Kuvaus

Gummerus 2004 Kovakansi

1.yhteispainos

Sisältää teokset kokonaisuudessaan 

Runokokoelma Punaista ilmestyi vuonna1966, eikä sitä ole ollut saatavilla liki neljäänkymmeneen vuoteen. Kirjaa hallitsevat henkilökohtaiset aiheet, se liikkuu rakkauden ja kuoleman teemoissa kiihkeästi ja naiivistikin. Mukana on muutettuina joitakin teoksen Maa on syntinen laulu balladirunoista. Subjektiivisuutensa, tyylillisen epäyhtenäisyytensä ja aihepiirinsä vuoksi kokoelma sai ristiriitaisen vastaanoton.

Novellikokoelma Koiran kuolema ilmestyi vuonna 1967. Mukka yhdistää kokoelmassa havaintoja ja fantasiaa. Taiteilijan yksinäisyys korostuu minämuotoisissa jaksoissa, joista on vain kaksi ovea, seksuaaliseen unelmaan ja väkivaltaiseen kuolemaan. Keskeisimmät novelleista ovat elämäkerrallisia, kokoelmaa hallitsee kuolema-aihe. Kokoelman päätösnovellissa tekijä rinnastaa koiran kuoleman ja isän kuoleman, rinnastus on täynnä surua. Novellien tyylilaji on impressionistinen, välähdyksenomainen perspektiivin avaaminen henkilöiden elämään ja pyrkimyksiin.

Ja kesän heinä kuolee (1968) on eräänlainen päiväkirja kirjoittamisen vaikeuksista, tunnustuksellinen rapsodia, joka yhdistelee kirjailijan kannanottoja ja tajunnanvirtoja. Teoksen kehyskertomuksessa kuvataan miestä, joka talvisessa koivikossa on saanut luodin vatsaansa. Teosta voidaan pitää allegoriana Mukan omista sairauksista sekä ideologisena kuvauksena pettymyksestä, yhteiskunnallisesta vieraantumisesta ja henkisestä yksinäistymisestä. Todellisuus ja kuviteltu ovat siinä jännitteisessä suhteessa. 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 54 vrk 5 h 38 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

16 € Sulkeutuu 54 vrk 5 h 38 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.