Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus

 • Toimitusaika *): Normaalisti 5 - 7 työpäivää
 • (+1pv joihinkin osiin Suomessa)
 • *) kun tehtaan Euroopan varastossa on.
 •  
 • Globaalin vakavan komponenttipulan takia
 • myös tämän mallin saatavuudessa ajoittaisia katkoksia.  
 • TÄRKEÄÄ! Varmistathan toimitusaika arvion
 •  ennen "Ostaheti" klikkausta!

 

Hintaluokassaan  hämmästyttävän suorituskykyinen tehopakkaus eli
ihan oikea täysverinen työkalu.
Muita Siglent laitteita löydät täältä. *) Samoin toimitukseen liittyvää ym.


- Sarjaliikenne dekoodaus aina vakiona. (I2C, UART, SPI, CAN, LIN) ja toimii myös offline!
- Edistyksellinen max 1Msa FFT    jossa monia edistyksellisiä ominaisuuksia 
Todella hyvä BodePlot eli  FRA   luokasaan aivan ylivoimainen muihin vastaaviin verrattuna.
   BP Käyttö vaatii yhteensopivan signaaligeneraatorin (Siglent SAG tai SDG)
- Jatkuvasti taustalla toimiva wfm historia tallennus. (pysäytä ja "kelaa taaksepäin")
- erinomaisen nopea sekvenssitallennus, jopa 80000 segmenttiä
- pystyy myös dekoodaamaan historiabufferista jälkikäteen
- Valmius 16 kanavaiselle Logiikka Analysaattori (LA) optiolle MSO toiminnoin.
  (saatavilla  lisähintaan MSO optio lisenssi ja 16 kanavainen logiikkaprobe)

Esim SDG1032X on suoraan yhteensopiva Siglent SDS1104X-E  4-kanava mallien FRA (BodePlot II) toiminnon kanssa. Mikäli olet hankkimassa oskilloskooppia ja generaattoria yhdessä, ota yhteyttä yhteishinnan muodostamiseksi.
Tuollainen yhdistelmä on aivan eri luokkaa esim jyrkkien filttereiden säätöön ja tarkasteluun tai XTAL tarkasteluun kuin esimerkiksi NanoVNA2 versiot, jolla ei tee juuri mitään XTAL kanssa. Lisää alempana.

 Tarkemmin ominaisuukista täällä.

Tällaista  4 kanavaista suorituskykyä ei edelleenkään ole tässä hintaluokassa.

Samat spesifikaatiot kuin: Teledyne LeCroy T3DSO1104  (made by Siglent)

Dual 1GSa/s tarkoittaa että voi käyttää 2 kanavaa samanaikaisesti ja silti saa täyden 1GSa/s kummallekin kanavalle!
 2 x 1GSa/s ja 2 x 14M. Siksi myös etupaneelissa lukee "Dual 1GSa/s, Quad 500MSa/s"

Huom, jos löydät jostain päin nettiä mielenkiintoisia tarinoita tämän 100MHz mallin muuntuvuudesta niin kaikki sellainen täysin omalla vastuulla... (tutki tarkasti kenen ohjeisiin uskot...niin jää käteen muutakin kuin SER romua)

SDS1104X-E 

SDS1000X-E  4-kanava sarjassa on myös saatavilla 200MHz malli.
Ero on taajuusvasteen yläraja (-3dB taajuus) ja hinta.  Muita eroja ei ole.

Sarjaliikenne dekoodaus on vakiona aina. 

Esimerkki. Max kaksi dekooderia simultaanisti ja tietenkin kumpikin dekooderi esim UART (RS232) sisältää sekä Rx että Tx. Kaikkiaan siis 4 tuloa. Esimerkissä dekooderit  1 ja 2 eri baudinopeudella. Tietenkin full duplex eli neljää dataa dekoodaa simultaanisti ja luonnollisesti koko vallitsevan muistin pituudelta ellei maksimi merkkimäärä ala rajoittaa. Pystyy myös dekoodaamaan tietenkin muistiin tallennettuja eli dekoodaa myös muistista stop tilassa! (ja myös historia- ja segmenttibufferista)
 

