Kuvaus

Parempi myöhään...

Parempi myöhään... on vuosina 1979-1980 lähetetty suomalainen televisiosarja, jonka käsikirjoittivat Seppo Ahti ja Neil Hardwick. Ohjauksesta vastasivat Speden ohjelmissa oppinsa saanut Inkeri Pilkama ja MTV:n viihdepäällikkö Päiviö Pyysalo.

Ohjelman juontajina ja päätähtinä loistivat Ritva Valkama ja Pentti Siimes, muut näyttelijät olivat Jussi Jurkka, Marita Nordberg, Jukka-Pekka Palo ja Tiia Louste. "Illan siimeksessä johdatamme teidät viihteen valkamaan." oli ohjelman mainosteksti.

Ohjelma koostui Seppo Ahdin Valkamalle ja Siimekselle kirjoittamista humoristisista juonnoista, Neil Hardwickin kirjoittamista sketseistä sekä monipuolisista musiikkinumeroista. Valkaman ja Siimeksen juonnot kuvattiin elävän yleisön edessä, edellisenä päivänä ennen ohjelman ulos tuloa, jotta ohjelmaan saatiin mukaan ajankohtaisia heittoja. Etukäteen nauhoitetut sketsit näytettiin studioyleisölle isolta tv-ruudulta. Ohjelmaa esitettiin kerran kuussa, lauantai-iltaisin klo 22.20-23.20.

Huolellisesti hiotut sketsit ja juonnot perustuivat terävälle sanailulle ja kielelliselle leikittelylle, ja edustivat siten älyllisempää huumoria kuin monet muut sen aikaiset sketsisarjat. Valkaman ja Siimeksen eri hahmoina esittämistä lemmenpariduetoista tuli supersuosittuja. Ensimmäisessä ohjelmassa tammikuussa 1979 nähtiin Akun ja Iineksen esittämä "Sinut haluan vain". Se kuvattiin pahvilavasteissa studiossa, jossa oli paljon lamppuja, ja paikalle oli kutsuttu toimittajia seuraamaan nauhoitusta.

Valkaman ja Siimeksen yllä olleet Ankka-toppapuvut saivat näyttelijöiden hien pintaan: kun ottojen jälkeen "ankat" Valkama ja Siimes lässähtivät istumaan lattialle, pusertui höyhenistä useiden litrojen lätäkkö. Akun ja Iineksen jälkeen duetoimaan pääsivät myös mm. Väinämöinen ja Aino, prinsessa ja prinssiksi muuttuva sammakko, Miss Piggy ja Liberace sekä King Kong ja valkoinen nainen. Lemmenpariduetoista tehtiin oma koosteohjelma. Ohjelma myös päättyi tavallisesti satiiriseen "iltasatuun", jonka Jussi Jurkan esittämä tupakkatakkinen satusetä luki nojatuolistaan.


Ohjaaja(t): Inkeri Pilkama, Päiviö Pyysalo

Pääosissa: Ritva Valkama, Pentti Siimes, Marita Nordberg, Jussi Jurkka, Tiia Louste, Jukka-Pekka Palo

Kesto: 500 min

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

29,90 €
tai
Sulkeutuu 18 vrk 8 h 11 min

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

29,90 € Sulkeutuu 18 vrk 8 h 11 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.