Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus

Myyn kuvissa olevan Mississippin kummunrakentajakulttuurin ruukun, joka on ajoitettu välille 1200-1500 -luku eli sillä on ikää 500-700 vuotta ja se on mitä todennäköisimmin ajalta ennen eurooppalaisten saapumista Amerikan mantereelle (Leif Erikssonin yksittäistä viikinkiryhmää lukuunottamatta).

Ruukku on löydetty Arkansasin St Francis countysta Yhdysvalloista ja se on ammattimaisesti autentisoitu ja restauroitu. Ruukku on ostettu Empire Ancients -liikkeestä, jonka myynti-ilmoituksen sivusta on tämän ilmoituksen viimeinen kuva provenienssin todentamiseksi. Kulttuurille tyypilliseen tapaan koristellun, nokallisen ruukun suuaukon halkaisija on noin 17cm ja korkeus noin 18cm. Kummatkin kahvat ovat ehjät.

Mississipin kummunrakentajien kulttuuri kausi sijoittuu välille 800-1500jKr. Suuruuden aikoinaan he rakensivat mm valtavia erityisesti erilaisia käärmehahmoja esittäneitä kuviokumpuja, joiden käyttötarkoitus on pitkään hämmentänyt niin tutkijoita kuin historiallisten mysteereiden ystäviäkin. Uusimman teknologian avulla salat ovat murunen kerrallaan alkaneet avautua. Edelleenkin kuitenkin arvoituksia on enemmän kuin vastauksia.

Kummunrakentajien esineistöä on hyvin harvoin saatavilla joten pieninkin niistä on keräilijöille suuri aarre. On erittäin poikkeuksellista, että tämän ruukun kaltainen esine joko kuntonsa tai kokonsa puolesta eksyy myyntiin, koska niistä ei haluta luopua ellei ole aivan pakko.

Toimitus huolellisesti pakattuna postipakettina parin päivän kuluessa maksun saapumisesta. Postikulut sisältyvät hintaan.

Linkistä lisätietoa kummunrakentajien kulttuurista: https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Mississippin_kulttuuri?fbclid=IwAR02WjFkGZOv34S7CLJIBDN4ei23SUK9fViQT5Sst10WOKLMLQDuHKvwWcc

Hakusanat:
Muinainen, ruukku, muinaisruukku, keskiaika, keskiaikainen, intiaani, Mississippi

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti


390 €
tai
Ilmoitus on sulkeutunut 5.5.2024 13:48
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.