Kuvaus

Kovakantinen
521 sivua

Paul Carell: Poltettu maa - taistelut Volgan ja Veikselin välillä
Gummerus 2005 (näköispainos 1967 julkaistusta teoksesta)
Saksankielinen alkuteos "VERBRANNTE ERDE: Schlacht zwischen Wolga und Weichsel" ilmestyi 1966

'Marssi Venäjälle' -teoksen kirjoittaja kuvaa vavahduttavasti saksalaisten perääntymistä Venäjältä.

Saksan sotilaallinen mahti oli jo Stalingradissa kärsinyt musertavan iskun. Lopullisesti Venäjän sota kääntyi Hitlerille tappiolliseksi, kun uudistunut, hyvin koulutettu, täydellisesti varustettu ja häikäilemättömästi johdettu Neuvostoarmeija löi Saksan hyökkäyksen Kurskin rintamanmutkassa kesällä 1943.

Kurskista alkaa Wehrmachtin vetäytyminen Venäjältä. Leningradin saarto murtuu, saksalaiset joutuvat lähtemään Kaukasukselta, venäläiset ylittävät Dneprin. Ei lieju, eivät raivokkaimmatkaan taistelut, ei edes maanpolttotaktiikka pidätä Puna-armeijaa: se tunkeutuu Krimille ja avaa tien Veikselille. Tappio tai voitto, urhoollisuus tai pelkuruus - yhtäkaikki sota merkitsee sanomattomia kärsimyksiä Venäjällä taisteleville, sekä venäläisille että saksalaisille.

Paul Carrelin antama kuva Venäjän taisteluista on yhtä mielenkiintoinen ja monivivahteinen kkuin 'Marssi Venäjälle' -teoksessa. Valtaisaan lähdeaineistoon nojautuen hän siirtää lukijan etulinjan taisteluhaudasta Stalinin ja Hitlerin päämajaan, Nikita Hrustsevin tai von Mansteinin komentopaikasta rivimieheen. Teoksen viisikymmentä karttaa ja neljäkymmentä kuvasivua yhdessä vauhdikkaan tekstin kanssa luovat poikkeuksellisen elävän dokumentin toisen maailmansodan laajimmista maaoperaatioista.

­
------------------------------------------------------------------------------------
HUOM! POSTITUSTAUKO 16.4-28.4.2024.
­
Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 50 vrk 18 h 40 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

10 € Sulkeutuu 50 vrk 18 h 40 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.