijä, käsikirjoittaja ja kirjailija. Hän valmistui Teatterikorkeakoulusta 1989, jonka jälkeen hän näytteli pari vuotta Turussa. Sieltä hän palasi Helsinkiin vastaperustettuun Q-teatteriin. Reitala on ohjannut ja käsikirjoittanut Q-teatterille muun muassa näytelmän Henki lakkaa kulkemasta (1996) sekä ohjannut useita näytelmiä, kuten Decamerone (1999).

Hän on näytellyt muun muassa elokuvissa Insiders ja Cyclomania sekä useissa televisiosarjoissa. Käsikirjoittajana hän on ollut muun muassa televisiosarjoissa Ihana mies (1999), Kaunis mies (2003) ja Rikas mies (2004). Reitalan esikoisromaani PÄÄHENKILÖ julkaistiin vuonna 2005.

Tarina kertoo ökyrikkaasta Ministeri Aulis Tannerista, hänen vaimostaan Elenasta, tyttärestään Milenasta ja vävystään Terhosta. Kirja on kehityskertomus Terho-vävystä, joka elää appensa varjossa toteuttaen hänen erikoisia pyyntöjään.

Kirjan alussa Terho on krooninen konfliktien välttelijä, joka on mennyt naimisiin kiltteyttään, lähtee heti kun alkoholisoitunut ministeri Tanner soittaa kännissä ja pyytää kotiinsa Kulosaareen vaikka keskellä yötä. Kun appi pyytää Terhoa tekemään lapsen tyttärelleen Milenalle, Terho alkaa heti taivutella vaimoaan tähän. Milenalla vain ei ole aikomustakaan jättää shoppailuaan isän rahoilla, eikä Helsingin yöelämää.

Kohta kolmekymppinen Terho-vävy elää appensa, sikaporvarin varjossa. Ja lainaloistossa, sillä kaikki näyttävä nousukas-Terhon elämässä on Auliksen aikaansaannosta: vaimo, asunto, työpaikka. Ajatuksetkin, ehkä, koska Aulis viekoittaa puoleensa vaikka hän haisee.


Tietysti päähenkilö voisi olla myös Auliksen tytär, siis Terhon vaimo, taannoista teiniprinsessauttaan täysipäiväisesti aina vain elävä Milena.

Appiukon kuolema aloittaa Terhon elämässä tapahtumasarjan, joka saa Terhon tajuamaan, ettei hän olekaan oman elämänsä päähenkilö. Terhon arvomaailma alkaa muuttua varsin ratkaisevasti ja kipeidenkin valintojen kautta alkaa matka kohti oman elämänsä päähenkilöyttä.

Kirja käsittelee elävästi elämää Helsingin rikkaiden piireissä, perhearvoja tai arvottomuuksia , eri perheenjäsenten kipeitä ja kummallisia suhteita. Kirjan tilanteet on hyvin tarkasti ja elävästi kuvattu ja ne ovat hyvin aidon tuntuisia. Elisa Saunamäki

Kirja on UUSI. Kun ostosumma näkyy tililläni, panen heti kirjan postiin, posti- ja pakkauskulut Suomeen 4 e. Myös nouto mahdollinen. Otan pian yhteyttä, kun kaupankäynti on päättynyt. Koetetaan hoitaa maksut 7 päivän sisällä kohteen sulkeutumisesta.

Kannattaa huutaa useampia kohteita. 2,25 euron maksulla kulkee 2 normaalipaksuista cd-levyä tai 4 normaalipaksuista cd-singleä tai 2-3 kasettia. 4 normaalipaksuista cd-levyä kulkee 4 euron postimaksulla. Muistetaan myös palautteet puolin ja toisin.

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 10 vrk 21 h 24 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

3 € Sulkeutuu 10 vrk 21 h 24 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.