Kuvaus

Kokoelman karsiminen etenee. Aloitin pienemmistä fossiileista, mutta myyn myös tämän jättiläisen. Kuvissa oleva esine on lähes kokonainen, muinaisen biisonin eli visentin sarvi. Tarkemman lajimäärityksen, Bison Priscus, olen saanut mm Catawiki-huutokauppatalon paleontologian osastolta, jossa sarvi on aikoinaan ollut myynnissä.

Tämä on Siperian ikiroudasta löydetty yksilö eli se ei ole mineralisoitunut vaan pakastunut. Sarvi on saanut ammattimaisen stabilointikäsittelyn eli se on museo-/ näyttelykunnossa. Upean kuntonsa, kalliin erikoiskäsittelynsä ja kokonaisuutensa vuonna kai esine on erittäin harvinainen ja on taatusti helmi kokoelmaan kuin kokoelmaan.

Laji on kuollut sukupuuttoon noin 5,400 vuotta sitten. Luku perustuu muinaislöydöille tehtyihin DNA- ja radiohiilitutkimuksiin. Tämä nimenomainen sarvi on vanhempi. Tällä on ammattilaisten arvion mukaan ikää noin 15 000-20 000 vuotta eli se on viimeisen jääkauden ja mm. mammuttien ajalta. Sarven pituus on alalle tyypilliseen tapaan sarven ulkokaarta pitkin mitattuna noin 36cm eli tämä ei todellakaan ole vain pieni pätkä. Suoramitan näet yhdestä kuvastakin, jossa on mittanauha mukana.

Toimitus luonnollisesti postipakettina. Ostaja maksaa postikulut 10€.

Lisää lajitietoa esim täältä:
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Steppe_bison

Hakusanat: fossiili, sarvi, härkä, häränsarvi, puhveli, puhvelinsarvi, biisoni, biisoninsarvi, muinainen, mammutti, Siperia, ikirouta, harvinaisuus, museo, museokunto

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 4 vrk 18 h 28 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

350 € Sulkeutuu 4 vrk 18 h 28 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.