Kuvaus

W+G 1965 Kovakansi

1.painos

Ei merkintöjä

Nefertiti, tarunomaisen kaunis Egyptin kuningatar, astuu eteemme kolmen vuosituhannen takaa. Teoksen alussa hän on 14-vuotias tyttö, joka saa kuulla, että hänet aiotaan naittaa velipuolelleen Amenofiille. Hän yrittää väistää kohtaloaan, pakenee Thebasta, mutta värikäs karkumatka keskeytetään, ja häät vietetään.

Kertomus etenee tiiviisti historiaan pitäytyen. Keskeisenä aiheena on kuitenkin Nefertitin ja Amenofiin rakkaustarina. Näiden kahden nuoren ihmisen hartioille on sälytetty raskas majesteettius – he ovat maansa puolijumalia –, uskonnolliset ja poliittiset myrskyt riehuvat heidän valtakunnassaan. Omalaatuinen, mystiikkaan taipuvainen Amenofis hylkää tavaksi tulleen Amon-jumalan palvelun ja perustaa uudelle jumalalleen, Atonille, loistavan pääkaupungin. Mutta faarao, joka on Atonin mukaan ottanut itselleen nimen Ekhnaton, joutuu luopumaan uskostaan, hallituskaupungistaan ja lopulta puolisostaan. Intohimoisen ja ylvään Nefertitin maailma luhistuu. Erämaan hiekka ja tuuli valloittavat Atonille ja faaraoparin rakkaudelle pyhitetyn kaupungin.

Nicole Vidal on elänyt Egyptissä ja tutkinut vuosikausia historiallisen romaaninsa aineistoa. Hän tuntee Egyptinsä, sen tavat, historian, sen maiseman vivahteet ja ilmapiirin, mikä antaa hänen kerronnalleen tehoavaa raikkautta. 

Hakusanoja: Faaraot Egypti kuningatar elämäkerta elämäkertaromaani 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Korko 0 %, kulut 0 €
Kuukauden kuluton maksuaika ostoksille.

Huutoluoton myöntää
IPF Digital Finlandin omistama Credit24.

Osta heti

6 €
tai
Sulkeutuu 97 vrk 18 h 56 min

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

6 € Sulkeutuu 97 vrk 18 h 56 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.