Kuvaus

Kaunis koriste ja paperipaino Arminus patsaasta, se kulkee myös nimellä " Euroopan Vapauden Patsas ", ollen vielä toki komeampi, kuin Liberty  neito vapaudenpatsas  New Yorkin edustalla. Tämä Euroopassa seisova on komeampi ja iso, Euroopassa on vaikuttava patsas, oikea Vapaudenpatsas.  !

Halkaisija on 82mm ja korkeus on lasille 28mm, sisällä on kaunis antiikki kuva tästä monumentista. Paino 300g
MIL17JN315 Paperipaino kirkasta lasia, antiikkia.  Arminus eli Hermannsdenkmal koriste käytetty, vanha.  Kohde on Löbau , Saksa

Koko Euroopan kannalta kaikkien aikojen tärkein sota taistelu  tapahtui jo yli 2000 vuotta sitten, mutta sen vaikutukset näkyvät yhä yhteiskunnassamme.    Mikäli germaaniheimon "Arminius   eli Hermanni "  ei olisi voittanut tätä taistelua ja iskenyt todella pahasti senaikaiseen Maailman Imperium valtioon, puhuisimme todennäköisesti kaikki Euroopassa latinalaisperäisiä kieliä.  Juuri tämän voittoisan tappelun takia alkoi germaanikieli ja germaani- kulttuuri nousta. Germaanikieliä ovat nykyään saksa, englanti, hollanti, (flaami) norja,ruotsi,tanska.  


Kohteeseen liittyvää taustatietoa aivan omasta päästäni:
Oikea patsas seisoo luonnossa Saksan Osnabrück kaupungin lähellä, erään kummun laella ja kohottaa siellä miekkaansa voittohuudon kanssa : " Rooman Imperium on saanut iskun, mistä se ei vähään aikaan toivu !"
Historiallinen täysin varma taistelu tapahtui Teutoburgin metsässä armon vuonna 9 jälkeen Kristuksen.
Silloin vedätti entinen Rooman armeijan upseeri Arminius kolme legioonaa  villien germaanien väijytykseen ja kolme päivää taisteltiin, lopulta makasi n. 30,000 Rooman Imperiumin  huippukoulutettua sotilasta kuolleena metsässä .  Roomalaisia orjia, kokkia, naisia ja muita siviilejä oli paennut sekopäisinä metsiin ja tuhansia ihmisiä ja  heidän kohtalostaan ei ole tietoa. Siviilit joutuivat joko villi eläimien ruuaksi tai metsän villit nappasivat heitä omiksi orjiksi ja apulaisiksi. Satoja naisia, lapsia ja muuta palvelusväkeä oli karavaani kulkueessa kuitenkin ollut.... 

Tämä taistelu muutti koko historian kulun Euroopassa. Latinan kieli (Italia, espanja, ranska, portugali) sai sykäyksen taaksepäin ja alkoi nousta germaanikieli (saksa, hollanti, englanti, norja,tanska,ruotsi)  Euroopan valtakieliksi. Rooma ei koskaan toipunut tästä takaiskusta. Ympäri Rooman Valtakuntaa  aina Espanjasta Palestiinaan asti, kuiskittiin joka
tavernassa viinipikarin takana:  " Kuinka tämä on mahdollista ?"  Kolme huippu vahvaa ja hyvin varustettua legioonaa katoaa Germaani metsään..... Kohtalo puuttui peliin ja maailman kehityssuunta muuttui. Alettiin puhua aivan hirveistä villieläin sotureista, jotka asustelevat Germanium metsissä, niitä pelättiin ! Kauheita petoja !  Sana germaani alkoi luoda mainetta todella pelottavana soturina. 

Jos maailmanhistoriassa olisi nimettävä taisteluita, joiden merkitys oli ihmiskunnan kehitykselle tärkeää, kuuluu tämä ehdottomasti niiden joukkoon. Jokainen sotilas, militääri koulutuksen saanut on käynyt vähintään kerran katsomassa tätä patsasta luonnossa. Sen juurella polvet notkistuu liki kaikilta ammatti sotilailta, yhä tänään !

Millainen on sitten luonnossa tämä monumentti, jota käyvät miljoonat turistit katsomassa? Pelkästään Arminiuksen ylös kohti taivasta olevan miekan pituus on 7 m. Patsas on valtava ja vaikuttava !

Kuinka on mahdollista tappaa edes yhtä senaikaista Rooman Imperiumin sotilasta? Hänellä oli kilpi, haarniska ja hyvä miekka, hyvä koulutus. Jo yhden sellaisen sotilaan tappaminen olisi uhkapeliä omalla hengellä, entä kun heitä on metsässä 30,000 kpl. Lue tästä taistelusta,kulkee nimellä Varus taistelu.

Taistelu nimeltään Varus ?  Juu, nimi tulee Roomalaisen sotapäällikön nimestä, hän oli Mr. Varus ja kuoli kahakassa, legendan mukaan  hän juoksi omaan miekkaansa. 

sotilas sota soturi armeija army military militaria . Paikkakunta Osnabrück Saksa , noin 15km pohjoiseen on Varus taistelun museo ja siellä ase ja sotilas koulutuksen saanut mielellään piipahtaa katsomassa tätä julman kolmen päivän ajan tapahtunutta roomalaisten sotilaiden teloitusta. He eivät voineet paeta, metsät olivat satoja kilometriä syviä ja synkkiä, hoitamattomia. Ympärillä oli suo maastoa johon raskailla haarniska miehillä ei ollut asiaa mennä.  

