Kuvaus

Kattaus vanhoja maantiedon oppikirjoja vuosilta 1884, 1899, 1915 ja 1951.

1) Matkustuksia luonnon valtakunnassa ynnä lisäys nimeltä terveyttämme. Kirjoittaja W. Huizinga. Painettu Helsingissä 1884 W. Edlundin kustantama. 205-sivuinen, nahkaselkäinen (selkämys rikki, pientä tuhnua sisäsivuilla, hieman kevyttä kosteutta ottanut joillekin sivuille, yksi alkupään sivu revennyt kahteen osaan). Sisällys: luonto, ilma, tuuli, vesi, kalat ja kalastus, raakut, simpukat, ostronit ja helmet, koralli ja merisieni, valas, hampaat, tulivuoret, maanjäristykset, lyijykivi, kivihiili, lyihy, kappalten laajeneminen, ruumiin lämmin ja vaatetus, pummuli ja pellava, tilitikut, ruuti, peili, ääni, keinotekoinen valo, sokeri, ilmapallo, toukka ja perho, musta kärpänen, myyrä, nahkasiipi eli yökkö, suola, pilvet, metallit, tiili ja kalkki, tulisija, neihä, viljalajit, havupuut, tammi, peruna, mies jolla oli kone, nautinto joka ei maksa mitään, myrkkyjä huoneessa, puhdas ja pilaantunut vesi, minkätähden ja mitä tarvitsee meidän syödä, juomamme, asuntomme, mitä ihomme toimii, vaatetuksemme, onnettomuuden kohtauksia.

 

2) Maantiedon oppikirja, Elis Lagerblad. Porvoossa WSOYn kirjapaino 1899. Neljäs painos, 312-sivuinen, runsaasti kuvitettu. Nahkaseläinen, sidottu (kannet ja selkämys kehnossa kunnossa, selkämys rikki). Sivuiltaan erli sisällöltään ikäisekseen tyydyttävä.

3) Alfred Jotuni: Venäjän maantiede kansakouluille. WSOY 1915. 104-sivuinen, runsaasti kuvitettu ja ikäisekseen hyväkuntoinen kirja.

4). Mustien maanosa. Kirjoittanut Ilmari Paasio. Toinen painos. Otava 1951. Siisti 157-sivuinen oppikirja, joka on ollut leimojen perusteella alunperin Miehikkälän kunnan Muurikkalan kansakoulun kirjastossa. Melkoisen mielenkiintoista tekstiä Afrikasta ja afrikkalaisista. N-sanaahan ei tuohon aikaan juurikaan vierastettu... Runsaasti ja mielenkiintoisedsti kuvitettu sekä kuvatekstitetty opus.

Hakusanoja: Maantieto on Suomessa peruskoulun oppiaine. Siinä käsitellään maantieteen perusasioita. Peruskoulun ensimmäisillä luokilla maantiedon opetus on yhdistettynä ympäristöoppiin. Lukiossa ja yliopisto-opetuksessa oppiaineen nimenä on maantiede.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 2 vrk 13 h 45 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

14 € Sulkeutuu 2 vrk 13 h 45 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.