Kuvaus

Almodovar collection.
Suomiprintti. 4 leffaa: Kika, lihan värinä, kaikki äidistäni ja puhu hänelle.
Upea kokonaisuus.

Kika on elämänmyönteinen madridilainen meikkaaja. Ei ihme, että Kika on hermoromahduksen partaalla: hänen miehensä kuvaa häntä salaa vastapäisestä talosta, hän makaa miehensä isäpuolen kanssa, lesbo taloudenhoitajatar on rakastunut häneen, ja eräänä iltapäivänä taloudenhoitajattaren kehitysvammainen veli raiskaa Kikan… Pari-kolme ruumistakin osuu hänen tielleen. Kriitikot kautta maailman ylistivät Pedro Almodóvarin tärähtänyttä rakkauskarusellia.

Ohjaaja: Pedro Almodóvar

Näyttelijät: Peter Coyote,Victoria Abril,Karra Elejalde,Jesús Bonilla,Rossy de Palma,Joaquín Climent,Verónica Forqué,Bibiana Fernández,Àlex Casanovas,Santiago Lajusticia,Anabel Alonso,Manuel Bandera,Charo López,Francisca Caballero,Mónica Bardem

Lihan värinä :

Victor Plaza, jonka äiti on prostituoitu, syntyy madridilaisessa lähibussissa. Tapahtuneesta nousee suuri kohu, ja Victor saa itse pormestarilta elinikäisen ilmaiskortin kaikkiin kaupungin busseihin. 20 vuotta myöhemmin tapaamme jälleen Victorin, joka ottaa kaiken irti Madridin villistä yöelämästä. Eräänä iltana hän tapaa ohimennen erään naisen. Victor ei saa naista mielestään ja etsii tämän käsiinsä. Elena odottaa diileriään eikä tahdo tulla nähdyksi Victorin kanssa. Lihan värinä on riipaiseva jännityselokuva, ja Pedro Almodóvar on jälleen tyylinsä mukaisesti virittänyt tarinan varsin kiemuraiseksi.

 

Kaikki äidistäni:

Kaikki äidistäni (esp. Todo sobre mi madre) on Pedro Almodóvarin käsikirjoittama ja ohjaama elokuva vuodelta 1999. Sen pääosissa ovat Cecilia Roth, Marisa Paredes, Penélope Cruz, Candela Peña, Antonia San Juan ja Rosa Maria Sardà. Elokuvaa pidetään yleisesti yhtenä Almodóvarin parhaista, ja se palkittiin muun muassa parhaan vieraskielisen elokuvan Oscarilla sekä seitsemällä Goyalla.

Elokuva käsittelee vaikeita asioita, kuten AIDSia, transvestismia, sukupuolirooleja, uskontoa ja eksistentialismia. Hahmot esitellään suorasukaiseen ja romantisoimattomaan tyyliin, höystettynä kuitenkin ripauksella mustaa huumoria.

Elokuva kertoo Manuela-nimisestä (Cecilia Roth) sairaanhoitajasta, joka asuu Madridissa teini-ikäisen poikansa Estebanin kanssa. Esteban ja hänen isänsä eivät ole koskaan tavanneet toisiaan, ja ainut mitä Manuela on kertonut pojalleen isästä on, että tämä kuoli ennen hänen syntymäänsä. Esteban haluaa tulla kirjailijaksi ja pitää muistivihkoa aina mukanaan. Hän kirjoittaa parhaillaan tarinaa nimeltä Kaikki äidistäni, jonka nimi on mukaelma Joseph L. Mankiewiczin elokuvasta Kaikki Eevasta.

Juhlistaakseen Estebanin 17-vuotispäivää Manuela vie hänet katsomaan Tennessee Williamsin Viettelyksen vaunu -näytelmää. Esityksen päätyttyä Esteban juoksee Blance DuBoisin roolia näytelleen Huma Rojon (Marisa Paredes) auton perässä saadakseen nimikirjoituksen, jää toisen auton alle ja menehtyy. Manuela lukee myöhemmin Estebanin muistivihkosta tämän halusta tavata isänsä. Toteuttaakseen poikansa viimeisen toiveen edes osittain, Manuela lähtee epätoivoisena etsimään pojan isää, Lolaa, joka on transvestiitti ja työskentelee Barcelonassa prostituoituna. Barcelonassa ollessaan Manuela tapaa vanhan ystävänsä Agradon (Antonia San Juan) ja ystävystyy sisar Rosaan (Penélope Cruz), nuoreen raskaana olevaan nunnaan, joka tuntee sekä Lolan että Huma Rojon.

 

Puhu hänelle:

Elokuva kertoo kahdesta miehestä, jotka puhuvat ja puhuvat – kaikille, jotka vain ovat valmiit kuuntelemaan ja myös niille, jotka eivät voi heitä kuulla. Se joku puheen ulottumattomissa voi olla rakastettu, joka makaa koomassa.

Marco on toimittaja ja hänen rakkaansa Lydia on härkätaistelija. Lydia loukkaantuu areenalla ja päätyy koomapotilaaksi sairaalaan. Sairaalassa Marco tapaa Benignon, nuoren, miehekkään sairaanhoitajan. Benignon elämän suuri rakkaus lepää niin ikään koomassa: sairaanhoitajan sydämen valo on nuori ballerina, joka on jäänyt auton alle.

Benigno on jo pitkään palvonut kaunotarta kaukaa ja salaa, mutta tytön onnettomuuden myötä Benigno pääsee hoitamaan tyttöä ja huolehtimaan tästä. Benigno ei voi keskustella tiedottoman tytön kanssa, mutta mies voi silti puhua hänelle.

Marcon ja Benignon samankaltaiset kokemukset tuovat heidät yhteen ja miehet ystävystyvät. Miesten välinen suhde ja heidän rakkautensa kooman sylissä nukkuviin naisiin on elokuvan keskipisteessä; tarinan kantavaksi teemaksi nousee yksinäisyys, jonka voi tuntea niin seurassa kuin yksinkin.

Ohjaajat: Pedro Almodovar,Pedro Almodóvar

Näyttelijät: Geraldine Chaplin,Elena Anaya,Rosario Flores,Mariola Fuentes,Leonor Watling,Dario Grandinetti,Javier Camara,Chus Lampreave,Javier Cámara,Loles León,Lola Dueñas,Darío Grandinetti,Pina Bausch,Caetano Veloso,Roberto Álvarez,Adolfo Fernández,Ana Fernández

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 49 vrk 27 min
Myyjä edellyttää ostajalta tunnistautumista.
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

15 € Sulkeutuu 49 vrk 27 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.