Kuvaus

Huuto-/ostohinta  y h d e s t ä  kirjasta.

Kohteen sulkeuduttua ilmoita valintasi!

 

1. Jaana Janhila: TIKKEJÄ. SEITSEMÄN TOSITARINAA RAKKAUDESTA. 2000 Kopijyvä, Marmorikirja. 38-sivuinen nidottu kirja (15 x 10,5 cm), lukematon, täysin ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Tikkejä: Seitsemän tositarinaa rakkaudesta (2000) sisältää seitsemän lyhyttä novellia: Kulkurit, Yö kyynelten, Kun rakkaus erottaa, Tummat silmät, Surusta puhkeaa rakkaus, Syreenejä keskellä talvea ja Rauhattomat sielut.

"Pienoisproosassaan Janhila on räväkkä ja rohkea. Kokoelmat Viiltoja (1997) ja Tikkejä (2000) näyttävät arkiset asiat uusista kulmista, liioitellen ja outoina. Janhila kirjoittaa elämän pinnallisuudesta, median vallasta ja ihmissuhteista. Novellien sävyjä ovat musta huumori, absurdius ja tragikoomisuus, sanasto ja esitystapa myötäilevät kulloisenkin kertojan tarpeita; novellien kummina on Rosa Liksom." - Katriina Kajannes

Jaana Janhila-Anttonen (s. 1968 Elimäki) on valmistunut Jyväskylän yliopistosta filosofian maisteriksi pääaineenaan kirjallisuus. Hän asuu Jyväskylässä ja toimii vapaana kirjoittajana. Hän on julkaissut kertomakirjallisuutta, runoteoksia, historiikkeja, artikkeleita, käsikirjoituksia, kuvateoksia, novelleja ja esseitä. Janhila on tarkka ja oivaltava ilmaisija, jonka tyyli on kristallinkirkas. Pienoisproosan uudistajana hän on omailmeinen, lastenkirjailijana rikkaan fantasian käyttäjä ja elämäkertaromaanin kirjoittajana herkkävireinen. Tietokirjoissaan hän hallitsee useita aihealueita ja tyylejä. Hän on tehnyt yhteistyötä mm. Arja ja Jussi Jäppisen sekä Frans Toikkasen kanssa. Itto ja valoton valtakunta (1996) on lastenkirja kaikenikäisille. Se ilahduttaa vinhalla kerronnalla, nokkelilla lausahduksilla ja kirjallisuuden eri lajityypeistä olevien ainesten reippaalla yhdistelyllä. Teos on fantasiakirjallisuutta, ja se on tekstienvälisessä yhteydessä klassikkojen kanssa Dantea myöten. Vauvan kanssa (2002) kertoo äitiydestä ja vanhemmuudesta lämpimästi ja tuoreesti. Ensimmäisen suomalaisen naislyyrikon Isa Aspin elämä on aiheena näytelmässä (2003) ja Aspin elämä on lähtökohtana myös herkkävireisessä romaanissa Perhostanssi (2005). Janhilan tietokirjoista on erityistä huomiota saanut Sissisotaa kaukopartiossa (2009), joka perustuu kaukopartio-osasto Marttinan sissien retkistä kertovaan, kadoksissa olleeseen aineistoon.

Jaana Janhilan teoksia: Kulttuurin Unkari (1991; toim.), Ole kissa, jos osaat (1994; kuvat: Frans Toikkanen), Lilithin tarina (1995; suunnittelu ja kuvat: Jussi Jäppinen), Tänä iltana me pojat soitamme teille musiikkia (1996; veistokset: Arja Jäppinen, valokuvat: Jussi Jäppinen), Itto ja valoton valtakunta (1996; kuv. Kari Korhonen), Viiltoja (1997), Ollako vai eikö olla: Jyväskylän Rudolph Steiner -koulun 10. luokan runoja 1997-1998 (1998; toim.), Tikkejä: Seitsemän tositarinaa rakkaudesta (2000), Vauvan kanssa (2002), Nuku aalto rauhaton: Monologi Isa Aspista (2003), Unelmia kesäyössä: uutta suomalaista nukketaidetta = Summernight dreams: new Finnish doll art (2004; tekstin toimitus, kirjatoimikunta: Katriina Haukkanen, valokuvat: Jussi Jäppinen), Perhostanssi (2005) ja Sissisotaa kaukopartiossa: osasto Marttinan partiokertomukset 1941-1942 (2009). Jaana Janhilan tekstejä on antologioissa Kuumana kinosten alla (2001) ja Murha Paviljongissa ja muita juttuja kaupungin elämästä (2007).

 

2. MURHA PAVILJONGISSA JA MUITA JUTTUJA KAUPUNGIN ELÄMÄSTÄ. Toimittaneet Teppo Kulmala ja Hannu Waarala. 2007 Jyväskylän kirjamessut, Jonnaco Oy. 189-sivuinen nidottu kirja, lukematon, ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Murha Paviljongissa ja muita juttuja kaupungin elämästä (2007) on uusi kirjallinen antologia Suomen vetovoimaisimmasta kaupungista, Jyväskylästä. Se sisältää monta yksityistä ja kollektiivista tarinaa. Menneisyyden kohahduksia, nykyhetken järkytyksiä, fiktiivisen ja dokumentaarisen todellisuudenkuvan leikkauksia, lapsuuden maailman ainutkertaisia havaintoja. Mennyt ja nykyhetki, päivä- ja alitajunta, muisti ja tietoisuus risteilevät jyväskyläläisten kirjailijoiden teksteissä lajityyppiin katsomatta. Kaupunki on aina enemmän kuin kohtalo.
Murha Paviljongissa ja muita juttuja kaupungin elämästä (2007) sisältää alussa toimittajien Uuden antologian johdannoksi -luvun, lopussa teoksen kirjoittajien esittelyt ja sitä ennen tarinat:
Teppo Kulmala: Murha Paviljongissa
Matti Särkkä: Ajan muoto
Hannu Waarala: Piparkakkupojat - intohimo ja banaliteetti
Harri Tapper: Minät
Toivo Laakso: Lentoon
Pirjo Hassinen: Silta
Jaana Janhila: Juhlat
Laura Kuitunen: Käärme
Maritta Lintunen: Verantakissa
Kari Kosmos: Harhailua, kohinaa
Jukka Komppa: Ensirakkaus Jyväskylässä
Juha Hurme: Portti - ponnisteluja 1980-luvun Jyväskylässä
Irja Rane: Muutto
Risto Urrio: Vakoiluskandaali
Keijo Siekkinen: Kertomus jota ei ole
Markku Ropponen: Taskuvarkaan päiväkirjasta
 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 21 vrk 21 h 50 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

4 € Sulkeutuu 21 vrk 21 h 50 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.