Kuvaus

Muutostiloja - Altered States (1980) DVD

Yksi kaikkien aikojan parhaita psykedeelisiä ja tajunnan tilan muutoksia kuvittavia filmejä, alati innoituksen lähteenä - vielä nykypäivienkin lyhytelokuvien ja musiikkivideoiden tekijöille. Kulttfilmi

Ohjaaja Ken Russelin (The Who: Tommy the movie, Lair of the White Worm) surrealistinen trippi on samalla loistava scifi kauhu trilleri

William Hurt (Dark City, Frankenstein), Blair Brown (Space cowboys), Bob Balaban (2010 avaruusseikkailu), Charles Haid (Hill Streett Blues), Drew Barrymore (E.T. Extra Terrestrial, Donnie Darko)

Rotten Tomatoes pisteet 86/100

  • Englanti tekstitys (ei suomea)

Harvinaisuus

 

Kaikki tällä hetkellä huudettavat Ken Russell -leffat:

https://www.huuto.net/haku/words/Ken+Russell/sellernro/1989369

Muut kauhu leffat:

http://www.huuto.net/haku/words/kauhu/sellernro/1989369

Muut scifi leffat:

https://www.huuto.net/haku/words/scifi/sellernro/1989369

 

 

Tutkija Eddie Jessup (William Hurt) uskoo, että eri tavoilla saavutetut tietoisuuden tilat ovat yhtä todellisia kuin arkipäivän todellisuus.

Ja vielä enemmän - voimakkaimmat tilat voivat muuntaa fyysistä muotoa rajullakin tavalla.

Jessup on kuin noiduttu tähän asiaan. Hän hankkii harvinaista ja voimakasta, aistiharhoja synnyttävää huumetta inkoilta, melkein kuollen reissulla.

Aistiärsykepuutoksen avulla, kelluntatankissa, huumeita käyttäen hän tutkii näitä muutostiloja - kestäen koettelemuksia jotka saavat hulluuden vaikuttamaan siunaukselta.

Hän pääsee dna rotumuistiin kätkettyjen ikivanhojen salaisuuksien äärelle - mutta millä hinnalla - ja onko sieltä paluuta...

 

Oscar®-voittaja William Hurt (elokuvadebyyttiroolissaan) Jessupina johtaa vakuuttavaa näyttelijäryhmää, johon kuuluvat muun muassa Blair Brown, Bob Balaban ja Charles Haid.

Elokuva perustuu Paddy Chayefskyn romaaniin ja ohjaaja Ken Russell ohjaa katsojaa poppamiehen taidoin läpi Eddien taianomaisen ja kammottavan matkan. Muutostiloja on häikäisevän visuaalinen ja tehokkaan tunteellinen kokemus.

 

Muutostiloja on tehty 1980-luvun alussa, jolloin suurilta Hollywood-studioilta saattoi odottaa Hohdon (Stanley Kubrick), Videodromen (David Cronenberg) ja The Thingin (John Carpenter) kaltaisia huippulaadukkaita, surrealistista kuvastoa sisältäviä kauhuteoksia, jotka haastoivat katsojan.

Ohjaaja Sir Ken Russelia (The Devils, Lair of the White Worm, Whore) voisi väittää maailman parhaaksi hallusinaatiojaksojen ohjaajaksi ja perusteluna voi käyttää nimenomaan tätä elokuvaa, jonka legendaariset hallusinaatiot lainaavat kaikenlaista uskonnollista kuvastoa.

Ne yhdistyvät Sergei Eisensteinin montaasioteorioihin ja Neuvostoliiton arthouse-jätti Sergei Paradjanoviin, jonka vuoden 1969 ei-narratiivisesta mestariteoksesta on sanottu, että se on kuin Muutostiloja-elokuvan hallusinaatiojaksoista olisi tehty täyspitkä elokuva.

 

Ohjaus: Ken Russell

Käsikirjoitus: Paddy Chayefsky (Marty 1955, Oscarvoitto)

Näyttelijät: William Hurt, Blair Brown, Bob Balaban, Charles Haid, Drew Barrymore, Francis X McCarthy, Evan Richards, Hap Lawrence

 

Kesto: 103 min

Aluekoodi: R2 = eurooppa

Kuva: 16:9 Widescreen

Ääni: Englanti

Tekstitys: Englanti (ei suomea)


 

Kunto: hyväkuntoinen


 

Katso myös muut kohteeni: http://www.huuto.net/hakutulos/sellernro/1989369

Keräily/harvinaisuuksia yms

 

Kaikki tällä hetkellä huudettavat Ken Russell -leffat:

https://www.huuto.net/haku/words/Ken+Russell/sellernro/1989369

 

Muut kauhu leffat:

http://www.huuto.net/haku/words/kauhu/sellernro/1989369

 

Muut scifi leffat:

https://www.huuto.net/haku/words/scifi/sellernro/1989369

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Hakusanat: 1980-luku scifi, tieteiselokuvat, LSD, Timothy Leary, Chemical Wedding, Liquid Sky - Valuva taivas, Muutostiloja - Altered States, The Devils 1971, Tommy the Movie, Whore - Huora, Lair of the White Worm, El Topo, Holy Mountain, Eraserhead, Andalusialainen koira, The Trip - Trippi, Psych Out - Äärimmäinen trippi

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 5 vrk 12 h 43 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

25 € Sulkeutuu 5 vrk 12 h 43 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.