Kuvaus

Viini tai olut käytössä ollut vanha tina muki. Korkeus on 11cm  ja suun halkaisija on 75mm.  Mukin kylkeen on kohokuvio reliefi tehty ja se kuvaa muinaisen ajan kannuntekijää ja kannujen myyjää torilla.   Paino 275g

KU02OK709 Muki Tinamuki Tuoppi Olut Viini alkoholi ,kestää ei mene pudotessaan rikki. Joka mökillä nyt jokunen tina muki on.

 Muki on tinaa ja puhdas, mutta  puhdistukseen voit kokeilla eri kemikaaleja, mutta museoiden entisöijät käyttävät menetelmää, missä esine likoo Cola juomassa 2-3 vuorokautta. Yleisin on LIDL kaupasta ostettu Freeway cola. Coca-Cola juomissa (ei light) on happoja, jotka syövyttävät ja puhdistavat, itse en juo Cola juomia ollenkaan, ne ovat  sokerivettä ja haitallisia terveydelle.

Toinen hyvä tapa puhdistaa ruoste pois on liottaa vedessä 1vrk, jossa on apteekista ostettua sitruunahappoa (valkoista jauhetta pari ruokalusikallista riittää) ja kyllä on ruoste kadonnut ! Halpa  ja hyvä kikka, jota usein antiikki liikkeet ja antiikki kauppiaat käyttävät. 

Tästä on kiva juoda viiniä tai olutta, miksei vettäkin. 

Meistä useinmat tietävät ja tuntevat OLUT maailman. Suurin panimo on AB InBev Belgiasta, heidän olutmerkkejä ovat mm.     Beck´s, Budweiser (USA-merkki),    Corona, Stella Artois,Leffe, Löwenbräu, Spaten, Franziskaner,  jne.. 150,000 työntekijää ja n. 200 eri olutmerkkiä,  omistajat Belgia ja Brasilia.

Toiseksi suurin olutpanimo maailmassa on SAB-Miller ja he ovat Iso-Britanniasta. He ovat noin puolet pienempi yritys,kuin suurin AB InBev.

Kolmantena on Hollantilainen Heineken mikä omistaa 49,9% esim. vehnäolut panimosta Paulaner, ollen melkein yhtä suuri,kuin SAB-Miller. Kolmantena maailmassa on tanskalainen Carlsberg, jonka maun suomalaiset tuntee, sillä juomme enimmäkseen tanskalaista olutta...monet merkit ovat heidän omistamia. Meidän suomalaisten olutmaku on aika "lempeä, liki mauton. " Moni saksalainen sanoo, tanskalainen ruotsalainen suomalainen olut on "vesimäinen " ja he haluavat "makua ". 

Hieman tanskalaista pienempi panimo konserni on China Resource Brewery Ltd Kiinasta, samoin seuraava sija menee Kiinaan: Tsingtao Brewery Group, tämän olutmerkin juuret ovat saksalaiset. Keski-Euroopan olutmaa Tzekki, jota monet ihailevat, valmistaa olutta, missä on makua ja ytyä. Kirpeyttä ! Tzekki panimo on usein 4% alkoholi pitoisuus.

Miksi muki ja lautanen  olivat  ennenmuinoin tinaa? Vuosina 1500-1850 tina esine oli käyttö esine Keski-Euroopassa:

Suomeen ei saapunut koskaan tina lautanen ja muki, kuppi kulttuuria, sillä maamme kantaväestö oli aivan liian köyhä. Suomessa söi kansa puu lautaselta, josta juontaa myös sen suomenkielinen nimi= Lauta  (puinen lautanen johon oli vähän koverrettu koloa soppaa varten.)  Myös puinen lusikka ja ainoa ateria väline metallista, oli veitsi.  Aterian nauttimisen jälkeen  tyrkättiin veitsi ja puinen lusikka  omaan seinän hirsikoloon odottamaan seuraavaa ateriaa. Kansa tunsi toki metalli kattilat ja pannut. Emme sentään eläneet kivikaudella ja siitä kiitos saksalaisten Hansa kauppiaiden, joita oli Itämeren rannikko täynnä. Meitä lähinnä olivat Tallinna ja Riiga, molemmat olivat kovia Hansa- kauppiaita ja myivät meille tavaraa.   Suomessa oli myös paljon virolaista ja venäläistä kauppias-myyjää  kiertelemässä maatamme ristaan rastiin , joilta naisväki tykkäsi ostaa. He kehuivat naisia, venäläiset kaupparatsut osasivat vähän "Keski-Euroopan kulttuuri tapoja ". Heillä oli kauniita astioita ja kankaita, plus muuta kauppatavaraa tyrkyllä.   Ero juroon suomalaiseen isäntämieheen oli suuri.  Keksittiin sana "Laukku-Ryssä" näistä senajan kiertelevistä kauppiaista. Vieraanvaraisuutta toki riitti jakaa heille, yösijaa tarjottiin. Suomi myi takaisinpäin kohti Keski-Eurooppaa tervaa ja turkiksia, mutta harmin paikka, Suomesta puuttui kallisarvoinen suola, sillä sen avulla sai lihan ja kalan säilymään pidempään ja se oli meidän maassa siksi kysytty tavara. Hansakauppiaat loivat "suolatien", suolakaivoksilta kuluttajille. 

