Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus

Standing on the Shoulder of Giants on rock-yhtye Oasiksen neljäs studioalbumi, joka julkaistiin 28. helmikuuta 2000. Hittisingle Go Let It Outin vauhdittamana se nousi Britannian, Italian ja Irlannin albumilistojen ykköseksi ja Yhdysvaltojen listalla sijalle 24. Maailmanlaajuisesti sitä on myyty arviolta 3 miljoonaa kappaletta.

Albumia äänitettiin Englannissa ja Ranskassa, mutta studiossa työskentely osoittautui hankalaksi rytmikitaristi Paul "Bonehead" Arthursin ja Noel Gallagherin riitaannuttua studiossa. Sittemmin Bonehead erosi Oasiksesta ja pian tämän jälkeen myös basisti Paul "Guigsy" McGuigan teki saman. Eroamisen varsinaiset syyt ovat vielä tänäkin päivänä epäselvät, mutta julkisesti he kommentoivat haluavansa viettää enemmän aikaa perheidensä kanssa.[1] Noel joutui soittamaan heidän osuutensa levylle uudestaan ja järjestämään korvaavat jäsenet seuraavalle maailmankiertueelle.

Standing on the Shoulder of Giants sai keskinkertaiset ja jopa huonot arvostelut: sen väitettiin olevan pitkäveteinen ja raskas. Sävellystyöstä on pääosin vastannut Noel Gallagher, mutta mukana on myös Liam Gallagherin kirjoittama albumin viides raita "Little James". Levyn kannet on suunnitellut kuuluisa kansitaiteilija Simon Halfon.

Maailmankiertue uusien jäsenten Gem Archerin ja Andy Bellin kanssa onnistui hyvin. Sen sijaan veljekset Liam ja Noel nahistelivat sillä seurauksella, että Noel ei esiintynyt muutamilla keikoilla lainkaan. Yksi näistä oli Turun Ruisrock 2. heinäkuuta, 2000, joka on myös ainoa kerta kun yhtye on esiintynyt Suomessa. Ruisrockissa Noelia tuurasi kitaristi Matt Deighton.[2] Oasis oli Ruisrockin historian kolmanneksi kallein esiintyjä, mutta huonon sään ja Noelin poisjäännin takia paikalla ei ollut kuin 15 000 maksanutta katsojaa. Koko Ruisrock oli mennä konkurssiin.

Kappaleet

Kaikki kappaleet kirjoittanut Noel Gallagher, ellei toisin mainita.

Fuckin' in the Bushes - 3:18

Go Let It Out - 4:38

Who Feels Love? - 5:44

Put Yer Money Where Yer Mouth Is - 4:27

Little James - 4:15 (Liam Gallagher)

Gas Panic! - 6:08

Where Did It All Go Wrong? - 4:26

Sunday Morning Call - 5:12

I Can See a Liar - 3:12

Roll It Over - 6:31

Muusikot

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti


4 €
Ilmoitus on sulkeutunut 19.4.2024 20:41
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.