Bode plot (SFRA) toiminto myös vakiona (kuva myös alempana) Max 500 pts, kolme mittauskanavaa + referenssikanava. (käyttö edellyttää ulkoista yhteensopivaa signaaligeneraattoria, esim SAG1021, Siglent SDG kaikki stand alone mallit, esim tämän kanssa SDG1032X tai SDG2042X on erinomainen yhdistelmä.)
BodePlot on uudistunut ja on nyt BodePlot II. Joten ohita kaikki infomaatio vanhentuneena  joka ei koske nimenomaan nykyistä versiota. (skoopin FW 6.1.33 tai uudempi). Siglent SFRA sweeppaava "vastaanotin" on taajuus selektiivinen joka parantaa suorituskykyä aivan olennaisesti.
Tällaista pyyhkäisyanalysaattoria tällä suorituskyvyllä ei tässä hintaluokassa ole muilla valmistajilla - ei edes lähelle.

MSO toiminnot optiona (16 kanavainen MSO LA) voi hankkia myös jälkeenpäin eli ei ole ns tehdasoptio.

Näyttö on 7" 800x480 LED taustavalollinen täysvärinen TFT. 
Jos haluaa katsella tietokoneen ruudulta on nyt 4-kanava malleissa myös sisäinen web serveri jolloin LAN kautta signaalikuva päivittyy
PC ruudulle nopeasti (max noin 10 kertaa sekunnissa). Laitetta voi myös ohjata sen web liittymän kautta. Mitään ohjelmia ei tarvi asennella. On käyttöjärjestelmä riippumaton!

Ominaisuuksiltaan laite on hyvin paljolti SDS1202X-E sarjan sukua mutta 4 kanavainen ja lisättynä  BodePlot (SFRA) sekä hardware valmius MSO toimintoihin.

Laitteen ydintä pyörittää Xilinx Zynq 7000 sarjan SoC jolla saadaan raakaa voimaa toimintojen pyörittämiseen sujuvasti.

Vaikka 4 kanavan vertikaalisäätö onkin nyt jaettu niin sen käyttö on yllättävän sujuvaa ja selkeää. Ainakin minut se yllätti vaikka vanha oma kokemus Rigolista ja eräästä Tektronixista oli että "ei ikinä" jaettuja V säätöjä minun käyttöön. Yksi tekijä tässä on myös säädettävän kanavan valinnan sijoitus sekä erittäin nopea vaste ja selkeä osoitus. Jos ajattelee jonkin esim vanhan tektronix digiskoopin vastaavaa valintaa ja säädintä sitä ei haluaisi käyttää vaikka hiukan maksettaisiin, se vaatisi masokistin luonteen.

Siglentin laitteiden HW valmistuslaatu on tunnetusti hyvä. Siksipä niitä haluaa nimellään myydä jotkut muutkin, kuten esim Teledyne LeCroy, BK-precision etc.

Nopeimmillaan SDS1000X-E (4 kanavainen malli on tässä hiukan nopeampi kuin sarjan 2 kanavainen malli) pystyy  jopa  >100000 vaakapyyhkäisyyn sekunnissa ja luonnollisesti ne kaikki päivittyvät myös näyttömuistiin josta sitten näytölle siinä tahdissa kun TFT päivitetään. 100kwfm/s on valmistajan ilmoittama. 
Oman mittaukseni mukaan maksiminopeus on noin 118kwfm/s ja peak nopeus jopa yli 125kwfm/s. Tämä on tietenkin maksiminopeus joka on tullut oskilloskooppivalmistajien tavaksi ilmoittaa. Useinmiten huippunopeus saavutetaan kun käytössä on yksi kanava ja näyttömuotona dots ja vaakanopeutena (t/div) jokin tietty arvo. 
Kun puhutaan tällaisista nopeuksista näyttömuoto dots (pisteet) on usein hyvä valinta. Se piirtää käytännössä yhtenäistä viivaa koska TFT ruudun päivitysnopeus on luokkaa 24 kuvaruutua sekunnissa. Tällä nopeudella jokainen kuvaruutu sisältää kerrostettuna päällekkäin jopa yli 5000 vaakapyyhkäisyä. 
Edelleenkin myös pisteet yhdistävässä piirtotavassa, joko suora tai Sinc interpolointi,  nopeus on suuri vaikka jääkin huippunopeudesta. 
Kuitenkin, on hyvä muistuttaa että fwm/s nopeutta on myös markkinointisyistä hypetetty hiukan överiksi.

