Kuvaus

Annina Holmberg, Olli Löytty ja Taina West (toim.): Minun Valamoni- Tarinoita luostarista

Kirjapaja 2017, kovakantinen, 272 sivua

”Minun Valamoni” on teos Heinäveden Papinniemessä sijaitsevasta luostarista, sen kävijöistä ja asukkaista, tarinoista ja tapahtumista. Valamo tarjoaa joillekin kodin ja elämäntavan, toisille lepopaikan ja hengähdystauon. Tässä kirjassa toistakymmentä Valamon-kävijää ja siellä asuvaa kertoo, mitä luostari heille merkitsee, millaisia ovia se on heidän elämässään avannut ja sulkenut. Omakohtaisia kertomuksia rytmittävät pienet tarinalliset makupalat Valamon elämästä ennen ja nyt.

Teoksen ovat toimittaneet kirjailija Annina Holmberg, tietokirjailija Olli Löytty ja käsikirjoittaja Taina West. Kirjoittajina on näyttelijöitä ja muita taiteilijoita, tutkijoita, toimihenkilöitä ja opiskelijoita. Myös luostarissa asuvat munkit ja siellä työskentelevät maallikot kertovat kokemuksiaan.

Kirjan toimittajat ovat itsekin kuunnelleet "kuusikujan kuiskintaa", värikkäitä tarinoita vuosikymmenten varrelta: Miksi talkoolainen lauloi yöllä kirkon katolla? Nauretaanko Valamossa televisiosketseille? Miten Collianderien perintö näkyy tänä päivänä? Luostarin kuva-albumista poimitut värivalokuvat rytmittävät teosta. Annina Holmberg on helsinkiläinen kirjailija ja käsikirjoittaja, ortodoksi ja Valamon kävijä vuodesta 1984. Tamperelainen Olli Löytty on dosentti, kirjallisuudentutkija ja tietokirjailija. Taina West on helsinkiläinen toimittaja ja käsikirjoittaja sekä aloitteleva ortodoksi.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 53 vrk 10 h 36 min
Myyjä edellyttää ostajalta tunnistautumista.
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

8 € Sulkeutuu 53 vrk 10 h 36 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.