Kuvaus

Huuto-/ostohinta  y h d e s t ä  kirjasta.

Kohteen sulkeuduttua ilmoita valintasi!

 

1. Jack Higgins: KOSTON KIERRE. Suomentanut Mika Tiirinen. 2004 Gummerus, Loisto-pokkari (toinen painos). 266-sivuinen nidottu kirja, ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Koston kierre (2004; Midnight Runner 2002) -teoksessa nainen on kaunis, upporikas ja kuolettavan vaarallinen. Lady Kate Rashid, Loch Dhun kreivitär ja puoliksi arabi, on nähnyt veljiensä kuolevan eikä voi sitä unohtaa. Tämän tietävät krivittären arkkiviholliset, Britannian puolustusministeriön kenraali Ferguson, entinen IRA:n tappaja Sean Dillon ja Valkoisen talon turvallisuuspäällikkö Blake Johnson. Rahoittamiensa arabijärjestöjen kautta lady Kate ulottaa vaikutusvaltansa laajalle yhteiskunnassa, herättää luottamusta ja raivaa tiensä salaisiin kabinetteihin. Hänen oikeana kätenään toimii Rubert Dauncey, amerikanserkku, monin mitalein palkittu sotilas ja tappokone. Yhdessä he ovat komea ja vaarallainen pari. Onko tappolistalla ensimmäisenä sittenkin Yhdysvaltain presidentti? Sitä miettii senaattori Richard Quinn, legendaarinen Vietnam-veteraani ja kolmannen polven ulsterilainen. Vietnamissa hankitut taidot ovat taas arvossaan, kun hän astuu palvelukseen itsensä presidentin määräyksestä.  

Jack Higgins (oik. Harry Pattersson, s. 1929 Newcastle upon Tyne) on tunnettu brittiläinen jännityskirjailija. Harry Patterson julkaisi ensimmäiset teoksensa 1960-luvun alussa omalla nimellään, sittemmin hän on käyttänyt kirjailijanimiä James Graham, Martin Fallon, Hugh Marlowe ja Jack Higgins. Jack Higgins on jo yli kahdenkymmenen vuoden ajan ollut maailman tunnetuimpia ja luetuimpia jännityskirjailijoita. Hän on kirjoittanut yli kuusikymmentä romaania ja hänen teoksiaan on käännetty 55 kielelle. Pattersson asui 12-vuotiaaksi asti Belfastissa Pohjois-Irlannissa, missä hän sai tuntumaa ammuskeluun ja pommi-iskuihin. Kolmivuotisen asepalveluksen jälkeen hän työskenteli sirkuksen apumiehenä, tehdastyöläisenä ja rekkakuskina, mutta kirjoittautui sitten 27-vuotiaana yliopistoon ja suoritti tutkinnot sosiologiasta ja taloustieteestä. Hän asuu Kanaalinsaariin kuuluvalla Jerseyllä. Varsinaisen maailmanmaineensa Higgins saavutti romaanillaan Kotka on laskeutunut (1975; The Eagle Has Landed 1975), joka on toisen maailmansodan aikaan sijoittuva trilleri. Toinen maailmansota luo puitteet myös moniin muihin hänen romaaneihinsa. Higginsin nykyaikaan sijoittuvista romaaneista suurimman suosion ovat saavuttaneet Sean Dillon -kirjat. Kirjailija kertoo aluksi suunnitelleensa päähenkilön kuolemaa ensimmäisen Dillon-romaaninsa Myrskyn silmässä (1992; Eye of the Storm 1992) lopussa, mutta kirjailijan vaimo pelasti tämän karismaattisen hahmon seikkailemaan 18 romaanissa vuoteen 2010 mennessä.

 

2. Alexander McCall Smith: NAISTEN ETSIVÄTOIMISTO NRO 1: MMA RAMOTSWE TUTKII. 2009 Otava, Loisto-pokkari (yhdeksäs painos). 302-sivuinen nidottu kirja, lukematon, ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Naisten etsivätoimisto nro 1 (2003; The No 1 Ladie´s Detective Agency 1998) -teos aloittaa Mma Ramotswe tutkii -sarjan. Teosten päähenkilö Mma Precious Ramotswe on elämäniloinen, rehevä ja sisukas nainen. Isältään perimänsä karjan myynnistä saaduilla rahoilla hän perustaa Botswanan ensimmäisen ja ainoan etsivätoimiston. Kuuluisa neiti Marple esikuvanaan tämä älykäs ja lämmin-sydäminen rouva ratkoo arkisia rikoksia. Aseinaan hänellä on pieni valkoinen pakettiauto, Botswanan Sihteeriopistossa loppututkinnon suorittanut Mma Makutsi, rauhallinen harkinta ja lukuisat kupilliset rooibos-teetä. Mma Ramotswen elämäntarinaa seuratessa tulevat tutuiksi myös Botswanan lähihistoria ja maan omanarvontuntoiset asukkaat.

Kirjailija ja professori Alexander McCall Smith syntyi 1948 Zimbabwessa (silloisessa Rhodesiassa) ja kasvoi lähellä Botswanan rajaa Bulawayossa. Myöhemmin hän muutti Skotlantiin ja valmistui oikeustieteen tohtoriksi, mutta palasi kuitenkin vuosiksi takaisin Afrikkaan, missä oli mukana perustamassa oikeustieteen opetusta Botswanan yliopistoon. Nykyisin hän asuu Edinburghissa ja työskentelee professorina Edinburghin yliopistossa. McCall Smith on kirjoittanut tai toimittanut yli 50 teosta, joista suurin osa käsittelee hänen erikoisalaansa, lääketieteen etiikkaa. Hän on julkaissut myös novellikokoelmia, humoristisia romaaneja sekä lastenkirjoja. Kaiken kaikkiaan McCall Smithin kirjoja on käännetty 40 kielelle ja myyty yli 14 miljoonaa kappaletta. Teoksista on suomennettu Mma Ramotswe tutkii –sarjaan kuuluvat Naisten etsivätoimisto nro 1 (2003; The No 1 Ladie´s Detective Agency 1998), Kirahvin kyyneleet (2004; Tears of the Giraffe, 2000), Siveysoppia kauniille tytöille (2004; Morality for Beautiful Girls, 2002), Kalaharin konekirjoituskoulu miehille (2005; The Kalahari Typing School for men 2003), Elämän kirkas keskipäivä (2006; The Full Cupboard of Life 2004), Botswanan iloiset rouvat (2007; In the Company of Cheerful Ladies 2004), Onni ja siniset kengät (2008; Blue Shoes and Happiness) ja Oivallinen aviomies (2009; The Good Husband of Zebra Drive, 2007) sekä lastenromaanit Akimbo ja leijonat (2006; Akimbo and the Lions 1992), Akimbo ja norsut (2006; Akimbo and the Elephants, 1990), Akimbo ja krokotiilimies (2007; Akimbo and the Crocodile Man 1993) ja Akimbo ja käärmeet (2010; Akimbo and the Snakes 2006).

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 35 vrk 15 h 52 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

4 € Sulkeutuu 35 vrk 15 h 52 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.