Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus

Aikanaan Oltronixin labrapowereista harrastaja pystyi vain haaveilemaan ja harvoin niitä päätyy myyntiin vieläkään. Valmistettu Sveitsissä.

Tämä malli on näppärä analogia- ja digitaalielektroniikan kanssa puuhailevalle. Tästä saa mukavasti sähköt operaatiovahvistimille ja riittävästi virtaa (7 A) myös logiikkapuolelle. Kolme lähtöä riittää monenlaiseen muuhunkin kytkentöjen labraamiseen.

Ollut omassa käytössä aivan viime aikoihin saakka ja palvellut hyvin. Jännitteet voisi säätää kohdalleen ja putsailla pölyt ja tahrat, mutta en ole saanut aikaiseksi eli uusi omistaja saa askarrella. Manuaali kytkentäkaavioineen löytyy netistä.

Audiohommissa Oltronixin hyvä puoli on erittäin puhdas lähtöjännite, HP:n yleismittarilla kokeiltuna rippelijännitteet olivat jotain mikrovolttitasoa.

Vasemman laidan ledit kertovat havainnollisesti kunkin lähdön tilan:
vihreä = vakiojännite (CV)
punainen = vakiovirta (CC) eli virranrajoitus on aktiivinen

Lähdöt ovat kelluvia (maat eivät ole yhdessä) eli niitä voi huoletta kytkeä toisiinsa ilman savunmuodostusta tai maalenkkiongelmia.

Punainen ja keltainen lähtö sarjaankytkettynä irtoaa yli 100V mistä on joskus ollut hyötyä.

Jännitteensäätö tapahtuu Oltronixin mekaanisella digitaalinäytöllä. Pyörii ihan sujuvasti, tässä yksilössä ei ole ollut jumittamisongelmaa. Jännite on tarvittaessa lukittavissa kiertämällä metallinväristä rengasta. Mittarit voi valita näyttämään jännitettä tai virtaa.

Säädettävällä virranrajoituksella välttää monet savut.

Vihreässä lähdössä on myös nopea crowbar-tyyppinen suojapiiri, joka suojaa herkkää digitaalielektroniikkaa ylijännitteeltä. Kun lähtöjännite saavuttaa 5,8V, niin suojaus laukeaa ja punainen OVP-valo syttyy.

Erillisten sense-liittimien ansiosta regulointipisteen voi isoilla virroilla tuoda haluamaansa paikkaan.


LÄHTÖ 1 (punainen)
0...30V / 0...1,2A tai 0...65V / 0...0,6A

LÄHTÖ 2 (keltainen)
0...30V / 0...1A

LÄHTÖ 3 (vihreä)
0...5,5V / 0...7A


Vain todelliset postikulut, ei ylimääräistä. Pakkaan hyvin.

Verkkosähköllä toimiva ammattilaite eli myydään vain sellaiselle jolla on sähköturvallisuuteen liittyvät asiat hallussa. Älä osta jos et osaa.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti


180 €
Ilmoitus on sulkeutunut 21.4.2024 13:23
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.