Kuvaus

Moni suomalainen kävi 1960-1970 vuosina Neuvostoliitossa, sillä hän saattoi Neuvostoliitossa elää ja toimia rikkaana turistina kuin kuningas...kaikki Rupla tavara ja palvelut,    hyvinkin persoonalliset palvelut , olivat naurettavan halpoja.....Suomen oma markka valuutta oli hyvin arvostettua asiaa ! Kun joku vaan kuuli, aito ulkolainen turisti ja hänellä on länsimaista rahaa, niin kyllä ihailija laumat ja kaupustelijat olivat vaivoiksi asti ympärillä.

Suomi oli kuuluisa avokätisyydestään....Suomalaisesta pidettiin ja ravintolaan mentiin suoraan muiden ohitse, vieressä pitkä jono paikallisia....suomalaista kunnioitettiin ja hänen Suomen markkaa ja avokätisyyttä, suomi poika maksoi yhdestä ainoasta pususta saman summan rahaa, kuin Neuvostoliiton naisen kuukauden palkka. Maiden ja ihmisten väliset suhteet olivat hyviä ja lämpimiä. Suomen presidentti tiesi, että hän saa avosylimäisen vastaanoton, naisen syli oli lämmin.

Kaveri kertoi, hänen kaulassa roikkui hyvä japanilainen kamera, taisi olla Olympus.....Leningrad kaupungin asukas pysäyttää ja kysyy, mitä kamera maksaa? Hän kysyy myös, onko se valmistettu Suomessa? Paikallisilla oli hyvin hatara käsitys asioista ja Suomi oli maailman kärkipään valtioita.... tämä oli tilanne 1960-1980 vuosina, Suomi oli valtiona jotain, tiesimme, rauhan voi saada lahjana, mutta vapauden eteen on taisteltava....olimme melko vapaa kansa, emme olleet kenenkään alamainen, kukaan ei sanonut meille, sotikaa viimeiseen suomalaiseen mieheen asti....Presidenttimme oli aina vaan sama henkilö, mitä sitä vaihtamaan, hän sanoi suurvalloille suorat sanat, tänne pohjolaan ette tuo omia likaisia pommejanne. Menkää leikkimään sota-leikkejänne jonnekin muualle, Pohjola ei ole mikään pöhkölä.  Suomi ei ollut tyhjänpuhuja, kukaan ei laittanut suomalaiselle sanoja suuhun..eikä suomalaisen mielipidettä ostettu, korruptio ei ollut mahdollinen, vaikka jo silloin miljoonia tarjottiin...

Tuohon aikakauteen ajoittuu myös tämä kohde, pinssi neuloja, Murmansk ja muista pohjoisen alueen paikoista, usein ne olivat satamia ja kaivoksia, öljy tai kaasu asemia. Vihapuheet on noteerattu naapurissa ja suomalainen saa pelätä nahkasaappaan potkua, Kuolan niemimaalle ei ole mitään asiaa...

 Nykyaikana on asiat jo hieman toisin,kuin Stalin aikaan,  Venäjän Federaatio ja Rupla valuutta, puhdas kapitalistinen valtio, Venäjän turisteja on jopa Bali saarella asti,  jne... mutta moni suomalainen huomaa Pietarissa ja Moskovassa olevansa itse nykyään niitä aika heikon ostovoiman omaavia .....rahaa on taas monella paikallisella venäläisellä ja he pitävät lystiä. 

....vain vodka on halpaa. Valtion johtaja Putin, hänen kannatus 80% ja seuraavaksi suurin kannatus kommunisteilla 15%, loput monia pikku puolueita. Moni kaipaa takaisin kommunismi aikakautta.   Nykyään on  monta pientä poliittista kilpailijaa, mutta niiden kannatus lienee tuskin 2% luokkaa, moni heistä on kovin herkästi juhlimiseen taipuvaa....moni kuuntelee myös, voiko rahallista apua tulla ulkomailta.... 

