Kuvaus

Patrick K. O'Donnell: Bakom fiendens linjer. Uppdrag: Spräng Brennerpasset!

Optimal Förlag 2009, kovakantinen, 337 sivua
 

Bakom fiendens linjer bygger enbart på dokumentära händelser och källor. Berättelsen om de hemliga amerikanska fallskärmsjägarna som släpps ner bakom de tyska linjerna i norra Italiens bergstrakter är oavbrutet spännande. Hur ska de uppnå det storpolitiska målet, att skära av tyskarnas förbindelselinjer via Brennerpasset? Kommer de att klara sig i det iskalla alplandskapet? Kan de lita på de kommunistiska partisanerna i striden mot tyskarna?

Patrick O´Donnell har egna erfarenheter av krig och bygger upp sina historiska skildringar med de enskilda människorna i centrum. Bakom fiendens linjer har mycket att ge den historiskt intresserade. Hur gick det till när den amerikanska spionorganisationen OSS rekryterade sina medlemmar? Hur tränades de? Vilka överlevde uppdraget? En av de amerikanska spionerna har till och med en kärlekshistoria med en italiensk grevinna, som samarbetade med tyskarna men eventuellt också var dubbelagent åt Frankrike. Allt kunde hända under dessa år.

Författaren Patrick O´Donnell har skrivit flera bästsäljande böcker om andra världskriget och irakkriget. Han var den enda inbäddade författaren som skildrade den amerikanska attacken på den irakiska staden Fallujah och kan konsten att berätta en fängslande historia.

Boken innehåller ett 30-tal autentiska fotografier i svart/vitt. 
 
 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

10 €
tai
Sulkeutuu 69 vrk 18 min

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

10 € Sulkeutuu 69 vrk 18 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.