Sekvenssitallennuksessa (tunnetaan paremmin nimellä: Segmented memory acquisition) 
Mittaamani ns taattu huippunopeus reippaasti yli 400kwfm/s. Tällä nopeudella 50ns/div asetuksella yksi kanava käytössä tulevat triggaustapahtumat johtavat aina tallennukseen. Eli kun  tulisi pulsseja 2,5us välein ne jokainen tallennettaisiin omana segmenttinään kunnes saavutettu  asetettu segmenttimäärä joka tässä tapauksessa voisi olla yli 45000. Nämä ovat kovia lukuja tässä hintaluokassa ja hiukan kalliimmissakin.
Sekvenssitalletuksia katsellaan käyttäen History view toimintoa. Mittaukset, matematiikka - mukaanlukien FFT, sarjaliikenne dekoodaus, on mahdollista jokaiselle segmentille yms.

Sekvenssitallennuksen "serkku" eli waveform history buffer on oma lukunsa. Sitä ei monessakaan skoopissa ole (esim R&S  RTO oskilloskoopeissa on...)  ja se on kuitenkin uskomattoman kätevä useissa tilanteissa. Miksi siitä ei puhuta. No vaikeahan niiden on puhua jotka eivät ole koskaan edes nähneet sellaista ja kun siitä ei paljon puhuta se jää useille täysin vieraaksi. Pysäitä skooppi ja katso mitä hetki sitten tapahtui. Voit kelata taaksepäin koska tallessa on, asetuksista riippuen, joukko pysäytyshetkeä edeltäneitä peräkkäisiä vaakapyyhkäisyjä. Enimmillään niitä voi olla jopa 80000. Se toimii koko ajan taustalla sillä wfm/s nopeudella mikä kulloinkin vallitsee. Sitä tarkastellaan pysäytyksen jälkeen samalla History view toiminnolla jolla nopeaa sekvenssitallennustakin ja samoin ominaisuuksin.

Vilahtiko ruuduilla jotain...tavallinen skooppi: pysäytät ja toteat että olit myöhässä eli se meni jo. Siglent: stop ja kelaa taaksepäin ja usein se löytyy sieltä. 

Kirkkausgradientti lisää informaatiota signaalista ja tietenkin tekee katselusta muutenkin miellyttävämpää. Tämän lisäksi on valittavissa näyttötavaksi nopeaa visuaalista havainnointia tukeva värigradienttinäyttö jossa väreillä osoitetaan kuinka usein signaali on kussakin kohdassa ollut.  

Skoopin triggaus on hardwarepohjainen digitaalitriggaus joka on osa tätä Siglentin SPO "moottoria". Perinteisempi tapa on ollut digiskoopeissakin erottaa analogisesta etupäästä analoginen signaali triggaukseen jossa sitten komparattorityyppisesti muodostetaan trig signaali. Tässä mallissa näin ei ole. Triggaus prosessoidaan digitoidusta signaalista AD muunnoksen jälkeen. Se on ollut vaikea tekniikka aiemmin mutta piiriteknologian kehittyessä tämäkin on tullut mahdolliseksi myös edullisemmissa oskilloskoopeissa. Tällä tekniikalla päästään tarkkoihin ja myös hyvin edistyksellisiin triggaustapoihin ja niitähän tässä mallissa riittää. Triggaustarkkuus on erinomainen ja triggausjitteri on todella poikkeuksellisen pieni - tässä Siglent on todella laittanut parastaan ja se näkyy ja samalla erottaa jyvät akanoista.

Myös skoopin  ikkunoitu zoom on osin hardwarepohjainen.  Samoin täysnopea maski testi (pass/fail) joka pystyy täyteen wfm/s nopeuteen riippumatta pass/fail testin tuloksesta.

