Kuvaus

Musta kyy (engl. Blackadder) on Richard Curtisin ja Rowan Atkinsonin ideoima historiaan sijoittuva englantilainen komediasarja 1980-luvulta. Curtis ja Atkinson käsikirjoittivat ensimmäisen kauden. Sen jälkeen Curtisin pariksi tuli Ben Elton.

Ensimmäisen kauden (1983) tapahtumat sijoittuvat 1400-luvulle kuvitteellisen kuningas Rikhard IV:n hoviin. Tapahtumien keskiössä on kuninkaan kiero ja pirullinen nuorempi poika, Edinburghin herttua Edmund (Rowan Atkinson), joka tunnetaan lempinimellä Musta kyy (The Black Adder). Isänsä halveksima ja vanhemman veljensä varjoon jäänyt Edmund punoo ja toteuttaa jatkuvasti epäonnisia suunnitelmia päästäkseen valtaan. Häntä avustavat siivoton palvelija Baldrick (Tony Robinson) ja Edmundin mielestä todellinen tollo lordi Percy (Tim McInnerny), joka on myös hänen serkkunsa.

Sarjan kolme myöhempää kautta sijoittuvat myöhemmille vuosisadoille, mutta jokaisen päähenkilönä on alkuperäisen Mustan kyyn jälkeläinen. Myös palvelija Baldrick palasi jokaisella kaudella avustamaan isäntänsä kieroja suunnitelmia. Musta kyy tosin muuttuu myöhemmillä kausilla melko säälittävää Edmundia pätevämmäksi, joskaan ei vähemmän juonikkaaksi hahmoksi. Toinen kausi (1985) sijoittuu kuningatar Elisabet I:n hoviin 1500-luvun lopulle, jossa lordi Edmund Blackadder yrittää päästä kuningattaren suosioon. Kolmannella kaudella (1987) ollaan 1700- ja 1800-lukujen taitteessa, ”hullun kuninkaan” Yrjö III:n valtakaudella, jossa Edmund Blackadder toimii prinssihallitsija Yrjön neuvonantajana. Neljäs kausi (1989) ei enää sijoitu hovielämään vaan ensimmäisen maailmansodan länsirintamalle, kapteeni Edmund Blackadderin komentamaan joukko-osastoon.

Sarjan jokaista kautta tehtiin kuusi jaksoa, yhteensä 24 jaksoa. Neljän kauden lisäksi sarjan hahmoista on tehty muutamia erikoisjaksoja ja lyhyempiä sketsejä.

 

Teksti
Suomi
Ruotsi

Ääni
Englanti (Dolby Digital 5.1)

Kuva
Widescreen (anamorfinen)

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 90 vrk 3 h 2 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

35 € Sulkeutuu 90 vrk 3 h 2 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.