Kuvaus

Iljuha Olga - Tsamutali Aleksei - Vihavainen Timo (toim.): Monikasvoinen Suomi - Venäläisten mielikuvia Suomesta ja suomalaisista (Kleio)

  • Edita 2009: Pehmeäkantinen kirja, 415 sivua
  • Kirjaston poistokirja, jossa tarramuovia kannessa ja vanhoja leimoja ym. Muutoin hyväkuntoinen ja siisti kirja.
  • HINTA: 4 euroa + toimituskulut pakettin 7 euroa = 11 euroa (HUOMIO: Samaan pakettiin mahtuu halutessa vielä muitakin saman myyjän kohteita yhteisillä toimituskuluilla)
  • TEE NÄIN: Klikkaa Osta, niin saat huutonetiltä automaattisen viestin, jonka lopusta löydät myyjän sähköpostiosoitteen ja tilinumeron. Maksa kirja/kirjat/lehdet ja toimituskulut, niin myyjä lähettää kohteen kun maksu on tullut perille. Voit myös pyytää myyjältä laskun. (Jos ostat samalla useamman saman myyjän kirja/lehteä, niin älä maksa yksittäisiä kohteita ennen kuin koko paketin sisältö on selvä ja myyjä on ilmoittanut yhteiset toimituskulut)

Suomi-kuva Venäjällä on muuttunut vuosikymmenien ja -satojen myötä. 1800-luvulla Suomi-kuva perustui luontoromantiikkaan: Suomen ankara luonto on synnyttänyt luonteeltaan karun ja synkän, toisaalta rehellisen, sitkeän ja työteliään suomalaisen. Vuosisadan lopulla kuva muuttui yhteiskunnallisemmaksi: suomalaiset ovat järjestelmällisiä ja tottelevaisia aina lainkuuliaisuudesta yleiseen siisteyteen saakka - ja siinä erilaisia kuinvenäläiset, hyvässä ja pahassa.

1900-luvulla keskeisiä Suomi-kuvan muokkaajana ovat olleet ideologia ja sodat. Suomi jakautui neuvostoideologian mukaan "kaksikasvoiseksi", valko-punaiseksi, ja alkoi 1930-luvulta eteenpäin näyttäytyä vihollisena. 1950-60-lukujen kliseinen ystävällismielisyys sulatti vihollisuudet, ja 1970-luvulta alkaen kontaktien lisääntymisen myötä Suomi-kuva on monipuolistunut ja "normalisoitunut".

"Monikasvoinen Suomi" rakentaa monipuolisen kuvan siitä, millainen on ollut venäläisten Suomi-kuva, sen kehitys ja perusteet. Artikkelien kirjoittajat ovat venäläisiä historioitsijoita, sosiologeja, kirjallisuus- ja kielitieteilijöitä. Kirja on Editan vuonna 2004 julkaiseman kirjan "Venäjän kahdet kasvot. Venäjä-kuva suomalaisen identiteetin rakennuskivenä" sisarteos.

hakusanat: Suomi-Kuva venäläiset suomalaisuus suomalaiset mielikuvat asenteet stereotypiat kansanluonne viholliskuvat historiankirjoitus lehdistökirjoittelu sanomalehdet kasallisuusaate kansallisuuskysymykset slavofiilit kulttuurikosketukset kulttuurienvälisyys kirjallisuus  venäjänkielinen kirjallisuus taide historia toinen maailmansota talvisota jatkosota Venäjä venäläiset kulttuurierot Neuvostoliitto kommunismi propaganda rautaesiriippu sortovuodet autonomian aika Suomen historia Venäjän historia

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 5 vrk 10 h 48 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

4 € Sulkeutuu 5 vrk 10 h 48 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.