Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus

Käyttämätön minttikuntoinen klassikko alkuperäiskotelossa, varakoukun sekä ohjeen kera, mikä kuuluu seuraavin saatesanoin:

Ben-Van viehe on kehitetty erikoisesti lohien kalastukseen, mutta sopii yhtäläisesti kaikkien petokalojen pyydystämiseen. Se on erinomainen heitto- viehe, jonka lentokyky on hyvä ja jota heittäessä sen osittain piilossa olevat koukut estävät siiman sekaantumisen itse vieheeseen. Uutta alalla ovat vieheen värit, erikoiset fluori-fosfori yhdistelmät jotka saaden aikaan näkymättömästi valojen ja varjojen heijasteita, sopeuttavat vieheen paremmin ympäristöönsä. Vieheen uintiliike on määritetty mahdollisimman hyväksi, sitä voi muutella eri vetotavalla ja nopeuksilla tai nykäyksillä. Se pysyy kallistelematta ja jäljittelee oikean kalan uintia.

Vihjeitä kalastajille, jotka ehkä ennestään eivät tunne eri tilanteissa kalan "syöntiin" vaikuttavia yleisimpiä osatekijöitä.

Kalan liikkuma- ja syöntiajat ovat tärkeät, tavallisimmin aamuvarhainen puolenpäivän jälkeen ja iltamyöhäinen. Suurimman poikkeuksen tekevät joki- ja koskilohet, joiden syöntiaikaan auringon sijainnilla on suuri, jopa ratkaiseva vaikutus. Vieheen uintiliike ja värit ovat ratkaisevimpia tekijöitä sen kalastavuudelle, eikä yleisviehe saa olla kaunisvärinen eikä kiiltävä, joskin poikkeuksena ovat metalliset houkutinvieheet. Monivuotisen kokemuksen perusteella sovitetut värit ovat osoittautuneet sopiviksi kaikissa kalastusvesissämme: meressä, järvissä ja Pohjolan koskissa.

Vieheen päävärit ovat: hopea, hopea-kulta- ja kulta-kupari yhdistelmät, ja koska kirkas sää ja erikoisesti aurinko heijastuttavat sekä pohjan että rannan värejä voimakkaasti veteen, sävyttävät valot, varjot ja heijastumat vieheen värit houkutteleviksi. Tästä johtuen suositellaan aurinkoisella ja muuten kirkkaalla säällä sekä kirkkaassa että tummassa vedessä kultasävyä, auringonpaisteella iltamyöhästä aamuvarhaiseen tummassa vedessä kuparisävyä, mutta pilvisellä tai sateisella säällä vuorokauden ajasta riippumatta hopeasävyä. Veden korkeusvaihtelut vaikuttavat kalojen liikkeisiin ja syöntihaluihin, veden nousu ja lasku joissa ja koskissa tekevät kalojen liikkumisen ja syönnin jaksottaiseksi. On myös todettu, että kala ottaa parhaiten nousuveden alussa veden nousun pysähtyessä ja laskuveden alussa veden laskun pysähtyessä. Sama ilmiö esiintyy meressä, mutta on erikoisesti huomioitava Lapin jokien koskilla kalastettaessa. Kalamiehen ensimmäinen toimenpide on merkkitikun asettaminen veteen, suojaiseen paikkaan, jotta tilanne olisi helppo havaita.

Ohje: Aloittaessanne kalastamisen tyäntäkää koukun runko-osa vieheessa olevaan koukun ohjainreikään, lopettaessanne vetäkää koukut ulos ja puhaltakaa vesi pois rel'ist?. Jättäkää koukut vapaalle pannessanne vie- heen koteloon.

Kalaterveisin Beni Vanninen

Toimituskulut huutajalle
Näytä lisää Näytä vähemmän

Huutokauppa

Lähtöhinta:
4 €
Ilmoitus on sulkeutunut 19.4.2024 9:23
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Huutokauppa

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Huutohistoria

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.