1Msa FFT:llä saavutetaan - esimerkiksi - 0-500kHz alueella huikea erottelukyky.  Kuten alla olevassa kuvassa jossa 455kHz radion välitaajuus ja 100Hz sekä 120Hz AM modulaatio

.
Huomaa että valikko on hiukan muuttunut uudessa versiossa ja samoin FFT on saanut uusia ominaisuuksia..

Samoin automaaattiset mittaukset käyttävät maksimissaan huomattaavasti enemmän dataa kuin aiemmin.
Skoopin automaattiset mittaukset käyttävät koko ajan täyttä vallitsevan muistin pituutta ja vallitsevaa samplenopeutta. Eli ei ole nskuva datasta mittaava kuten muun muassa jotkin Keysight mallit tai rankasti desimoidusta datasta mittaava melko alkeelinen Rigol DS1000Z jonka mittaus resoluutio on todella huono monissa eri tilanteissa.


Tässä hintaluokassa  ei ole ainottakaan kilpailijaa edes lähellä jossa on yhdessä nämä valmistajan ilmoittamat ominaisuudet: 
 

1. 500uV/div todellinen herkkyys täydellä kaistaleveydellä ja huomattavan alhaisella kohinatasolla muihin verrattuna.
2. FFT  max 1 M sample

3. Max yli 100 000 wfm/s (max peak yli 120kwfm/s)
4. Max  yli 400 000 wfm/s sekvenssi  tallennus toiminnossa
(max peak yli 480kwfm/s).
5. Sekvenssitallennuksessa max jopa 80 000 segmenttiä aikaleimattuna.
6. Historia tallennus max jopa 80 000 edeltävää "vaakapyyhkäisyä" aikaleimattuna.
 
  ja selattavissa taaksepäin kun pyäyttää skoopin. Uskomattoiman tehokas ominaisuus monessa tapauksessa.
7. Täysnopeuksinen pass/fail maskitesti nopealla pass/fail ulostulosignaalilla (takana BNC)
8. Kirkkaus- sekä värigradientti näyttö.
9. Online/offline Sarjaliikenne dekoodaus vakiona.
(I2C, UART/RS232, SPI, CAN, LIN) 
    -  ja Siglent 1000X-E sarja dekoodaa nykyisin koko sample muistin pituudelta sekä myös ns offline eli ei vaadi sarjaliikenne triggausta             livenä!
10.  BodePlot II (SFRA) toiminto vakiona. (käyttö vaatii ulkoisen yhteensopivan signaaligeneraattorin)
       Toiminnosta lisää täällä. Todella ällistyttävän suorituskykyinen. 
       (esim filtterien läpäisykäyrät vaihetietoineen.)
11. Optionaalinen MSO jolloin logiikka analysaattori toiminnot, 16 kanavaa. (valmius vakiona)
12. Optionaalinen 1 kanavainen signaaligeneraattori (ulkoinen moduli USB kautta ohjattu)
13. Web serveri vakiona. Oskilloskooppia voi LAN verkon yli katsella sen omalta web sivulta selaimella. Reaaliaikainen oskilloskoopin näyttö päivittyy nopeasti (ei paljoa eroa siitä kun livenä katsoisi oskilloskoopin ruutua, LAN nopeudesta tietenkin riippuen. Oskilloskooppia voi myös ohjata liittymän kautta. Nyt ei tarvi asennella mitään ohjelmia ja ajureita PC koneelle ja aivan sama  mikä käyttöjärjestelmä tietokoneessa on kunhan opn web selain. 
14. Dataloggeri (Sample Logger, Measure Logger) joka voi tallettaa joko sisäiseen muistiin tai ulkoiselle USB tikulloe suoraan hyvinkin pitkiä tallennuksia.  Dataloggerista lisää täällä.
15. Oskilloskoopissa ei ole paristotuettua reaaliaikakelloa. Siinä on kuitenkin laitteen käydessä toimiva "reaaliaikakello" jonka päivämäärän ja kellonajan voi asettaa manuaalisesti tai se voi päivittää sen automaattisesti netin kautta NTP palvelimilta. (tämä on hyödyllinen ominaisuus erityisesti nyt kun skoopissa on dataloggeri. 
(14 ja 15 edellyttää uusimpien päivitysten asentamista)

Tässä alla esimerkki SFRA eli BodePlot toiminnosta.
BodePlot on 3 (+1) kanavainen joten tutkittavasta saa maksimissaan kolmesta eri kohdasta taajuusvaste ja vaihe piirron näytölle.