Tinasta tehty viinipikari tai olututoppi  Suomessa ? Heh, maassamme  asui vain muutama varakas kartano suku ja he puhuivat ruotsia tai venäjää; heillä toki saattoi olla  kaapit ja lipastot  täynnä jopa   "  fiiniä " posliini astioita ! Suomenkielinen oli torppari tason ihminen ja vasta kun saimme Saksasta kopioitua koululaitoksen, alkoi pieni toivo elintason kohoamisesta näkyä. Itsenäisyys saatiin aikanaan .

Moni viisas nykyään ymmärtää,  isänmaan  itsenäisyyden voi myös hölmöilyllä menettää, ja maan päätösvalta "hups" meneekin nopealla lipsulla ulkomaille, paluu entiseen vasalli asemaan olisi Suomenmaalle katastrofi ja patriootti upseeristomme on tarkkana !  Oikea patriotti ei kuuntele lipeviä ulkomaalaisia, eikä halua ottaa heiltä vastaan käskyjä....maamme ja kansamme kohtalo ei saa joutua vieraiden käsiin... 

Kohde on Hampurissa, Saksa. Kernaasti yhdistelen huutoja samaan pakettiin. 
Lähetyskulut voi hyvin yksinkertaisesti "alentaa siedettäviksi" sillä usein on postimaksu porrastettu painon mukaan ja lähetyskulu on siksi aivan sama, painaa tavara 1kg tai 5kg. Kun huudat samaan pakettiin myös jotain muuta, postimaksu on kohtuullinen. Myös muut kuriirilähetystavat ovat mahdollisia, niissä usein paketin koko on hinnoittelun peruste, eikä paino.
On järkevää ehkä pyytää sitoumuksetta lisää valokuvia ja katsoa, mitä muuta sama lähde tarjoaa, yli 100 kohdetta!   Huomaa, että kuvat ovat osa kohteen kuvausta ja selityksiä, aivan kaikkea ei ehkä ole kirjoitettu. Kuvat ovat siis oleellinen osa huutokaupan ilmoitusta, pyydän, että katsot  ne huolellisesti läpi. 

Maksu:
Normaalisti voittaja maksaa tilisiirtona minun Suomen Danske Bank  pankin tilille. 

Huutokaupan kohde on se,mikä näkyy valokuvassa ja vain se, minkä näet kuvassa, kuuluu myös kauppaan. Jos valokuvassa ei esim. näy myynti/esittely/laatikkoa, ei se kuulu kauppaan tai joku muu tarvike, jonka oletat olevan mukana, mutta ei ole valokuvassa, sitä ei ole mukana. Älä oleta, vaan kysy silloin tarkennusta. 

Tavaran kunnon määritelmän perusta on aina optinen tarkastelu, en missään tapauksessa kokeile ja testaa joka tavaran toimintaa tai sielunelämää. Siksi on mahdollista, että määritelmässä kohteen kunnossa lukee "hyvä" ja kotona havaitset, ettei koje/esine/kohde toimi. En siis kokeile kaikkia lamppuja, en puhalla joka huuliharppua, en testaa tavaraa.  Usein tavara on maannut pahvilaatikon pohjalla hyvin monet vuodet. Tiedossa olevan vian ilmoitan aina, en pimitä tai  juksaa,mutta aivan kaikkea en minäkään tiedä.
Koska kaupan on  käytetty tavara, voi niissä olla naarmuja ja muita käytön jälkiä.
Voit aina ennen kauppaa soittaa minulle, katson kohdetta tarkasti, tai pyytää siitä lisää valokuvia !   Pienen murto-osan olen ostanut kaverilta Belgiasta,kun hän purkaa ja tyhjentää taloja ja asuntoja. Olen ostanut  ne itselleni omaan käyttöön/ keräilyyn ja kun aikaa kuluu usein vuosi pari,  tai rahapula vaivaa, yritän kaupitella tätä omaa tavaraani halvalla eteenpäin. Vanhan tavaran kaupittelusta ei yleensä tule edes voittoa, mutta tappioita voidaan edes minimoida.



Ole hyvä ja lue ehdot läpi ennen huudon antoa !
 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 27 vrk 1 h 49 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

10,90 € Sulkeutuu 27 vrk 1 h 49 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää
Kilpailuta sähkösopimus

Aloita syöttämällä kenttään postinumero tai osoite. Osoitetta käytetään vain sähkönkulutuksen arviointiin.

Hae

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.