Kuvaus

Huuto-/ostohinta  y h d e s t ä  kirjasta.

Kohteen sulkeuduttua ilmoita valintasi!

 

1. Robert Steele: ORLANDO BLOOM: HURMURI JA SEIKKAILIJA. 2008 Minerva. Sidottu kirja, jossa on 156 tekstisivua ja 32 valokuvasivua, kannet ylipainettu, lukematon, täysin ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Orlando Bloom : Hurmuri ja seikkailija (2008; Orlando Bloom, Wherever It May Lead) on Taru sormusten herrasta ja Pirates of the Caribbean -elokuvien myötä parrasvaloihin nousseen Orlando Bloomin elämänkerta. Teoksessa käydään näyttelijäuran lisäksi läpi Bloomin lapsuus- ja nuoruusvuodet sekä seurataan hänen värikästä elämäänsä, johon kuuluvat romanssit, viehtymys extreme-urheiluun ja oman tiensä etsiminen. Orlando Bloomin ura sai lentävän lähdön, kun hänet pestattiin suoraan Guildhall School of Music and Drama teatterikoulusta Legolasin rooliin jättisuosion saavuttaneeseen Taru sormusten herrasta trilogiaan. Toinen elokuvatrilogia, Pirates of Caribbean – ja Will Turnerin hahmo sen todellisena sydäntenmurskaajana – on vakiinnuttanut Bloomin aseman yhtenä Hollywoodin tähtitaivaan kirkkaimmista tähdistä. Hänet tunnetaan myös elokuvista Troija, Kingdom of Heaven – Taivas maan päällä ja Elizabethtown. Robert Steelen huolellisesti taustoitettu henkilökuva seuraa Orlando Bloomin rakettimaista elokuvauraa hänen viimeisimpiin roolisuorituksiinsa asti.

"Kukaan ei ole noussut tähtiin yhtä nopeasti... sydäntenmurskaaja ja varma kassamagneetti... Bloom on yksi elokuvabisneksen kuumimmista nimistä." – Time

Orlando Bloom (s. 1977 Canterbury, Kent, Iso-Britannia) on englantilainen näyttelijä, joka tunnetaan mm. läpimurtoroolistaan Taru sormusten herrasta -trilogian (2001–2003) Legolasina sekä Will Turnerin roolista Pirates of the Caribbean -sarjassa (2003–2017).

 

2. Tauno Palo: KÄSI SYDÄMELLÄ. Toimittanut Aino Räty-Hämäläinen. 1971 Tammi, Kolibri-kirjasto (seitsemäs painos). Sidottu kirja, jossa on 179 tekstisivua ja 21 valokuvasivua. Kirja on ehjä ja siisti, ei merkintöjä, ei kansipaperia.

Käsi sydämellä (1969) on Aino Räty-Hämäläisen toimittama elämäkerta, jossa suomalaisen näyttämön ja elokuvan kruunamaton kuningas Tauno Palo kertoo oman tarinansa rehtiin ja lämminsydämiseen tapaansa. Pääsemme mukaan niin lapsuudenkodin sopusointuiseen ilmapiiriin kuin uran alkuaikojen suuriin toiveisiin sekä pettymyksiin ja sitten suomalaisen elokuvan ja näyttämötaiteen historiaan vertaansa vailla olevaan menestykseen. Seuraamme Tauno Palon askeleita ensi rakkauden ja myöhempien kiintymysten vaiheilla. Palon omien kokemusten lisäksi kirja tulvii värikkäitä anekdootteja elokuvataiteemme varhaisajoilta.

Tauno Valdemar Palo (ent. Brännäs, 1908 Hämeenlinna – 1982 Helsinki) muutti 1912 perheensä mukana Helsinkiin.  Hän aloitti teatteriuransa Sörnäisten työväennäyttämöllä 1927 ja siirtyi 1932 Suomen Kansallisteatteriin, mistä jäi eläkkeelle 1973. Tauno Palon elokuvaura kesti 30 vuotta, vuoden 1931 Jääkärin morsiamen pääroolista Tulipunaiseen kyyhkyseen 1961. Väliin mahtui yli 60 elokuvatehtävää, mm. Vaimokkeen, Kulkurin valssin ja Rosvo-Roopen miespääosat. Yhdessä Ansa Ikosen kanssa Palo muodosti suositun valkokangasparin, joka teki yhdessä kaksitoista elokuvaa. Laulajana Tauno Palo levytti noin 85 sävellystä kahtena kautena, vuosina 1934–1951 ja 1967–1975. Tauno Palon kolme poikaa kahdesta avioliitosta, Sylvi Sakin ja Kirsti Ortolan kanssa, ovat hekin olleet näyttelijöitä.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

5 €
tai
Sulkeutuu 91 vrk 9 h 53 min

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

5 € Sulkeutuu 91 vrk 9 h 53 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.