Kuvassa käytössä vain yksi kanava (kuinkapa sitä kiteestä muita ulostulosja saisikaan.) Sensijaan esimerkiksi radioiden välitaajuuksista tai audfio tai RF vahvistimista voi ottaa maksimissaan kolmesta pisteestä signaalin. Tämä on varsin pätevä työkalu moneen tarkoitukseen eikä tassä hintaluokassa ole saatavilla tietääkseni oskilloskooppia jossa olisi edes lähelle vastaavan tasoinen SFRA.
Toiminto vaatii Siglent signaaligeneraattorin. Tässä kuvassa käytössä oli mainio SDG1032X jota toiminto ohjaa täysin automaattisesti eli genikseen ei tarvi edes koskea kunhan kytkee ohjauskaapelin, signaalikaapelin sekä virrat..

 


Kuvassa alapiikki on piirretty näkyviin. 10dB/div asteikolla se jää kuvan ulkopuolelle mutta on tietenkin täysin käytettävissä muuttamalla näytön asetuksia. (Dynaaminen alue ei ole riippuvainen kuvan asteikosta. ) 
Suorituskyky on lähinnä ällistyttävän hyvä tässä hintaluokassa (ja hiukan ylemmässäkin).
Bode plot minimi "span" on 500Hz ja maksimi taajuus 120MHz (maksimia voi lisäksi rajoittaa käytössä oleva  generaattori)
Maksimi resoluutio on 1Hz (500Hz span). Maksimi on 500tajuuspistettä pyyhkäisyn taajuusalueelle. Taajusasteikko voi olla joko lineaarinen tai logaritminen. Nämä rajat pitää edelleen paikkaansa mutta lähes kaikki muu on paremmin BodePlot II versiossa. Uudistunut "täysin". 
Bode Plot II käyttää taajuusselektiivisen "vastaanottimen" periaatetta eli vastaanotin pyyhkäisee samassa tahdissa kuin generaattori sekä lisäksi automaattista (DUTout) kanavan vahvistuksen/vaimennuksen säätöä.
(parantaa vaiheen ilmaisua sekä mahdollistaa huikean dynaamisen mittausalueen)
Täällä lisää informaatiota.   

Lisäksi EEVblog foorumilta löytyy.

Samplenopeudet Huomaa että laitteessa on kaksi kanavaparia joille kummallekin  oma ADC ja oma 14M samplemuisti.

Rakenneperiaate siis on 2x1ADC1M/4ch kun esim Rigolin 1kZ mallissa on 1ADC1M/4ch

1 kanava
-1GSa/s max, 14M samplemuisti max. 

2 kanavaa (joista toinen on Ch1 tai Ch 2 ja toinen Ch3 tai Ch4)
-1GSa/s max kummallekin kanavalle, 14M samplemuisti kummallekin kanavalle. 

3 tai 4 kanavaa yhtaikaa käytössä
-500MSa/s max kaikille kanaville. Max 7M samplemuisti kaikille kanaville.

-Vertikaali alue 500 uV/div - 10V/div 1-2-5 askelin + väliarvot eli hienosäätö. *). 
-Horisontaali 1ns/div - 100s/div ja tottakai ikkunoitu zoomaus. 1-2-5 askelin.

-Näyttö 7"  800x480 LED taustavalaistu TFT 

*) HUOM. Siglentin 500uV on täysresoluutioinen. Se EI ole  "pixelizoomaus" jollainen ei anna lisää mitään vaikka saattaakin katselua helpottaa.  Lisäksi tämäkin jännitealue on SDS1000X-E sarjassa täydellä kaistaleveydellä! Eli käyttäjä saa valita joko täyden kaistan tai rajattuna 20MHz filtterillä. 

Oskilloskooppi on niin monipuolinen että yksityiskohtaisempi tietous kanattaa kaivaa englannin kielisestä User Manuaalista sekä Datalehdestä. Lisää monenlaista tietoa löytyy täältä
 

Laitteen toimitus:  ( Katso myös täältä.  )
      UPS standard,
tehtaan Euroopan alueen varastosta Saksasta suoraan ostajan osoitteeseen, ellei muuta erikseen sovita.

