Kuvaus

SEMIC SARJAKIRJA 80 1/1983. MUSTANAAMIO. Kansikuva: Rolf Gohs. 1983 Kustannus Oy Semic. 128-sivuinen nidottu kirja, lukematon, ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Semicin Sarjakirja 80 (1983), sarjan 12:s Mustanaamio-kokoelma, sisältää tekijäparin Lee Falk ja Wilson McCoy neljä tarinaa: Tuhon laakso (The Valley of No-Return 1957), Naamioitu sankari (The Professor 1951), Lentävä hevonen (Oogooru and the Witchmen 1959) ja Hyvä ja Paha Merkki (The Carlyle's Good Mark 1958).

Mustanaamio eli Phantom on yhdysvaltalaisen Lee Falkin 1936 ideoima sarjakuvasankari, jonka seikkailuja hän käsikirjoitti yli 60 vuotta. Alkuajan Mustanaamio-tarinoihin loivat jännitettä erilaiset alkuasukasheimot ja viidakon noitavoimat, mutta lopulta paha sai aina palkkansa. Mustanaamion ensimmäinen piirtäjä oli Ray Moore (vuosina 1936-43 ja 1945-49), jonka työtä jatkoi Wilson McCoy ja vuodesta 1961 Sy Barry. Mustanaamio on ollut erityisen suosittu Skandinaviassa. Ruotsalaiseen Fantomen-sarjakuvalehteen Mustanaamiota ovat piirtäneet muun muassa Kari Leppänen ja Hans Lindahl. Ruotsalaisesta aineistosta suomeksi toimitetun sarjakuvalehden nimi on Mustanaamio

Semicin Sarjakirja on nimensä mukaisesti Semicin vuosina 1972–1987 julkaisemia koosteita eri sarjakuvista. Lehdessä ilmestyi mm. Masin, Mustanaamion ja Nakke Nakuttajan seikkailuja. Sarjakirjat olivat valtaosaltaan yhteispainatuksia ruotsalaisen Serie-Pocket -sarjan kanssa. Ruotsalainen sarja sisälsi pelkkiä uusintapainoksia 1960-luvulta lehdistä, joita suomeksi ei ollut julkaistu, varsinkaan Sarjakirjojen ensimmäisten numeroiden kohdalla. Ruotsissa Serie-Pocket-sarjassa ei julkaistu Nakke Nakuttajia ja Väiski Vemmelsääriä. Suomenkielisessä sarjassa ei ilmestynyt esim. Lätsää ja joitakin ruotsalaisia sarjakuvia, kuten Kronblom (suom. Lumperi) ja Pikku Rikun piirtäjän Torsten Bjarren kolmatta sarjakuvaa Oskar.

 

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 119 vrk 15 h 36 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

8 € Sulkeutuu 119 vrk 15 h 36 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.