Kuvaus

Huuto-/ostohinta  y h d e s t ä  kirjasta.

Kohteen sulkeuduttua ilmoiva valintasi!

 

1. Oiva Arvola: TAIVAAN PAINAMAT. Päällys: Kosti Antikainen Antikainen. 1976 Uusi Kirjakerho. 271-sivuinen sidottu kirja, lukematon, ehjä kansipaperi, itse kirja täysin ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Taivaan painamat (1975), Oiva Arvolan kolmas romaani, on väkevä romaani Pieti-Antista, pientilallisesta, metsätyömiehestä, elämän karaisemasta ihmisestä, jossa kaikki on aitoa. Antin vaimosta Hannasta, joka menehtyy elämän oikeastaan vasta alettua. Nuoresta kokemattomasta Akneksesta, jolle jää vastuu talonpidosta ja Hannan kolmesta lapsesta, mutta joka kasvaa vaatimusten mukana ja löytää Pieti-Antin luota elämälleen uuden tarkoituksen. Taivaan painamat on kaikessa ankaruudessaankin hellyttävän kaunis kertomus pohjoisen ihmisistä ja heidän elämisenehdoistaan jylhän luonnon keskellä.

"Jos haluatte viettää kauniin ja hätkähdyttävän lukuhetken, niin ottakaa käteenne rovaniemeläisen Oiva Arvolan teos Taivaan painamat. (- - -) Kuva, joka romaanin sivuilta pohjoissuomalaisesta elämästä ja kohtalosta piirtyy silmiemme eteen on käsinkosketeltavalla tavalla kaunis, aito ja tosi. Taivaan painamilla on todistusvoimaa. Sen kautta me saamme tietää, millaisia ihmisiä Lapissa oli ja kuinka he tekivät työtä, olivat suhteessa toisiinsa ja kokivat kohtalonsa sinä aikana, jolloin tieto ei kulkenut kätevästi paikasta toiseen, eikä vierasta kieltä puhuvat turistit ajaneet pitkäkärsäisillä autoillansa tuhatta ja sataa tunturien vierelle rakennettua pikitietä pitkin." - Seppo Lappalainen, Karjalainen

 

2. Oiva Arvola: KAAMOSMAA. Päällys: Leila Antikainen. 1976 Kirjayhtymä (2. painos). 289-sivuinen sidottu kirja, lukematon, ehjä kansipaperi, itse kirja täysin ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Kaamosmaa, romaani (1976), Oiva Arvolan neljäs romaani, on vahva ja värikäs kuvaus Pieti-Antin perheestä, Kaamosmaan kansasta. Kaukana kairassa, tunturien takana, Aknes ja Antti nuorimmaisineen kasvavat pohjoisen jylhän luonnon keskellä elämän kovassa koulussa. Kaamosmaa on aito ja tositunnelmainen tunturien laulu, jossa Oiva Arvolan sointuva kerronta elävöittää karunkovaa aikaa maan omien asukkaiden intensiivisesti kokemana. Tässä pohjoisen eepoksessa avautuu koskettava kuva elämästä, Lapin todellisuudesta, sellaisena kuin sen näkee vain kertoja, joka itse kokee ongelmat läheltä, pintaa syvemmältä.


Oiva Arvola (s. 1935 Kolari) valmistui kansakoulunopettajaksi 1958 Kemijärveltä ja asuu nykyään Rovaniemellä. Opettajana ja koulunjohtajana Arvola ehti toimia Ylitorniolla, Kittilässä, Rovaniemen maalaiskunnassa ja Rovaniemellä. Oiva Arvola kirjoitti Jorma Eton kanssa näytelmän Helvetin 16 (1968). Hänen ensimmäinen romaaninsa on Kesäpäivän seisaus (1972). Romaanien ohella Arvola on kirjoittanut näytelmiä, kuunnelmia, runoja, saagoja, novelleja ja televisionäytelmiä. Arvola on tullut tunnetuksi etenkin saagoistaan ja "sagaismeistaan", joita on käännetty yli kymmenelle kielelle ja joita hän itse esittää. Hän on toiminut myös Kalevan ja Lapin Kansan teatteri- ja kirjallisuuskriitikkona sekä Lapin Kansan pakinoitsijana.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 74 vrk 10 h 5 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

6 € Sulkeutuu 74 vrk 10 h 5 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.