 • Laitepaketti sisältää?
 • -Oskilloskooppi SDS1104X-E
 • -4kpl "100MHz" probeja joiden taajuusvaste on käytännössä oikein reippaasti yli 100MHz.
 • -Tehtaan kalibrointitodistus
 • -USB kaapeli
 • -Virtakaapeli (EU)
 • Kauppakirja/kuitti laiteyksilön takuutietoineen toimitetaan lähetyksestä erillään. kauppasumman ALV ei vähennyskelpoinen.

 

Maksuehto: 

      Tilattaessa kokonaan.

 

HUOM! Jos olet yritysostaja. Ota yhteyttä ensin! (yhteysosoite ilmoituksen lopun kuvassa)

Toimitus:   UPS standard® paketti suoraan tehtaan varastosta Saksasta  ostajalle Suomessa.

Nouto: ** Tällä hetkellä ei lainkaan mahdollinen! ** 

Laitteella on 3v tehdastakuu tehtaan ehdoin. Avustan kaikkien kauttani ostettujen Siglent laitteiden mahdollisia takuuasioita koskevissa tilanteissa. Minulla on erittäin hyvät yhteydet valmistaan monella tasolla.

Siglent tehdastakuun määrittely löytyy englanniksi:  http://siglenteu.com/shfw.aspx?id=16

Laitteeseen ei ole suomenkielistä ohjekirjaa eikä datalehteä eikä käyttöturvallisuuteen liittyvää kirjallista ohjetta. Ostajan on hallittava tässä suhteessa laitteen käyttö joko hallitsemalla englanninkielisen ohjemateriaalin ymmärtämisen riittävästi ja/tai riittävät tiedot muuten. Ostaja vakuuttaa ymmärtävänsä tämän kauppaa tehdessään!

Neuvoja saa kysyä. (Huom! älä käytä mitään minun gmail osoitetta jos sinulla vanhastaan olisi jokin sellainen tiedossasi!!! Lisäksi tällä hetkellä email vastausviive voi olla hiukan tavanomaista pidempi)  Katso myös täältä.
Ilmoituksen lopun kuvassa on oikea toimiva email, samoin toinen löytyy huutonetprofiilistani. Laitteen oikea käyttäminen (myös ilman suomenkielisiä ohjeita) edellyttää ostajalta/käyttäjältä riittävää tietoa, taitoa ja kokemusta ja huolellisuutta laitteen käyttämisestä mittalaitteena turvallisesti henkilövahinkovaaran suhteen sekä laitteen vahingoittumisen estämiseksi käyttövirheen seurauksena.  Mittalaitteita ei ole suunniteltu samoilla periaatteilla käyttöturvallisiksi kuin kodin normaaleja elektroniikka ja viihdelaitteita.
Laite täyttää EU direktiivien mukaiset vaatimukset mittalaitteena  normaalissa käytössä ja se normaali turvallinen käyttö edellyttää oikeat käyttöolosuhteet ja käyttäjältä riittävät tiedot ja taidot jotka opitaan esimerkiksi kyseisen alan amatillisessa koulutuksessa jossa käsitellään tämän kaltaisten laitteiden turvallinen käyttö työkaluna erilaisissa käyttöolouhteissa tai perehtymällä muuten huolellisesti asiaan riittävästi.
Jos olet epävarma jossain tilanteessa. KYSY ensin. On turha kysyä vasta sitten kun savu nousi tai kaveri lähti ikuisuuteen. Jos vaan aikoi kysyä mutta sattui pahin vahinko, revanssia ei tunneta - muualla kuin elokuvissa.
Virheellisestä käytöstä aiheutunut vika ei ole takuuperuste.

Vastaan mielelläni kysymyksiin. Kuvassa alla osoite myös kysymyksille.

Lisää laitteita ja yhteystietoja löytyy täältä.

 

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

500 €
Ilmoitus on sulkeutunut 12.6.2022 14:52
Myyjä edellyttää ostajalta tunnistautumista ja vähintään 1 palautepistettä.
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.