Kuvaus

Huuto-/ostohinta  y h d e s t ä  kirjasta.

Kohteen sulkeuduttua ilmoita valintasi!

 

1. Pentti Holappa: YSTÄVÄN MUOTOKUVA. Päällys: Marjaana Virta. 1999 Otava. 480-sivuinen sidottu kirja, lukematon, kansipaperissa joku pieni repeämä, itse kirja täysin ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Ystävän muotokuva (1999) -romaanillaan Pentti Holappa sai vuoden 1998 Finlandia-palkinnon. Teos kertoo kahden nuoren miehen intohimoisesta ja raatelevasta ystävyydestä sodanjälkeisinä vuosina. Aistillisen lihasromantiikan ja sävykkään kulttuuriparodian täyttämässä teoksessaan 50-luvun modernistina julkisuuteen tullut kirjailija irtautuu sovinnaisista kaavoista rohkeammin kuin koskaan aikaisemmin. "Asser Vaho on minun päässäni ja vie siellä kaiken liikenevän tilan eikä tyydy edes siihen. Asser on ekspansiivinen, valloittaja ja kuten kaikki valloittajat hän tunkeutuu uusille alueille hävittämällä kyliä ja viljelyksiä, tappamalla pahaa-avistamattomia ja syyttömiä ihmisiä. – – Sarvitta ja hampaitta: Olen päättänyt kirjoittaa romaanin Asser Vahosta."

Pentti Holappa (s. 1927 Ylikiiminki) on suomalainen kirjailija ja runoilija. Holappa toimi 1972 kulttuuriministerinä SDP:n mandaatilla. Hän oli Ajankohta-lehden päätoimittaja 1967–1968. Hänellä ja Olli-Matti Ronimuksella oli  Helsingissä Kampintorin antikvaarinen kirjakauppa, Holappa & Ronimus. Holappa on saanut useita kirjallisuuspalkintoja. Hänen tunnetuin teoksensa on Ystävän muotokuva (1998), joka kertoo usean vuosikymmenen ajan kestävästä kahden miehen intohimoisesta suhteesta. Kirja oli ilmestyessään arvostelumenestys ja Holapalle myönnettiin teoksesta Finlandia-palkinto 1998. Teos on käännetty  saksaksi ja ranskaksi. Holapan tuotanto käsittää myös suomennoksia ranskan- ja englanninkielisestä kirjallisuudesta, kuten Claude Simonin romaanin Flanderin tie ja Samuel Beckettin näytelmiä.

 

2. Panu Rajala: SYDÄMENJÄRISTYS: KOLME KIRJAA JOHANNES HULTTION ELÄMÄSTÄ. 1999 Otava. 361-sivuinen sidottu kirja, lukematon, ehjä kansipaperi, itse kirja täysin ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Sydämenjäristys: Kolme kirjaa Johannes Hulttion elämästä (1999) on Panu Rajalan esikoisromaani. Teos on sekä psykologinen romaani että avainromaani. Tapahtumat sijoittuvat 1990-luvulle. Johannes Hulttio, leskimies, hakee intohimoisesti uutta ihmissuhdetta. Moni kohtaaminen jää kuitenkin surutyön varjoon. Johanneksen mielen täyttää Mari, edesmennyt vaimo, jonka kanssa mies käy kaipaavia keskusteluja. Dosentti Hulttio jatkaa itsepintaisesti etsintäänsä ja saa myös naisilta tarjouksia. Toivorikkaassa sydämessään hän kuitenkin uskoo kohtaloon.

Panu Rajala (s. 27.8.1945 Helsingissä) on kirjailija, kirjallisuudentutkija ja professori emeritus. Rajala on toiminut mm. Helsingin yliopiston assistenttina (1976–1982), MTV Oy:n teatteripäällikkönä (1983–1985) ja Tampereen yliopiston draaman ja teatterin tutkimuksen professorina (1997–2007). Ensimmäisestä avioliitostaan malli ja juristi Elina Ylivakerin kanssa Rajala jäi leskeksi 1988. Hän oli naimisissa iskelmä-laulaja Katri Helenan kanssa 1997–2004. Kolmannen avioliiton hän solmi 2007. Panu Rajala on julkaissut romaaneja, elämäkertoja sekä useita Sillanpää-aiheisia teoksia, näytelmiä ja kuunnelmia. F. E. Sillanpään seuran puheenjohtaja hän on ollut vuodesta 1996 ja Suomen Vanhan kirjallisuuden päivien ohjelmajohtaja vuodesta 2007. Panu Rajalan romaanit: Sydämenjäristys: Kolme kirjaa Johannes Hulttion elämästä (1999), Senaatin ratsumies (2003), Ratsumiehen rakkaus (2005), Runoilijan sydän: J. H. Erkon täyttymätön elämä (2006) ja Kuningasajatus (2007).

 

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 85 vrk 23 h 23 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

8 € Sulkeutuu 85 vrk 23 h 23 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.