Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus

Aino Ackte syntyi Niklas ja Emmy Ackten musiikkiperheeseen. Ã?idin täyttymättömät toiveet piiskasivat tytärtä eteenpäin. Hän pääsi opiskelemaan Pariisin konservatorioon ja sai sen jälkeen kiinnityksen Suureen Oopperaan. Tie kuilki Dresdenin kautta vihdoin Lontoon Covent Gardeniin.

Ackten rikkaaseen elämään sisältyi paljon: Pariisin vuoden 1900 maailmannäyttelyn suomalaiset konsertit ja laajat kiertueet, kotimaisen oopperan elvyttäminen ja johtaminen, Savonlinnan oppperajuhlien perustaminen ja johtaminen, opetustyö ja kirjallinen toiminta.

Ackte kuoli 1944. Tiedot hänen elämäntyöstään olivat levällään Pariisin Suuren Opperan arkistoista aina Savonlinnan Suruton- museoon: 15 paksua mapillista kirjeenvaihtoa, satoja lehtikirjoituksia ja -arvosteluja, alan kirjallisuutsta ja arvokasta muistitietoa.

Näin syntyi Pariisin primadonna - kokovartalokuva taiteilijasta ja naisesta, joka oli merkittävä laulajatar ja vaikuttaja ja hurmaava nainen, ei suinkaan virheetön  mutta ehdottomasti Suuri Suomalainen.

1. p. 1988, WSOY, 356 s. Kovakantinen kirja kansipapereineen on mielestäni ikäisekseen todella hyväkuntoinen.

Postimaksut huutajalle

Näytä lisää Näytä vähemmän

Korotonta maksuaikaa ostoksille

Ensimmäinen kuukausi on aina täysin kuluton ja koroton uudelle asiakkaalle. Voit maksaa luoton pois heti tai halutessasi joustavasti enintään 36 erässä.

  • Avaa hakemus ja kirjaudu pankkitunnuksin
  • Täytä hakemus ja siirrä tilillesi tarvittava summa
  • Maksa ostokset

Huutoluoton myöntää
IPF Digital Finlandin omistama Credit24.

Osta heti

9 €
Ilmoitus on sulkeutunut 6.1.2018 22:07

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.