Kuvaus

Loistava kotimainen leffa!

Paha perhe (2010)
Pahan perheen tsekkasin kesällä Sodankylän elokuvajuhlilla. Elokuva oli vielä Miehen työtä parempi ja jätti odottamaan jo mielenkiinnolla Salmenperän seuraavaa teosta.

Käräjätuomari Mikael Lindberg (Ville Virtanen) asuu uuden vaimonsa ja kahden poikansa kanssa jokseenkin rauhallista elämää. Pojista vanhempi, Dani (Lauri Tilkanen), on edellisestä, myrskyisästi päättyneestä avioliitosta. Avioliitosta on myös toinen lapsi, tytär Tilda (Pihla Viitala), joka asuu äitinsä kanssa Kööpenhaminassa. Pian Tilda saapuu kuitenkin sekoittamaan perheen arkea, kun hänen äitinsä kuolee Tanskassa. Tilda muuttaa saman katon alle perheen kanssa. Mikael pyytää vaimoaan ja nuorempaa poikaansa muuttamaan siksi aikaa hotelliin konfliktien välttämiseksi.

Tilda ja Dani ystävystyvät pian ja hakevat toisistaan tukea. Ylihuolehtivaisen isän epäilykset heräävät. Hän alkaa pelätä lastensa ajautuvan sukurutsaussuhteeseen. Todellisuudessa Dani ja Tilda suunnittelevat karkaavansa yhdessä Suomesta. Dani on löytänyt Tildaan tutustuttuaan oman villin ja vapaan puolensa, joka jyrkän isän kasvatuksen alla on ollut tukahdutettuna vuosia. Mikael yrittää kaikkensa estääkseen lastensa suunnitelmat.

Paha perhe on tragikoominen tarina siitä, kun kontrolli pettää. Huolehtivan ja jäykän Mikaelin yritykset hallita lastensa elämää ovat lähinnä surkuhupaisia ja säälittäviä. Isän ote lipsuu jatkuvasti. Kuten jo sanoin, elokuva oli vielä Miehen työtä parempi ja monella eri tavalla. Välillä kuvat olivat suorastaan upeita ja varsinkin viimeinen kuva jäi kummittelemaan mieleen pitkäksi aikaa. Elokuvan on tuottanut Aki Kaurismäki ja jotain kaurismäkeläistä siitä löytyykin. Näyttelijäsuoritukset ovat suomalaisen nykyelokuvan parhaimmistoa, varsinkin Ville Virtanen tekee unohtumatonta työtä epätoivoisena isänä.

Paha perhe (2010)
Ohjaus: Aleksi Salmenperä
90 minuuttia

 

Ohjaaja Aleksi Salmenperä

Tuottaja Aki Kaurismäki

Säveltäjä Ville Anselmi Tanttu

Kuvaaja Tuomo Hutri

Leikkaaja Samu Heikkilä

Lavastaja Markku Pätilä

Pääosat

Ville Virtanen
Pihla Viitala
Lauri Tilkanen

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

5 €
Sulkeutuu 68 vrk 18 h 3 min
Myyjä edellyttää ostajalta vähintään 1 palautepistettä.
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

5 € Sulkeutuu 68 vrk 18 h 3 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.