Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus

Myrsky

Draama vuodelta 2008 ohjaus Kaisa Rastimo pääosissa Ronja Arvilommi ja Laura Malmivaara.

 

yrskyn tarina alkaa vuonna 1989, jolloin Berliinin muuri murtuu. Suomalainen perheenisä kohtaa Itä-Berliiniläisellä torilla oudon koiranpennun, joka istuu laatikossa yhdessä kananpoikien kanssa. Pentu ollaan aikeissa lopettaa. Isä päättää pelastaa pennun ja kuljettaa sen perheensä lemmikiksi Suomeen.

Marjamäen perheen äiti ja tyttäret, Muru, 7v, ja Minttu, 13v, ihmettelevät outoa karvapalloa. Kukaan ei tiedä koirasta mitään, edes sen rotua. 7-vuotias Muru ottaa koiran hellään suojelukseensa. Murun rakastavassa hoivassa Myrsky kasvaa ilman sääntöjä ja rajoja. Hellyttävästä karvapallosta kasvaa kuin huomaamatta valtava, traktorimainen lihaskimppu.

Mitkään aidat, köydet tai kahleet eivät pidättele väkivahvaa koiraa, kun se alkaa parhaan kykynsä mukaan huolehtia Marjamäen perheestä ja erityisesti pikku Murusta. Sen saavat kokea Mintun poikaystävä Romppu, naapurit, koulun rehtori, poliisi, karhu ja koko panssariprikaati.

Lopulta perheelle selviää salaperäisen lemmikin arvoitus. Myrsky on rodultaan kaukasianpaimenkoira, ja sen vanhemmat olivat olleet Berliinin muurin vartijakoiria. Kun muuri murtui, 7 000 muuria vartioinutta kaukasianpaimenkoiraa lopetettiin ja niiden pentuja annettiin kenelle tahansa.

Perheelle selviää myös kaukasianpaimenkoiran elämää suojeleva perimä. Tämä ikiainen koirarotu oli varjellut Kaukasus-vuoristossa ihmisiä suurpedoilta jo vuosisatoja, kunnes 1930-luvulta lähtien Moskovan Punaisen Tähden Kennel alkoi jalostaa sen myötäsyntyisiä taitoja puna-armeijan käyttöön, lähinnä vartiointitehtäviin.

Myrsky-koiran koskettava tarina perustuu tositapahtumiin. Elokuvan traaginen tausta on siinä, miten 1900-luvun Euroopan poliittinen koneisto käänsi ihmisen parhaan ystävän, koiran, ihmistä vastaan. Myrsky on elokuva kaikille eläinrakkaille.

 

KOTI LAP

 

49

Näytä lisää Näytä vähemmän

Huutokauppa

Lähtöhinta:
2,50 €
Ilmoitus on sulkeutunut 9.8.2018 20:42
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Huutokauppa

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Huutohistoria

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.