Kuvaus

Ola Tungesvik: JOS VAIN SAAN OLLA ONNELLINEN: TOSI KERTOMUS RAKKAUDESTA. 1997 WSOY. 188-sivuinen sidottu kirja, lukematon, ehjä ja siisti, ei merkintöjä, ehjä kansipaperi.

Jos vain saan olla onnellinen: Tosi kertomus rakkaudesta (1999; Om jeg får være lykkelig: En sann beretning om kjærlighet 1997) on kirja Seija Mattssonista ja norjalaisesta Ola Tungesvikista. Seija Mattssonista tuli kuuluisa vuonna 1965, kun hänen miehensä Gunnar Mattsson julkaisi menestysromaaninsa Prinsessa, joka kertoo Seijan kamppailusta imusolmukesyöpää vastaan ja hänen ihmeellisestä paranemisestaan taudista. Kirjan ilmestymisen aikoihin narvikilainen äidinkielen opettaja Ola Tungesvik näki televisiosta Seijan ja Gunnarin haastattelun. Kun Seijalta kysyttiin, pelkäsikö hän syövän puhkevan uudelleen, hän vastasi: ”Jos vain saan olla onnellinen, uskon että saan myös elää. Ujon Seijan ääni ja kauniit silmät koskettivat Ola Tungesvikia syvästi ja ”Prinsessa” jäi unelmana hänen mieleensä. Elokuussa 1991 Ola saapui Suomeen ja löysi Seijan Tilkasta, jossa tämä työskenteli sairaanhoitajana. Jo kaksi päivää myöhemmin Ola kirjoitti Seijalle romanttisen rakkauskirjeen. Siitä alkoi Olan ja Seijan haikeankaunis tarina, seitsemän onnen vuotta, jotka he ehtivät viettää yhdessä ennen Seijan äkillistä kuolemaa joulukuussa 1997.

Ola Tungesvik (s. 1937 Trondheim) on tuttu kirjoittajanimi norjalaisille. Hän on kirjoittanut mm. elokuva- ja kirjallisuus-kritiikkiä, artikkeleita ja reportaaseja Norjan päälehtiin. Varsinaiselta ammatiltaan hän on opettaja mutta on työskennellyt muutaman vuoden myös merimiehenä.

 

 

Omina kohteinaan:
 

Gunnar Mattsson: PRINSESSA (PRINSESSAN 1965)

"Olen usein halunnut yrittää kuvata suomalaista sisua, joka ilmenee niin monin tavoin. Tämä on minun ensimmäinen kunnollinen yritykseni.
Tämä on samalla reportaasi suomalaistytöstä. Hän itse tahtoi minun kertovan mitä hänelle on tapahtunut. Hän sanoi, että se auttaisi monia sairaita, ja hän tietää mistä puhuu. (...)"

Suomenruotsalaisen Gunnar Mattssonin omaelämäkerrallinen teos Prinsessa (Prinsessan 1965) on rakkaustarina, sairauskertomus, aikalaiskuvaus 1960-luvun kirjailijaelämästä sekä Kalliosta. Aikansa hittikirja käännettiin kolmellekymmenelle kielelle. Sen kirjoittaja oli naistenlehtien vakiohaastateltava, mies joka omien sanojensa mukaan sai kosiokirjeitä sadoilta naisilta, ei kieltäytynyt alkoholista ja osasi nauttia suosiostaan. Prinsessassa kirjailija kuvaa avioliittoon yltävää rakastumistaan naiseen, prinsessaan, joka sairastaa laajalle levinnyttä hodgkinin tautia. Hullaantuminen on vahvaa ja prinsessa oksentelevainen, mutta kaikkia ennusteita uhmaten pariskunta alkaa odottaa lasta. (Katja Jalkanen, Lumiomena-blogi)

Näytä lisää Näytä vähemmän

Korotonta maksuaikaa ostoksille

Ensimmäinen kuukausi on aina täysin kuluton ja koroton uudelle asiakkaalle. Voit maksaa luoton pois heti tai halutessasi joustavasti enintään 36 erässä.

  • Avaa hakemus ja kirjaudu pankkitunnuksin
  • Täytä hakemus ja siirrä tilillesi tarvittava summa
  • Maksa ostokset

Huutoluoton myöntää
IPF Digital Finlandin omistama Credit24.

Osta heti

5 €
tai
Sulkeutuu 84 vrk 14 h 44 min

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

5 € Sulkeutuu 84 vrk 14 h 44 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.