Kuvaus

Pauli Laakkonen: KYNKKÄ. 1992 Keski-Suomen Kirjailijatalon julkaisuja 3 (painopaikka Gummerus Kirjapaino Oy). 148-sivuinen sidottu kirja, lukematon, täysin ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Kynkkä (1992) on Pauli Laakkosen esikoisromaani. Teos on lähtenyt liikkeelle veturimiesisän kertomuksesta ja kytenyt mielessä vuosikaudet. Tositarinan pohjalta Laakkonen lennättää huikeaa tarinaa talvisodan tiimellyksessä Viipurissa ja ympäristössä. Päähenkilöllä, samettisilmäisellä, kiharatukkaisella veturinkuljettaja Einar Kalströmillä on heikkous ja vahvuus: naiset. Matti, hänen työparinsa, on hiljainen mietiskelijä, eikä hyväksy kumppaninsa toilailuja: samalla kun Einar hoitelee morsiamia kuin veturia, Matti hoitaa veturia kuin unelmansa morsianta. Pommikoneet jylisevät, tykit jauhavat, mutta rautatieläisen on tinkimättä täytettävä osuutensa… Laakkosen persoonallinen ote, sanojen elävyys, lauseen lennokkuus saavat jopa kovan metallin, höyryävän rautahevon elämään lukijan mielikuvituksessa.

Pauli Laakkonen (s. 1934 Viipuri) on Jyväskylässä asuva entinen veturinkuljettaja. Elämäntyönsä hän on tehnyt Valtion Rautateillä Kotkassa ja Jyväskylässä. Yli kolmekymmentä vuotta veturin päällä on antanut upean näköalan ammatin valoihin ja varjoihin. Tärkeä harrastus jo ennen kirjoittamista on ollut kuorolaulu; hän on mm. laulanut Jyväskylän Rautatieläisten mieskuorossa vuodesta 1960. Laakkonen on julkaissut romaanit Kynkkä (1992) ja Verisaarnat (1999), näytelmän Rusinakausi (2002) sekä muistelmateoksen Valtaventtiili: elämäni syttypuita (2004).

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 58 vrk 3 h 27 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

8 € Sulkeutuu 58 vrk 3 h 27 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.