Kuvaus

Hyväkuntoinen, iso ja muovitettu kirjaston kovakantinen poistokirja.

Nalle Puh. Kootut kertomukset ja runot

Nalle Puh
Nalle Puh rakentaa talon
Kun oltiin oikein nuoria
Nyt ollaan kuusivuotiaita


Tekijä: Milne A.A.
Tuoteryhmä: Lastenkirjat ja sadut
Sarja:
Kustantaja: Wsoy
Kieli: suomi
Painovuosi: 1997
Painos: 1
Sivumäärä: 432
Sidonta: Sidottu kansipaperein
 

 

Huutokuva.net

 

Huutokuva.net

Huutokuva.net

Nalle Puh (engl. Winnie-the-Pooh) on englantilaisen kirjailijan, A. A. Milnen (18821956), luoma satuhahmo. Milne kirjoitti Nalle Puhista kaksi kirjaa: Winnie-the-Pooh (1926, Nalle Puh) ja The House at Pooh Corner (1928, Nalle Puh rakentaa talon). Sen lisäksi Nalle Puh esiintyy myös Milnen kahdessa runokirjassa When We Were Very Young ja Now We Are Six. Myöhemmin Nalle Puh on tullut tunnetuksi Disney-yhtiön piirroselokuvista, animaatiosarjoista ja sarjakuvista.

A. A. Milnen Nalle Puh -tarinoiden pohjana olivat hänen poikansa, Christopher Robin Milnen, lelueläimet. Nalle Puh eli englanniksi Winnie-the-Pooh oli nimetty Lontoon eläintarhan Winnie-karhun mukaan. Winnie oli kanadalainen mustakarhu, joka oli tullut Pohjois-Amerikasta Eurooppaan ensimmäisen maailmansodan aikana kanadalaisen rykmentin maskottina ja jäänyt sodan jälkeen Lontoon eläintarhaan. Nimensä se oli saanut omistajansa kotikaupungin, Kanadan Winnipegin, mukaan.

Nalle Puhin suomenkielisenä ääninäyttelijänä toimii Jarmo Koski.

Milnen Nalle Puh -kirjojen hahmot

 • Nalle Puh (Winnie-the-Pooh), pieniälyinen ja hunajaa rakastava nalle, joka on taipuvainen filosofisiin mietelmiin ja lorujen keksimiseen.
 • Nasu (Piglet), pieni ja arka porsas. Nalle Puhin paras ystävä.
 • Kani (Rabbit), touhukas ja määräilevä kaniini, joka rakastaa organisointia.
 • Pöllö (Owl), arvokas pöllö, jota sekä hän itse että muut pitävät (usein hatarin perustein) metsän viisaimpana eläimenä.
 • Ihaa (Eeyore), synkkä ja surumielinen aasi, jonka häntä on kiinni naulalla.
 • Tikru (Tigger), ylienerginen tiikeri, jonka lempipuuhaa on pomppiminen, usein muiden eläinten päälle.
 • Kengu (Kanga), lempeä kenguruäiti.
 • Ruu (Roo), Kengun peloton ja touhukas poikanen, joka usein innostuu asioista liikaakin.
 • Risto Reipas (Christopher Robin), suunnilleen 8-vuotias poika, joka käy koulua. Hän myös omistaa Puhin. Saanut nimensä Christopher Robin Milneltä.

Nalle Puh, Nasu, Ihaa, Tiikeri, Kengu ja Ruu perustuvat suoraan Milnen pojan lelueläimiin. Kani ja Pöllö sen sijaan ovat Milnen keksintöä. E. H. Shepardin piirroksissa muut hahmot on piirretty leluiksi, mutta Kani ja Pöllö oikeiksi eläimiksi. Tämä tulee esille myös itse tekstissä: kirjassa Nalle Puh rakentaa talon Kani toteaa Pöllölle, että vain heillä kahdella on aivot ja "muiden päissä on purua." Nalle Puh kumppaneineen asuu Puolen hehtaarin metsässä, jonka esikuvana oli puolestaan Ashdownin metsä lähellä Milnen perheen kotitaloa.

Milne myös sijoitti kirjoihinsa poikansa Christopher Robinin. Ensimmäisessä kirjassa Nalle Puh on kehyskertomus, jossa Milne kertoo Puh-tarinoita pojalleen, ja myös kirjan Nalle Puh rakentaa talon esipuheessa annetaan ymmärtää, että kirjan kertomukset ovat syntyneet Milnen pojalleen keksiminä tarinoina. Kaikki neljä kirjaa on kuvittanut E. H. Shepard, joka otti piirroksiinsa mallia sekä alkuperäisistä Christopher Robinin leluista että Ashdownin metsästä.

Nykyisin pieniälyinen, mutta hyväntahtoinen nalle tunnetaan paitsi Milnen alkuperäisistä kirjoista myös Disney-yhtiöiden tuottamista sarjakuvista, elokuvista ja televisiosarjoista. Disneyn vuonna 1977 valmistunutta koko illan elokuvaa The Many Adventures of Winnie the Pooh (suom. Nalle Puh) pidetään lasten piirroselokuvan klassikkona. Disney-elokuvien myötä joukkoon astui myös aivan uusi, Milnen alkuperäisissä kirjoissa esiintymätön hahmo, Myyrä.

Christopher Robinin lelukarhu on nykyään näytteillä Donnell Library Centerin (New York City Libraryn) Central Children's Roomissa, missä eläkepäiviään viettävät myös Nasu, Kengu, Tiikeri sekä Ihaa.

Elokuvat, televisiosarjat ja videopelit

 • Soyuzmultfilmin televisiosarja
 • 1969-1972 Vinni Puh (?????-??x)

 

 

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 72 vrk 17 h 31 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

10 € Sulkeutuu 72 vrk 17 h 31 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.