Germaani raakalaiset taas jaksoivat vihata ylivoimasta vihollistaan ja väsymättä heittivät aina keihäitä heitä kohti. Roomalaiset puolestaan ampuivat erilaisilla singoilla  ja katapulteilla suippopäisiä lyijykuulia ilmaan ja ne tekivät hyvin kipeää osuessaan.  

Roomalaista palvelusväkeä oli paljon mukana, kokkia, palvelijoita, paljon naisia ja he lähtivät pakenemaan ehkä yön pimeydessä metsiin; heidän kohtaloistaan ei ole tietoa. 

Roomalaiset historoitsijat kirjoittavat, että taistelu käytiin Teutoburgin metsässä. Valitettavasti emme tiedä, mitä metsää he nimittivät näin.    Kun 1800 luvulla alkoi kansallistunne nostaa päätään Keski-Euroopassa, antoi eräs seura eräälle Saksan metsistä tämän nimen, mutta se on vain aivan puhdasta arvailua, missä se metsä sijaitsi  ihan oikeasti, silloin 2000 vuotta sitten, sitä me emme tiedä. Oikeastaan emme tiedä edes Arminiuksen eli Herrmann oikeaa saksalaista nimeä, ainakaan  se ei ole Hermann, se nimi tuli käyttöön vasta vuonna 1100. 

Arminus Herrmann patsas seisoo lähellä DETMOLD kaupunkia, Hannoverin ja Osnabrückin puolivälissä ja on auki päivisin yleisölle, siellä on turisteja....varaa aikaa. Koko perheen retkikohde ja se jää palavasti lasten mieleen. Valokuvaa itsesi erään historian maineikaan ja voitokkaan "separistin, vapaustaistelijan "  patsaan edessä. Hän ei suostunut taipumaan ison senajan mahtavan Rooman Imperium alamais vasalli kansaksi vaan halusi olla itsenäinen ja vapaa. 

New York edustalla seisoo myös eräs vapaudenpatsas, Liberty Neito. Ehkä suurin kaikista näistä sotamuisto taistelu patsaista seisoo nykyajan VOLGOGRAD Venäjällä, entinen nimi Stalingrad. Siellä seisoo upea nainen miekka koholla ja venäläiset sanovat, että siinä huutaa " Äiti isänmaa poikiaan mukaan !"  Internetistä näet sen kuvan. Se on jättiläis patsas.


Lähetyskulut voi hyvin yksinkertaisesti "alentaa siedettäviksi" sillä usein on postimaksu porrastettu painon mukaan ja lähetyskulu on siksi aivan sama, painaa tavara 1kg tai 5kg. Kun huudat samaan pakettiin myös jotain muuta, postimaksu on kohtuullinen. Myös muut kuriirilähetystavat ovat mahdollisia, niissä usein paketin koko on hinnoittelun peruste, eikä paino.
On järkevää ehkä pyytää sitoumuksetta lisää valokuvia ja katsoa, mitä muuta sama lähde tarjoaa, yli 100 kohdetta!

Normaalisti voittaja maksaa tilisiirtona minun Suomen Danske Bank  pankin tilille. 

Huutokaupan kohde on se,mikä näkyy valokuvassa ja vain se, minkä näet kuvassa, kuuluu myös kauppaan. Jos valokuvassa ei esim. näy myynti/esittely/laatikkoa, ei se kuulu kauppaan tai joku muu tarvike, jonka oletat olevan mukana, mutta ei ole valokuvassa, sitä ei ole mukana.

Tavaran kunnon määritelmän perusta on aina optinen tarkastelu, en missään tapauksessa kokeile ja testaa tavaran toimintaa tai sielunelämää. Siksi on mahdollista, että määritelmässä kohteen kunnossa lukee "hyvä" ja kotona havaitset, ettei koje/esine/kohde toimi. En siis kokeile kaikkia lamppuja, en puhalla joka huuliharppua, en testaa tavaraa. Tiedossa olevan vian ilmoitan aina.
Koska kaupan on  käytetty tavara, voi niissä olla naarmuja ja muita käytön jälkiä.
Voit aina ennen kauppaa soittaa minulle, katson kohdetta tarkasti, tai pyytää siitä lisää valokuvia !
Suurin osa on peräisin perheen käytöstä, aivan pienen murto-osan taas olen ostanut kaverilta Belgiasta,kun hän purkaa ja tyhjentää taloja ja asuntoja. Ostan ne itselleni omaan käyttöön/ keräilyyn ja kun aikaa kuluu, tai rahapula vaivaa, yritän kaupitella tätä omaa tavaraani halvalla eteenpäin. Vanhan tavaran kaupittelusta ei yleensä tule edes voittoa, mutta tappioita voidaan edes minimoida. 

 Huutonetin reilun pelin sääntöjen mukaisesti on huudon tekijän ennen huutoa luettava tarjouksen kaikki ehdot läpi ja huudon antamalla hän myös hyväksyy niiden noudattamisen.  Huudon voittaja sitoutuu noudattamaan 
niitä toimitus-ja maksutapoja, jotka on ilmoituksessa kerrottu, esim. en hyväksy mitään rahasiirtoja Western Union avulla  vaikkapa Afrikasta.

Ole hyvä ja lue ehdot läpi ennen huudon antoa !
 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 98 vrk 2 h 37 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

18 € Sulkeutuu 98 vrk 2 h 37 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.