Käynti Moskovan valtion aarrekammio museossa on kokemus... Pelkästään yhdessä huoneessa olevat arteet, kultaa, hopeaa, platinaa ,  jalokiviä jne. ovat niin arvokkaita, että niillä pystyisi ostamaan jopa jonkun valtion? Mieletön rikkaus ja maapallon suurin valtio. Meidän esi-isät valitsivat Suomen isänmaaksi/asuinmaaksi varmaan juuri maan sijainnin takia. Hyvä paikka !

Kohde on löbau, Saksa. Kernaasti yhdistelen huutoja samaan pakettiin. 
Lähetyskulut voi hyvin yksinkertaisesti "alentaa siedettäviksi" sillä usein on postimaksu porrastettu painon mukaan ja lähetyskulu on siksi aivan sama, painaa tavara 1kg tai 5kg. Kun huudat samaan pakettiin myös jotain muuta, postimaksu on kohtuullinen. Myös muut kuriirilähetystavat ovat mahdollisia, niissä usein paketin koko on hinnoittelun peruste, eikä paino.
On järkevää ehkä pyytää sitoumuksetta lisää valokuvia ja katsoa, mitä muuta sama lähde tarjoaa, yli 100 kohdetta!   Huomaa, että kuvat ovat osa kohteen kuvausta ja selityksiä, aivan kaikkea ei ehkä ole kirjoitettu. Kuvat ovat siis oleellinen osa huutokaupan ilmoitusta, pyydän, että katsot  ne huolellisesti läpi. 

Maksu:
Normaalisti voittaja maksaa tilisiirtona minun Suomen Danske Bank  pankin tilille. 

Huutokaupan kohde on se,mikä näkyy valokuvassa ja vain se, minkä näet kuvassa, kuuluu myös kauppaan. Jos valokuvassa ei esim. näy myynti/esittely/laatikkoa, ei se kuulu kauppaan tai joku muu tarvike, jonka oletat olevan mukana, mutta ei ole valokuvassa, sitä ei ole mukana. Älä oleta, vaan kysy silloin tarkennusta. 

Tavaran kunnon määritelmän perusta on aina optinen tarkastelu, en missään tapauksessa kokeile ja testaa joka tavaran toimintaa tai sielunelämää. Siksi on mahdollista, että määritelmässä kohteen kunnossa lukee "hyvä" ja kotona havaitset, ettei koje/esine/kohde toimi. En siis kokeile kaikkia lamppuja, en puhalla joka huuliharppua, en testaa tavaraa.  Usein tavara on maannut pahvilaatikon pohjalla hyvin monet vuodet. Tiedossa olevan vian ilmoitan aina, en pimitä tai  juksaa,mutta aivan kaikkea en minäkään tiedä.
Koska kaupan on  käytetty tavara, voi niissä olla naarmuja ja muita käytön jälkiä.
Voit aina ennen kauppaa soittaa minulle, katson kohdetta tarkasti, tai pyytää siitä lisää valokuvia !   Pienen murto-osan olen ostanut kaverilta Belgiasta,kun hän purkaa ja tyhjentää taloja ja asuntoja. Olen ostanut  ne itselleni omaan käyttöön/ keräilyyn ja kun aikaa kuluu usein vuosi pari,  tai rahapula vaivaa, yritän kaupitella tätä omaa tavaraani halvalla eteenpäin. Vanhan tavaran kaupittelusta ei yleensä tule edes voittoa, mutta tappioita voidaan edes minimoida. Kyseessä on kauppa yksityiseltä yksityiselle ja palautusoikeus on poissuljettu. Kauppa on ns. Privat to Privat. 

Halvin on ns. Pikku-Paketti DHL, saa painaa 2 kg ja maksaa 8,50 EUR  ( ei seurantanumeroa ) 

DHL paketti 5 kg painon asti maksaa 16,99 EUR, usein kerätään samaan pakettiin useampi tavara. Kirjat ja paperi tuotteet , dokumentit yms. maksavat Saksan Postin kulujen mukaan noin 5 eur. Mutta poikkeuksia on helppo tehdä myös alaspäin. 

Ole hyvä ja lue ehdot läpi ennen huudon antoa !
 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 56 vrk 22 h 13 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

2,95 € Sulkeutuu 56 vrk 22 h 13 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.