Kuvaus

  •  
  • Pariisilainen macaron-leivos opastaa valmistamaan ranskalaisia mantelikeksileivoksia eli macaroneja, jotka ovat päältä rapeita ja sisältä pehmeitä, samoin kuin tekemään niihin niin makeita kuin suolaisiakin täytteitä. Tämä ensimmäinen suomeksi julkaistu opas macaronien saloihin sisältää 77 herkullista reseptiä, joiden avulla voit toteuttaa mm. hunajamacaronit, kahvimacaronit, omenamacaronit, salmiakkimacaronit, punajuuri-vuohenjuustomacaronit, vadelmabalsamicomacaronit tai oliiviöljyllä maustetut macaronit. Pariisilainen macaron-leivos on CUISINE CHIC -sarjan toinen julkaisu ja jatkaa Sylvie Aït-Alin ranskalaista keittokirjasarjaa. Sarjan ensimmäinen teos Pikkuherkkuja juhlahetkiin on julkaistu Kaislan kustantamana vuonna 2010.
  •  
  • Pariisilainen macaron-leivos / reseptit ja valokuvat: Sylvie Aït-Ali ; [suomentaneet Anna Rämö ja Elenita Suominen].
  • Kieli:suomi
  • Julkaistu:[Helsinki] : Kaisla, 2010.
  • Ulkoasu:162 s. : kuv. ; 22 cm.
  • Sarja:Cuisine chic
  • Alkuteoksen kieli:fre
  • ISBN:978-952-5861-02-0 (sid.)

Pieni johdatus macaron-leivoksen historiaan 

Macaron-leivoksen kuoret valmistetaan mantelijauheesta, tomusokerista, kananmunanvalkuaisista sekä sokerista, ja 1800-luvun loppupuolelta alkaen niitä on koottu kerrosleivoksiksi laittamalla erimakuisia täytteitä kahden kuoren väliin. 

Alun perin macaroneja tarjottiin kuitenkin täytteettöminä mantelikekseinä ja ensimmäiset havainnot macaroneista juontavat keskiajalle. Todellisen läpimurtonsa kansan suosikiksi macaronit tekivät kuitenkin vasta Ranskan vallankumouksen aikana, kun kaksi nunnaa, joita myöhemmin alettiin kutsua “macaron-sisariksi”, ryhtyi elättämään itseään Nancyssä myymällä macaron-keksejä. Heidän myötään leivonnainen levisi ympäri Ranskaa ja myös muualle maailmaa. 1800-luvulla keksittiin yhdistää kaksi macaron-kuorta laittamalla niiden väliin täytettä ja 1900-luvun vaihteesta alkaen leivoksista tuli suurta herkkua pariisilaiskahviloissa. 

Kaksikerroksisten macaron-leivosten rapeiden keksikuorten ja pehmeän täytteen suussa sulava yhdistelmä valloitti yhä useampien sydämen. Esittelemmekin teille kirjassamme juuri tällaisen pariisilaisen macaron-leivoksen valmistusohjeet, sekä parhaita makeita sekä suolaisia täytereseptejä.
Maukkaita leivontahetkiä – bon appétit!

Kirjailijasta: Sylvie Aït-Ali


Sylvie Aït-Ali ja Julien Colot

«Une femme ordinaire qui fait de la cuisine extraordinaire» Epätavallisen ihania herkkuja loihtiva aivan tavallinen nainen.

Sylvie Ait-Ali on ranskatar, jolla jo hyvin nuorena oli intohimo ruoanlaittoon. Hän haaveili ravintola-alan opinnoista, mutta kohtalo johdatti hänet hoiva-alalle, missä työskenteli vuosia leikkaussalihoitajana. Sylvie sairastui vakavasti ja havahtui miettimään elämänvalintojaan uudelleen. Halu seurata nuoruuden innostustaan sai Sylvien palaamaan ruoanlaiton pariin. Hän hakeutui merkittävien kokkien opetukseen ja onkin yksi Ranskan johtavan gastronomiakoulun l’Ecole Lenôtren oppilaista. Sylvie löysi ideoilleen oivallisen julkaisuväylän avaamalla ruoanlaittoon ja leipomiseen keskittyvän blogin. Hän on melkoinen moniosaaja: reseptiensä kehittelyn ja testauksen ohella hän myös valokuvaa valmistamansa herkut. Sylvien blogi saavutti Ranskassa nopeasti jättimenestyksen ja avasi hänelle ovet kustannusmaailmaan. Hänen elämäntarinansa muistuttaa hieman elokuvaa Julie & Julia. Vuodesta 2006 Sylvie Ait-Ali on työskennellyt kokopäivätoimisesti ruokatoimittajana. Keittokirjojen laatiminen, gastronomiakoulutukset sekä erilaiset ruoanlaittoon liittyvät tuote-esittelyt kuuluvat hänen tehtäviinsä. Sylvie on naimisissa ja hänellä on pieni tytär. Vapaa-ajat kuluvat perheen ja leipomisharrastuksen parissa.

 

Kuvassa huudettava tuote.
Klikkaa kuvaa

MUUT SAMAN OSASTON KIRJANI (harraste, rajaa sivusta tarkemmin )

http://www.huuto.net/hakutulos/category/683/sellernro/590510

Vakio viestipohja:
Lähes kaikissa kohteissa on enenmän tai vähemmän käsittelyn / varastoinnin jälkiä esim kirjojen kansissa.
Voit myös kysyä tarkemman katsauksen kohteen kunnosta jos olet esim keräilijä tai muuten kaipaat lisätietoa.

Huomioi huutaessa toimituskulut ei välttämättä vastaa postituskuluja.
Ei lisää maksettavaa.Voittajalle tulee tilitiedot Huuto.net automaattisen vakioviestin lopussa ( alhaalla).
Muista ilmoittaa maksaessasi kohteen NIMI.

Profiilista löytyy ajankohtaista tietoa.

 

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

7 €
tai
Sulkeutuu 93 vrk 13 h 18 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

7 € Sulkeutuu 93 vrk 13 h 18 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.