Kuvaus

[W0715]

KLIKKAA KUVA ISOMMAKSI.

Kuvanmukainen Hyvässä iskussa oleva nidottupainos ENGLANNIN HOVIN / ROYALTIES / KUNINKAALLISTEN diggareille.

TÄSTÄ HYVÄÄ LUKEMISTA KESÄKSI.
 

Sarah Goodall & Nicholas Monson: Palatsipäiväkirja -  12 vuotta prinssi Charlesin hovikirjurina

Palatsipäiväkirja on Sarah Goodallin muistelmateos hänen vuosistaan prinssi Charlesin palveluksessa Englannin hovissa 1980-luvun loppuvuosilta aivan 2000-luvun alkuun. Goodall vaikuttaa iloluontoiselta ihmiseltä, joka osaa nauraa omille kömmähdyksilleen, kosteille juhlille ja vaihtuville poikakavereilleen. Hänellä on sisäinen Nanny, eräänlainen järjen ääni, joka palauttaa hänet tarpeen tullen takaisin maan kamaralle. Palkka prinssin hovikirjurina ei ole kummoinen, mutta ainakin siihen sisältyy hienoja luontoisetuja ja hovin ammattinimikkeetkin ovat omaa luokkaansa! Yli kymmenen palvelusvuoden jälkeen Goodall ajautuu kuitenkin sellaisiin ongelmiin, ettei hän niistä enää puhumalla selviä.

Englannin kuninkaallisten elämä näyttäytyy kirjassa juhlien ja mitä erilaisimpien skandaalien sävyttämänä vuoristoratana. Goodallin palvelusvuodet ajoittuvat niihin vuosiin, kun prinssi Charlesin ja prinsessa Dianan avioliitto alkaa lopullisesti rakoilla ja molemmilla on tahoillaan omat rakastettunsa. Lopulta prinsessa Diana kuolee traagisissa merkeissä Pariisissa ja prinssi Charles avioituu Camillansa kanssa. Samoihin aikoihin Goodallin vuodet hovikirjurina ovat ohi, mutta muistot palatsin yli kymmenestä vuodesta eivät katoa.

Tämänkaltaisten kirjojen suosion voi ymmärtää ihmisten puhtaalla tirkistelynhalulla. Samasta syystä monet juorulehdetkin tekevät kauppansa. Kuninkaallisten elämä ja arki ovat niin tavallisesta kuolevaisesta poikkeavia, että voi hyvin arvata lähes jokaisen heidän lähipiirissä olleen julkaiseman teoksen saavan lukijoita. Itselleni jäi prinssi Charlesista kirjan perusteella aika yksinäinen kuva: hänen asemassaan ei voi koskaan olla varma, kuka on todellinen ystävä ja kuka puolestaan tekee hänelle palveluksia vain hänen asemansa vuoksi. Palatsipäiväkirja on viihdyttävästi kirjoitettu, joskin epäilen kaikkien "paljastusten" todenpitävyyttä.

2. painos

Suomentanut Jelena Vallenius

WS Bookwell OY - Juva 2008

VOITTOHUUTO ja PK. 1,90e TILILLE ja PAKETTI POSTIIN.

PK.  on viitteellinen ja se veloitetaan ostohetkellä POSTI:N hinnaston mukaan. POSTI vain tuntuu nostavan hintoja niin tiheään, että kohteessa saattaa olla jo huudon päättyessä "vanha Postitus hinta" :-Edelliset korotukset olivat: 04/17, 01/17, 11/16, 02/16, 02/15, 01/14, 06/13 ja 10/12.

PS. Valitettavasti en ole ennustaja, enkä ole Postissa töissä,  joten en voi tietää noista korotuksista ennakkoon, mutta  pyrin silti  aina pitämään tiedot ajantasalla, mutta minulla on vaan niin paljon kohteita myynnissä, että ei toivoakaan aina korotusten tullen päivittää tietoja ajantasalle, siinä menisi nääs päiviä / viikkoja

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

1,95 €
tai
Sulkeutuu 99 vrk 6 h 27 min

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

1,95 € Sulkeutuu 99 vrk 6 h 27 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.