Kuvaus

Mikaela Sonck (red.): Utan: Om barnlöshet och barnfrihet

  • Söderströms, 2011
  • häftad bok, 147 sidor, illustrerad
  • I gott skick

Klämtar den biologiska klockan för dig? Klämtar den för alla? Allt flera lever utan barn. Ändå är dagens ideologi mamma, pappa, barn – familjismen som Monika Fagerholm kallar den i den här antologin om att leva utan barn, oberoende av varför det har blivit så.

Har barnlöshet blivit ett känsligt ämne, ett som inte är rumsrent för att alla blir så besvärade???Här finns de som funderat ut namn på de tilltänkta barnen som aldrig kom – och de som aldrig känt av någon mammadrift. Här finns de som på alla möjliga sätt försöker få barn och de som gör allt för att inte av misstag få barn. Här finns de som sörjer och rasar över sin situation och de som har försonats med den. Här finns det frivilliga och de ofrivilliga. Här finns de som fått ompröva vem de är och vad de vill göra i livet.

Här finns berättelser om adoption, provrörsbefruktning, abort, fosterbarn, andras barn. Barn kan vara så hett efterlängtade att pappret bränns – och de kan väljas bort utan sidoblickar.??I boken medverkar Monika Fagerholm, Annvi Gardberg, Harriet Jossfolk- Furu, Sanna Karlsson, Lotta Moring, Susanne Ringell, Micaela Röman, Ann Sandqvist, Mikaela Sonck, Yrsa Stenius, Susanna Sucksdorff och Janna Thorström.

sökord: ofrivillig barnlöshet frivillig barnlöshet barn framilj psykologi memoarer att bli mamma att välja bort barn lapsettomuus lapset perhe psykologia naiset kvinnor

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

3 €
tai
Sulkeutuu 89 vrk 19 h 26 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

3 € Sulkeutuu 89 vrk 19 h 26 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.