Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus

Ottopoikia ja työläistyttöjä - yhdeksän tarinaa Tampereelta

Pauli Kallio - Tiitu Takalo

61 sivua
Tampereen museoiden julkaisuja 117

Museokeskus Vapriikki 2011

 

Kotimaisen sarjakuvataiteen tamperelaiset huippunimet, käsikirjoittaja Pauli Kallio ja taiteilija Tiitu Takalo ovat laatineet yhdeksän sarjakuvatarinaa Tampereen historiasta. Lauantaista lähtien ne ovat nähtävillä Vapriikissa näyttelynä sekä sarjakuva-albumina museokaupassa. 

Hanke lähti liikkeelle Tampereen 230-vuotisjuhlavuonna, kun Vapriikki tilasi Tammerkoski-näyttelyyn sivun mittaiset tarinat yhdeksästä perheestä rautakaudelta 2000-luvulle. Työ on nyt laajentunut 1.4.2011 julkaistavaksi uraauurtavaksi sarjakuva-albumiksi Tampereen historiasta ja näyttelyksi sarjakuvan originaaliteoksista sekä sarjakuvan tekoprosessista. Näyttely on esillä Vapriikissa 2.4.-4.9.2011.

Hanke vaati tiivistä vuorovaikutusta sarjakuvantekijöiden ja museon tutkijoiden välillä koko prosessin ajan. Vapriikin työryhmä hahmotteli jokaiselle valitulle aikakaudelle perheen ja sille elämänpiirin. Sarjakuvan tekijöiden kanssa pohdittiin yhdessä kunkin aikakauden elämää, pukeutumista ja tapakulttuuria. Tarinoiden perheet ovat kuvitteellisia, mutta ne pohjautuvat arkeologian ja historiatieteen tarjoamaan tietoon. 

Pauli Kallio on vankalla käsikirjoittajan ammattitaidollaan puhaltanut henkiin perheet ja laatinut aikaa kuvaavia pieniä koskettavia tarinoita ihmisten elämästä. Tarinat nousevat samalla kuvaamaan ajan murroksia ja tyypillisiä piirteitä. Sarjakuvanovellien kautta menneiden polvien ihmisten elämään avautuu uusia näkökulmia. Samalla ne tuovat historiaan sijoittuvat arkipäivän tapahtumat lähelle nykyhetken ihmisten kokemusmaailmaa. 

Tiitu Takalon elävä viiva tuo hienovaraisesti esiin ihmisten luonteenpiirteet ja tunteet. Erityisellä huolella tehdyt piirrokset ja valittu esitystapa laveerauksineen vaatii suurta ammattitaitoa. Kiehtovat kuvat linkittyvät hienosti suomalaisen kuvituksen, kansainvälisen sarjakuvan ja kuvataiteen traditioihin. 

Vapriikin julkaisema sarjakuva-albumi Ottopoikia ja työläistyttöjä sekä sitä esittelevä näyttely juhlistaa omalta osaltaan sata vuotta täyttävää suomalaista sarjakuvaa. Sarjakuvan juhlavuoden tapahtumat jatkuvat Tampereella Tampere kuplii -tapahtuman merkeissä sekä kesällä mediamuseo Rupriikissa avautuvan Puupäähatulla palkitun Tommi Musturin näyttelyllä.

 

Asiasanat kulttuurihistoria mikrohistoria kaupunki perhe-elämäasuminen Tampere Suomen historia Paikallishistoria Pirkanmaa sarjakuva albumi sarjakuva-albumi

Näytä lisää Näytä vähemmän

Korko 0 %, kulut 0 €
Kuukauden kuluton maksuaika ostoksille.

Huutoluoton myöntää
IPF Digital Finlandin omistama Credit24.

Osta heti

10 €
tai
Ilmoitus on sulkeutunut 5.11.2017 23:11

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.