Kuvaus

Ngaio Marsh: MUSTAA MIESTÄ KEN PELKÄISI. 1990 WSOY SAPO 220 (toinen painos). 272-sivuinen nidottu kirja, kansien pieniä kolhuja lukuun ottamatta ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Mustaa miestä ken pelkäisi (suom. 1978; Black as he´s painted 1973) –teoksessa rikostutkijana on Lontoon rikospoliisin tarkastaja Roderick Alley. Lucy Lockett oli metka kissa ja intohimoinen kalan ystävä. Se ei voinut pitää tassujaan irti alakerran asukkaan keramiikkakalasta, vaan varasti sen kerran toisensa jälkeen. Lucyn isäntä, ulkoministeriön eläkkeellä oleva virkamies Samuel Whipplestone joutui kerta kerran jälkeen kiusalliseen tilanteeseen palauttaessaan kalaa omistajalleen, joka sitä paitsi käyttäytyi kummallisesti. Ja samanlainen merkillinen keramiikkakala roikkui myös yläkerran pariskunnan asunnossa, kuollutta tytärtä esittävän valokuvan kehyksessä. Viehättävä vanha herra miettii, tekee päätelmiä ja soittaa tarkastaja Alleynille Lontoon rikospoliisiin. Jotakin outoa oli tekeillä. Jotakin mikä liittyi Kanuunan, Ng´ombwanan presidentin valtiovierailuun…

Ngaio Marsh (1895 Christchurch, Uusi-Seelanti – 1982 Christchurch, Uusi-Seelanti) oli uusiseelantilainen kirjailija ja näytelmäohjaaja. Marsh on englanninkielisen dekkariparnasson klassikoita, samaa vanhaa hyvää vuosikertaa kuin Agatha Christie. – On sanottu, että jos Christie on rikosromaanin kuningatar, Ngaio Marsh on rikosromaanin keisarinna. Marshin kirjoittamista 32 rikosromaanista (1934–82) kymmenessä päähenkilönä on Roderick Alleyn, jalosukuinen kirjailija ja Scotland Yardin ylitarkastaja. Marshin rikosromaaneista on suomennettu kahdeksan (1957–89), joista tunnetuimmat Alleyn-romaanit Odottamaton onkimies (1957; Scales of Justice 1955) ja Serenadi ruumiille (1960; Singing in the Shrouds 1958).

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 50 vrk 19 h 43 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

5 € Sulkeutuu 50 vrk 19 h 43 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.